۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۰۳

آخوندی اعلام کرد؛

افتتاح فازدوم سامانه‌ هوشمند ثبت تخلف/نصب ۶۰۰ دوربین در جاده‌ها

افتتاح فازدوم سامانه‌ هوشمند ثبت تخلف/نصب ۶۰۰ دوربین در جاده‌ها

وزیر راه و شهرسازی از افتتاح مرحله دوم سامانه‌های هوشمند ثبت تخلف تا اواسط مهرماه خبر داد و بر لزوم ثبت آمار تصادفات طبق واقعیت و بدون در نظرگیری احتمالات و پیش‌فرض‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در هفتادوهشتمین نشست کمیسیون ایمنی راه‌های کشوربا اشاره به اهمیت آمارهای تلفات و جراحت‌های ناشی از حوادث رانندگی اظهار داشت: آمارهای به‌دست‌آمده، فارغ از تصویری که از ایران در عرصه جهانی منتشر می‌کند باید قابل‌مقایسه نیز باشد؛ زیرا همین آمارها مبنای ضریب‌های ریسک و بیمه قرار می‌گیرند و موجب ایجاد هزینه برای ملت ایران می‌شوند.

وی بابیان اینکه «هر چه آمارهای تلفات و مجروحان بالاتر باشد، نرخ بیمه و درنتیجه هزینه مردم بالاتر می‌رود»؛ تأکید کرد: آمارها باید طبق واقعیت و بدون در نظر گرفتن احتمالات و پیش‌فرض‌ها ثبت شود زیرا مؤسسات بین‌المللی با احتساب ایران در بین کشورهای جهان سوم، ضرایب و درصدی به آمارهای ارائه‌شده اضافه می‌کنند که باعث تحمیل هزینه بزرگی به ملت ما می‌شود.

رئیس کمیسیون ایمنی راه‌ها افزود: دستگاه‌های ذی‌ربط با همکاری پلیس در خصوص هرچه واقعی‌تر شدن آمارهای تلفات و مصدومان ناشی از حوادث رانندگی با در نظر گرفتن ترمینولوژی بین‌المللی تلاش و از روش‌های غیرقابل‌قبول نزد مجامع بین‌المللی نیز پرهیز کنند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی،  باید در مورد چگونگی اعمال ترمینولوژی بین‌المللی در داخل کشور و تطبیق صحیح آن در کشور بحث و گفت‌وگو انجام شود.

آخوندی درباره دستور جلسه گزارش مراحل تدوین و محتوای سیمای ایمنی راه (ویرایش سوم) اظهار داشت: باید نتیجه‌گیری گزارش با اقدامات اولویت‌دار حاصل از پروژه برنامه اجرایی ارتقای ایمنی راه در ایران هم‌راستا باشد، ضمن اینکه لازم است دو موضوع کاربران راه و وسایل نقلیه مورد تأکید و توجه بیشتری در ارائه برنامه‌ها و راهکارها قرار گیرد.

وی همچنین تاکید و مقرر کرد: آخرین وضعیت پروژه برنامه اجرایی ارتقای ایمنی راه در ایران ارائه و رئوس اقدامات در نشست آینده کمیسیون گزارش شود.

در ادامه این  جلسه موضوع واژه‌نامه مصادیق کشته‌شدگان حوادث ترافیکی مطرح و مقرر شد گزارش نهایی با تأمین نظرات تخصصی تمامی دستگاه‌های مسئول تا نشست آینده کمیسیون نهایی و ارائه شود.

طبق توضیحات مطرح‌شده، این کار به مرکز ترومای دانشگاه شهید بهشتی محول شد تا طبق قوانین و مقررات بین‌المللی و داخلی تهیه شود.

 این در حالی است که هم‌اکنون یک واژه‌نامه ۹ صفحه‌ای از سوی این مرکز تشکیل ‌شده اما برای رفع اختلاف‌نظر در خصوص محاسبه کردن یا نکردن مصدومان وقایع قاچاق کالا و سوخت در میان مصدومان ترافیکی تحت بررسی پلیس برای تائید نهایی است.

افتتاح مرحله دوم سامانه‌های هوشمند ثبت تخلف تا اواسط مهرماه

وزیر راه و شهرسازی همچنین در این نشست به افتتاح مرحله دوم سامانه های هوشمند ثبت تخلف نیز اشاره و تاکیدکرد: سازمان راهداری نسبت به هماهنگی برای حضور اعضای کمیسیون در مراسم افتتاح اقدام کند  و هماهنگی با صداوسیمای جمهوری اسلامی برای اطلاع‌رسانی گسترده طرح صورت پذیرد.

وی ادامه داد: همچنین هماهنگی مقتضی میان محل نصب سامانه‌ها و نقاط پر تصادف شبکه‌ها صورت پذیرد و عملیات اجرایی نصب ۶۰۰ دوربین بر اساس برنامه سال دوم طرح پیگیری شود.

وی ادامه داد: مطالعات قبل و بعد از نصب سامانه‌ها انجام‌گرفته و میزان اثرگذاری آن‌ها در کاهش تخلف (به تفکیک محورها) ارزیابی و گزارش محور تهران - قم به‌صورت نمونه برای نشست آینده کمیسیون ارائه شود.

آخوندی بعد از اینکه گزارش عملکرد و پیشرفت سامانه‌های هوشمند ثبت تخلف موضوع، طبق دستور جلسه موضوع هماهنگی اعضای کمیسیون برای سفرهای اربعین مطرح شد، گفت: با توجه به پیگیری وزارت کشور و تشکیل ۱۳ کارگروه تخصصی؛ نتایج حاصل از کمیته زیرساخت در زمینهٔ مشکلات زیرساختی در استان‌های مرزی و پایانه‌های مربوطه به‌صورت مکتوب از وزارت کشور ارسال تا اقدامات مقتضی معمول شود.

رئیس کمیسیون ایمنی راه‌ها خطاب به رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: اطلاع‌رسانی گسترده در خصوص راه‌های ورودی - خروجی و چگونگی عملکرد راه (سطح سرویس) بر روی نقشه در زمان مقتضی قبل از انجام سفرها (حدود یک ماه قبل) از طریق صداوسیما و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی مربوط، انجام و اقدامات لازم برای تکمیل و بهبود ظرفیت‌های مربوط به شبکه‌ها و مبادی منتهی به مرزهای عراق پیگیری شود؛

چراکه اطلاع رسانی در این مورد باعث پیش آگاهی مردم نسبت به انتخاب مسیر مورد نظر می‌شود.

به گزارش مهر، سردار تقی مهری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیز در این جلسه از کسب رتبه سوم ایران در دوازدهمین کنفرانس بین‌المللی ارتقای ایمنی حمل‌ونقل و پیشگیری از مصدومیت‌ها خبر داد و مقرر شد از نتایج کنفرانس در ارتقای ایمنی شبکه‌های حمل‌ونقل کشور بهره‌برداری شود.

دوازدهمین کنفرانس بین‌المللی ارتقای ایمنی حمل‌ونقل و پیشگیری از مصدومیت‌ها از ۲۸ تا ۳۱ شهریورماه امسال در فنلاند برگزار شد و ایران از منظر اقدامات پیشگیرانه به رتبه سوم پس از کشورهای سوئد و فنلاند دست پیدا کرد.

کد خبر 3781658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha