به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید مجتبی نورمفیدی، شامگاه جمعه، در مراسم عزاداری ایام محرم در مسجد جامع گلشن گرگان، اظهار کرد: اگر خیرخواهی حاکم شود جامعه تغییر میکند و بسیاری از نزاعها از بین میروند.
وی افزود: اولین اصل اخلاق اجتماعی در منطق قرآن و در نگاه اهلبیت خیرخواهی است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اولین اصل که ائمه رعایت کردند خیرخواهی بود که یک اصل عام است و چون خدا خیرخواه مطلق است و نظام آفرینش را بر اساس خیرخواهی آفرید ما هم باید شبیه به خدا شویم، به این معنا که این صفات خداوند را در خود ایجاد کنیم.
آیت الله نورمفیدی گفت: رسولان الهی همه خیرخواه بودند. هر جا سخن از ابلاغ پیامبری است سخن از نصح و نصیحت است و هر جا سخن از ابلاغ رسالتی الهی به قوم نوح، هود، صالح و شعیب بود صبحت از خیرخواهی است.
به گفته وی، اخلاق اسلامی و اخلاق اهلبیت دو رکن اساسی دارد، اخلاق اسلامی که اهلبیت مروج آن هستند بر مبنای ایمان به خدا و قدرت لایزال الهی است و رکن دوم مبتنی بر باور به معاد و برزخ و جزای اعمال در این دنیا و آخرت است.
نورمفیدی اظهار کرد: فرق عمده اخلاق به معنای عام و اخلاق اجتماعی، با اخلاق اجتماعی مور نظر اسلام و اهلبیت در این است که بر دوپایه اعتقاد به خدا و مبدأ و توحید و معاد و جزای اعمال در دنیا و آخرت است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بدانیم همه کارها و رفتارهای ما بازتاب دارد و در همین دنیا به خود ما برمیگردد و اگر بدانیم در برزخ گیر هستیم خود را کنترل میکنیم.
نورمفیدی گفت: خدا میخواهد انسان در عرصه اجتماع آنجا که منافع و خواستههای خودش با دیگری درگیر میشود تلاش کند.
نظر شما