۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۹:۰۴

معاون وزیر کار به مهر خبرداد:

قراردادهای کار ساماندهی می‌شود/تعیین تکلیف قراردادهای موقت و دائم

قراردادهای کار ساماندهی می‌شود/تعیین تکلیف قراردادهای موقت و دائم

معاون وزیر کار از بررسی پیش‌نویس اصلاح قراردادهای کار، تعیین تکلیف آنها و حکم غیرموجه اخراج کارگران در شورای سه جانبه ملی در آینده نزدیک خبرداد.

محمدحسن هفده‌تن در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تعیین تکلیف مدت قراردادهای کار گفت: در این زمینه پیش‌نویس اصلاح تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار که به مدت قراردادهای موقت و دائمی کار اشاره دارد در دستور کار شورای سه جانبه ملی قرار گرفته است.

وی گفت: اصلاح تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار، با هدف ساماندهی قراردادهای کار و تأمین امنیت شغلی نیروی کار صورت می‌گیرد.

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از اصلاح پیش‌نویس مواد ۲۷ و ۱۶۵ قانون کار خبرداد و افزود: پیش‌نویس اصلاح این مواد نیز با هدف کمک به توسعه امنیت تولید و سرمایه گذاری قرار است درنشست‌های آینده شورای سه جانبه ملی مطرح و مورد بحث کارشناسی قرار گیرد.

هفده‌تن گفت: مواد ۷، ۲۷ و ۱۶۵ قانون کار از جمله مهمترین مواد قانون کار هستند و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی خواستار تعیین تکلیف آنها هستند بر همین اساس پیش‌نویس اصلاح این مواد در دستور کار جلسات آتی شورای سه جانبه ملی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، طبق تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار، حداکثر مدت موقت برای کارهایی که ماهیت آنها جنبه غیرمستمر دارد باید توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین شود.  

همچنین بر اساس تبصره ۲ ماده ۷، در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود قرارداد دائم تلقی می‌شود.

در ماده ۲۷ قانون کار نیز عنوان شده است: هر گاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد یا آیین‌نامه‌های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی، نقض نمایند کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار، معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را (به عنوان حق سنوات) به وی پرداخت و قرارداد کار را فسخ کند.

علاوه بر این، طبق ماده ۱۶۵ قانون کار، در صورتی که هیأت حل اختلاف، اخراج کارگر را غیر موجه تشخیص داد، حکم بازگشت کارگر اخراجی و پرداخت حقی‌السعی او را از تاریخ اخراج صادر می‌کند و در غیر این صورت (موجه بودن اخراج) کارگر، مشمول اخذ حق سنوات به میزان مندرج در ماده ۲۷ این قانون خواهد بود.

کد خبر 3796387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سید مصطفی حسینیان ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
      0 0
      ما هم جز پرسنل شرکتی یک اداره هستیم،قرارداد های ما همیشه پس از اتمام یا یک هفته به پایان قرارداد جهت امضا تحویلمون میشه،امنیت شغلی هم که چه عرض کنم با ما مثل بچه های سر راهی هم رفتار نمیکنند،به طوری که چند نفر از پرسنل رو در چند ماه گذشته تعدیل کردند.بدترین چیز نداشتن امنیت شغلی،در این سیستمی که ماشاالله شب میخوابن صبح قانون تصویب میکنند.این در حالیه که حتی حقوق ما نصف حقوق پرسنل رسمی هست،و هیچ گونه مزایایی هم نسبت به پرسنل رسمی نداریم،ولی مهم ترین و بزرگترین مشکل بچه های شرکتی امنیت شغلی شونه،فقط و فقط امنیت شغلی.ممنون از شما که پیگیر حقوق کارگران و پرسنل شرکتی هستید.