۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۳

در نشست جشنواره فیلم کوتاه تهران مطرح شد

داوری مردمی به انجمن فیلم کوتاه رسید/ اهدای جایزه ۶ هزار یورویی

داوری مردمی به انجمن فیلم کوتاه رسید/ اهدای جایزه ۶ هزار یورویی

دبیر سی و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام کرد داوری مردمی این دوره از جشنواره توسط انجمن فیلم کوتاه انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز یکشنبه ۱۱ مهرماه نشست خبری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با حضور فرید فرخنده‌کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان، علیرضا کریمی صارمی مدیر جشنواره و حسن دزواره مدیر بخش امور بین الملل جشنواره در محل انجمن سینمای جوان برگزار شد.

در ابتدای این نشست فرید فرخنده‌کیش دبیر سی و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران با اشاره به اینکه این جشنواره از هجدهم تا بیست و چهارم آبان در پردیس سینمایی چهارسو برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره یکی از جشنواره های قدیمی کشور به شمار می رود و به صورت تخصصی به فیلم کوتاه توجه دارد. همچنین این جشنواره را می توان جزو پربیننده ترین جشنواره‌های کشور دانست.

وی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران در سه بخش بین المللی، ملی و جنبی برگزار می شود، توضیح داد: در این دوره از جشنواره و در بخش ملی یک هزار و ۸۸۴ اثر به دبیرخانه ارسال شده است که از این میان یک هزار و ۵۰ اثر در بخش داستانی، ۴۲۸ اثر در بخش مستند، ۲۷۸ اثر در بخش تجربی و ۱۳۸ اثر در بخش پویانمایی است.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان بیان کرد: بخش جنبی این جشنواره مربوط به بزرگداشت ها و تجلیل از تاثیرگذاران در عرصه فیلم کوتاه است. همچنین قرار است در این بخش اولین همایش بین المللی فیلم کوتاه تهران برگزار شود. این همایش در روزهای هجدهم و نوزدهم آبان برگزار می شود و تا امروز ۵۰ مقاله از سراسر جهان ارسال شده است. امیدوارم این همایش مقدمه ای برای ادامه آن در دوره های بعدی باشد.

فرخنده کیش تاکید کرد: در این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران ورک‌شاپ ها و جلسات نقد و بررسی نیز برگزار می شود. همچنین مانند سال گذشته بحث محیط زیست و سینمای اقتباسی نیز در صدر اهداف جشنواره قرار دارد. در بخش سینمای اقتباسی که نام آن بخش کتاب و سینما است، جوایزی با همکاری خانه کتاب به برگزیدگان اهدا می شود. همچنین در این بخش ۶۴ فیلم شامل ۳۶ اثر داستانی، ۱۵ اثر مستند، ۵ اثر تجربی و ۱۸ اثر پویانمایی درخواست حضور دادند.

وی ادامه داد: ما با تغییر روش در انتخاب فیلم ها اولین قدم برای جهانی شدن را در این جشنواره برداشته ایم به گونه ای که در این دوره به جای هیات انتخاب، ۲۰ مشاور که سینمای کوتاه را طی یکسال گذشته رصد کردند آثار مناسب را انتخاب می کنند تا هیچ استعدادی نادیده گرفته نشود.

حسن دزواره مدیر بخش امور بین الملل این جشنواره در ادامه این نشست گفت: ما به دنبال جهانی تر شدن در جشنواره فیلم کوتاه تهران هستیم البته این جشنواره را از سال ۲۰۰۷ آغاز به جهانی شدن کرده است. این روزها کمتر جشنواره ای فرم شرکت را به تک تک فیلمسازان در سراسر جهان ارائه می دهند، در واقع ارگان هایی وجود دارند که تقاضای جشنواره ها را دریافت می کنند و به صورت خودکار فرم و آیین نامه جشنواره را برای فیلمسازان ارسال می کنند. ما نیز از این روش استفاده کردیم و با همکاری ۳ سکوی فرانسوی، آلمانی و اسپانیایی فراخوان خود را به فیلمسازان مختلف در سراسر جهان ارسال کردیم و در حال حاضر ۳۶۶۸ اثر از ۱۱۷ کشور به دبیرخانه ارسال شده است که نسبت به سال‌های گذشته آمار بسیار بالایی داریم. همچنین در این میان فیلمی به نام «بازگشت» از کشور آلمان اولین حضور بین‌المللی خود را در این جشنواره تجربه می‌کند.

دبیر بخش امور بین‌الملل جشنواره فیلم کوتاه تهران تأکید کرد: زمان فیلم‌ها ۳۰ دقیقه در نظر گرفته شده است و اگر یک فیلم چند ثانیه هم بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد، آن فیلم مورد قبول قرار نمی‌گیرد. همچنین موضوع فیلم‌ها در این بخش آزاد در نظر گرفته شده و سینماگران می‌توانند آثار خود را در بخش‌های مسابقه فیلم‌های آسیایی، جهان اسلام و بین‌الملل ارائه دهند. همچنین بخش غیررقابتی ویدئوآرت نیز در این دوره از جشنواره مانند دو دوره قبلی برگزار می‌شود.

