به گزارش خبرنگار مهر، صد و نوزدهمین شماره ماهنامه «آزما»، پرونده ویژه خود را به ابتذال در فرهنگ و هنر اختصاص داده است. مفصلترین گفتگوی این پرونده با عنوان «در فرهنگ بزرگتر نداریم که بزرگتری کند» به سیدمحمد بهشتی اختصاص دارد. در این مصاحبه آمده «آنچه که مبتذل است، علیالخصوص در عرصه فرهنگ و هنر، عمر خیلی طولانی ندارد و مثل گیاه یک ساله است که ممکن است خیلی زیبا باشد ولی یک درخت گردوی هفتاد ساله نمیشود و ریشههای خیلی عمیق ندارد.»
«مصرف سیاسی- اجتماعی یک واژه مبهم: «ابتذال» در گفتمانهای امروزی» عنوان گفت و شنود با ناصر فکوهی، مدیر موسسه انسان شناسی و فرهنگ است. او در این مصاحبه بیان کرده: «من می توانم بسیاری از آثار ادبی را هان اندازه «مبتذل بدانم که بسیاری از سخنرانیهای سیاسی و دانشگاهی را... وقتی کسی در یک سخنرانی، در یک مقاله از الفاظ زشت و کوچه بازاری استفاده می کند این به همان اندازه مبتذل است که وقتی شروع به خودنمایی می کند و «سواد» خویش و «بی سوادی» این و آن را به رخ میکشد.»
گفتوگو با لیلی گلستان، علی چنگیزی، کامبیز درمبخش، ویدا اسلامیه مترجم مجموعه کتابهای هری پاتر و مسعود کوثری، جامعه شناس درباره ابتذال در فرهنگ و هنر از دیگر مطالبی است که در این شماره از ماهنامه «آزما» آمده است.
همچنین این شماره از «آزما»، پرونده ای را به فرهنگ شریف، نوازنده برجسته تار اختصاص داده و علاوه بر این یادداشتی از کیخسرو پورناظری، آهنگساز به بهانه روز مولانا و مطلبی از عبدالله کوثری مترجم درباره روز جهانی ترجمه منتشر شده است.
صد و نوزدهمین شماره از ماهنامه «آزما» به مدیرمسئولی ندا عابد و سردبیری هوشنگ اعلم مهرماه ۱۳۹۵ منتشر شده است.
نظر شما