وی تأکید کرد: از میان ۳۶۶۸ اثر ارسال شده به جشنواره، ۳۲۱۷ اثر به بخش بین‌الملل ارسال شده است و ۱۷۶ اثر برای بخش غیررقابتی و ویدئوآرت و ۲۱ اثر در بخش جهان اسلام ارسال شده است. ما در تلاش هستیم تا آثاری را در این دوره از جشنواره به نمایش بگذاریم که نه تنها برای فیلمسازان جوان تبدیل به الگو شود، بلکه مخاطب نیز با دیدن این آثار، سینما را ترک نکند. در این بخش ۵ داور در نظر گرفته شده است که چهار داور خارجی و یک داور ایرانی هستند. داوران این بخش همگی مدیران جشنواره‌های معتبر فیلم کوتاه در سراسر جهان هستند.

دزواره با اشاره به جوایز جشنواره توضیح داد: یک جایزه بزرگ ۶ هزار یورویی در نظر گرفته شده است که این جایزه توسط داوران به اثری از یکی از بخش‌های مستند، داستانی، انیمیشن و یا تجربی اهدا می‌شود. همچنین چهار جایزه سه هزار یورویی در بخش بین‌الملل و دو جایزه دو هزار یورویی در بخش مسابقه آسیا و جهان اسلام اهدا می‌شود.

علیرضا کریمی صارمی نیز در این نشست توضیح داد: در این دوره از جشنواره علاوه بر نمایش فیلم‌ها، نگاه ویژه‌ای به بخش جنبی جشنواره نیز شده است تا آثار شرکت‌کننده در این بخش به خوبی دیده شود. همچنین برنامه‌هایی را برای هر روز در نظر گرفته‌ایم و برای هر روز یک اسم گذاشته‌ایم. روز ۱۸ آبان ماه به نام روز «محیط‌زیست» و با شعار «من زمین را دوست دارم»، ۱۹ آبان ماه روز «کتاب و سینما»، ۲۰ آبان ماه روز «جهانی علم در خدمت صلح و توسعه»، ۲۱ آبان ماه روز «خلاقیت و سینما» «بزرگداشت عباس کیارستمی»، ۲۲ آبان ماه روز «دانشجویان سینما»، ۲۳ آبان ماه روز «شاهدان سینما» که شامل نمایش فیلم‌های «گروه ۴۰ شاهد» است. در این بخش تلاش شده است بخش‌هایی از فیلم‌های دفاع‌مقدس که تابحال دیده نشده است، انتخاب و نمایش داده شود و روز ۲۴ آبان ماه مراسم اختتامیه جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه این نشست فرید فرخنده‌کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان با اشاره به انتخاب فیلم‌ها توسط مشاوران جشنواره توضیح داد: انجمن فیلم کوتاه تهران نزدیک به سه سال است که تجربه انتخاب فیلم به صورت آکادمیک را دارد. ما نیز تلاش کردیم تا در این دوره فیلم‌های تولید شده را از طریق مشاوران مورد بررسی قرار دهیم تا کمترین اشتباه در انتخاب فیلم‌ها صورت گیرد. به هر حال دیدن ۲۰ هزار فیلم در دو هفته بسیار سخت است و می‌تواند شرایطی را فراهم کند که تعدادی از فیلم‌ها به خوبی دیده نشود اما انتخاب فیلم در طول سال سبب می‌شود تا همه فیلم‌ها به خوبی دیده شود. امیدوارم این نوع انتخاب نتیجه خوبی داشته باشد تا بتوانیم از سال آینده نیز از این روش استفاده کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به رضا فهیمی کارگردان فیلم کوتاه «کودکان ابری» اشاره کرد و توضیح داد: این کارگردان از هنرمندان خوب سینما به شمار می‌رود. فیلم «کودکان ابری» با توجه به موفقیت در جشنواره‌های بین‌المللی توانست به مرحله اولیه انتخاب فیلم‌های کوتاه برای اسکار راه یابد اما در نهایت جزو پنج فیلم اصلی انتخاب نشد. برای اینکه فیلمی بتواند در لیست پنج فیلم اول قرار گیرد باید در مجامع فرهنگی بین‌المللی نمایش داده شود که ما متأسفانه تنها سه امکان نمایش برای این اثر را داشتیم. امیدوارم حمایت‌ها به گونه‌ای باشد که از این به بعد بتوانیم فیلم‌ها را در مجامع مختلف بین‌المللی به تعداد زیاد نمایش دهیم.

این مدیر سینمایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: با توجه به اینکه یکی از شعارهای اصلی ما «حفاظت از محیط‌زیست» در این دوره از جشنواره است، تمام تلاش خود را کردیم تا کمتر از کاغذ استفاده کنیم و مطالب خود را از طریق اینترنت در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهیم. همچنین در این دوره از جشنواره نیز مانند سال گذشته، فیلم‌ها بر اساس موضوعات و حوزه‌های ساختاری مرتبط با خود نمایش داده می‌شود.

وی تأکید کرد: داوری مردمی این دوره از جشنواره از طریق انجمن فیلم کوتاه سینمای ایران انجام می‌شود.

فرخنده‌کیش در پایان با اشاره به المپیاد فیلمسازی در این دوره از جشنواره گفت: بخش المپیاد سال گذشته با همکاری بنیاد سینمایی فارابی انجام می‌شد، اما امسال شورای سینمایی کودک عهده‌دار برگزاری المپیک فیلمسازی است و ما تنها به عنوان همراه در این طرح حضور داریم. در زمینه افزایش بودجه نیز باید بگویم بودجه این انجمن در سال جاری افزایش خوبی داشته است که می‌تواند به تولید فیلم‌های حرفه‌ای بیانجامد. در حال حاضر ۶۰ اثر حرفه‌ای کلید خورده است که امیدوارم تا پایان سال این رقم به ۲۵۰ اثر برسد.

کد خبر 3784906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha