خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-فاطمه محمدی پور: انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا که هر چهارسال یکبار در اولین سهشنبه ماه نوامبر برگزار میشود، در ۸ نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۸ آبان) با پایان دو دوره ریاستجهوری اوباما از حزب دموکرات برگزار خواهد شد.
در روزهای پایانی مبارزات انتخاباتی، «هیلاری کلینتون» از حزب دموکرات و «دونالد ترامپ» از حزب جمهوریخواه سعی می کنند حامیان بیشتری جذب نموده و طرف مقابل را تخریب کنند. در این میان رسانه ها نقش اصلی را در جهت گیری افکار عمومی بر عهده دارند.
اخیرا فیلمی از اظهارات «دونالد ترامپ» در مورد زنان منتشر شده است که بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی امریکا و رسانه های بین المللی داشته است. کارشناسان معتقدند انتشار این فیلم تاثیر منفی بر ترامپ در عرصه رقابت های انتخاباتی داشته است. «ادوارد اسنودن» افشاگر کنونی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا نیز اخیرا اعلام کرده است اسنادی را منتشر خواهد کرد که به نظر می رسد این اسناد محبوبیت «هیلاری کلینتون» را تحت تاثیر قرار دهد. جهت فهم بهتر فرآیند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روزهای پایانی خبرنگار مهر گفتگویی با «میخائیل هولینگ ورث» استاد علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا انجام داده است که در ادامه می آید.
*متعاقب افشای فیلمی از ترامپ که حاوی توهین به زنان است صحبت هایی در خصوص جایگزینی برای وی است. آیا ترامپ تا آخر در رقابت ها باقی خواهد ماند؟
به نظر من هیچ دلیلی وجود ندارد که ترامپ در انتخابات حضور نداشته باشد. گرچه انتشار این فیلم باعث ایجاد جنجال شده و خیلی از جمهوریخواهان حمایت خود از ترامپ را پس گرفته اند، اما اکنون زمانی برای کنار زدن ترامپ از دور رقابت ها باقی نمانده است.
برخی از جمهوریخواهان درخواست کرده اند، نامزد معاون اول ترامپ به جای وی کاندیدای ریاست جمهوری از طرف جمهوریخواهان شود اما در این مرحله این راه حل امکان پذیر نیست. درست است که انتشار این فیلم و پوشش رسانه ای در مورد آن به ترامپ در منظر افکار عمومی آسیب جدی وارد ساخته است اما نتیجه انتشار آن حذف ترامپ از دور رقابت ها نخواهد بود.
*افراد شاخص حزب جمهورخواه از جمله «جان مک کین» حمایت خود از ترامپ را پس گرفته اند. چرا به رغم این موضوعات هنوز حزب جمهوریخواه تصمیم به جایگزینی فردی به جای ترامپ ندارد؟
بسیاری از جمهوریخواهان حمایت خود از ترامپ را پس گرفته اند و برخی گفته اند ترامپ باید از دور رقابت ها حذف شود. اما برخی فقط گفته اند دیگر از وی حمایت نمی کنند. در حال حاضر چیزی به پایان رقابت ها و برگزاری انتخابات باقی نمانده و بر اساس افکار عمومی جمهوریخواهان از طرح جایگزینی وی حمایت نکرده اند.
پس مشکلات بسیاری وجود دارد که جایگزینی ترامپ را غیرممکن می سازد. جمهوریخواهانی که حمایت خود از ترامپ را پس گرفته اند سعی می کنند تا از این کاندیدا که بسیار بعید است در انتخابات پیروز شود فاصله بگیرند.
آنها همچنین تلاش می کنند تا در مورد نظرات ترامپ در مورد تحقیر زنان، شوک و نگرانی خود را ابراز کنند. با توجه به اظهارات و اقدامات منتسب به ترامپ و کلینتون هیچ دلیل واقعی و اخلاقی برای عصبانی شدن آنها از انتشار این ویدئو وجود ندارد. به نظر من واکنش بسیار تند نسبت به انتشار این فیلم توسط پوشش رسانه ای مغرضانه و فرصت طلب ایجاد شده است.
*«ادوارد اسنودن» اعلام کرده است اسنادی را نزدیک زمان برگزاری انتخابات آمریکا برملا می کند. به نظر می رسد آثار منفی افشای این اسناد متوجه هیلاری کلینتون باشد. افشای این اسناد آیا می تواند در لحظات آخر برای کلینتون گران تمام شود؟
در حال حاضر «ویکی لیکس» و «ادوارد اسنودن» برخی از اسناد را منتشر کرده اند و گفته اند اسناد بیشتری منتشر خواهد شد. اما انتشار این اسناد تاثیر مورد انتظار را بر «هیلاری کلینتون» نداشته است. بسیاری از اسناد منتشر شده دارای نواقص اخلاقی بوده و گمراه کننده افکار عمومی هستند. این افراد با انتشار اسناد ذکر شده می خواهند در ذهن مردم این سوال را مطرح کنند که آیا «هیلاری کلینتون» گزینه ای مناسب برای پست ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکاست؟ اسناد منتشر شده الگویی از بی توجهی آشکار به حقوق و امنیت ملی بوده و فاقد شفافیت و صداقت هستند.
بنابراین بسیار بعید است به هیلاری کلینتون صدمه بزنند. یکی از دلایلی که این اسناد نمی توانند به کلینتون آسیب بزنند این است که با متهم کردن روسها به هک فایل های حزب دموکرات توسط اعضای این حزب، توجه مردم از آنچه منتشر می شود دور شده و این سوال مطرح می شود که آیا اسناد منتشر شده صحت دارند یا خیر؟
لازم به ذکر است که اجازه رد اسناد به حزب دموکرات داده شده و رسانه ها نیز از این تفسیر حمایت می کنند و اطلاعات منتشر شده مربوط به ترامپ را پوشش می دهند. فیلم منتشر شده ترامپ موضوعی اخلاقی است که در جامعه آمریکا قوه جاذبه خاص خودش را دارد در حالیکه اسناد منتشر شده توسط «ویکی لیکس» جذابیت چندانی برای رسانه ها نداشته در نتیجه ضربه چندانی به حزب دموکرات وارد نمی کند و بعید است چیزی را از اکنون تا زمان برگزاری انتخابات تغییر دهد.
*با توجه به افشای فیلم توهین ترامپ به زنان و احتمال افشاگری اسنودن پیش بینی شما از نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چیست؟
با توجه به اطلاعات در دسترس، کلینتون در اکثر نظرسنجی ها به خصوص در ایالت هایی که رای الکترال بیشتری دارد، از ترامپ پیشی گرفته است. بهترین نظرسنجی ها ، هر چند کمی مغرضانه هستند، پیش بینی می کنند که کلینتون پیروز انتخابات است.
این نظرسنجی ها بر اساس مدلهای رگرسیون وزنی انجام شده و پیچیده هستند. به اعتقاد من نظرسنجی ها پیش بینی می کنند شانس پیروزی کلینتون در رقابت های انتخاباتی پیش رو ۸۵ درصد است. من تمایل دارم با نتایج این نظرسنجی ها موافقت کنم.
به نظر من هر اطلاعاتی که توسط اسنودن منتشر شود نمی تواند نتیجه انتخابات را تغییر دهد و بر کلینتون تاثیر داشته باشد، هر چند تا چند هفته پیش شانس پیروزی کلینتون بسیار کم بود. من بر اساس داده های چندین منبع معتبر پیش بینی می کنم کلینتون به احتمال زیاد پیروز انتخابات خوهد بود.
*در حال حاضر فضای حاکم بر انتخابات افشای یک سری مسائل پشت پرده و بی اخلاقی ها از یکدیگر است. آیا این موضوع با این شدت در انتخابات گذشته آمریکا وجود داشته است؟
آخرین انتخابات بر اخلاق تمرکز نکرده بود. در انتخابات قبلی موضوعاتی مانند حمل حیوانات خانگی بر روی وسایل نقلیه و ... مهم بود. رفتار اخلاقی کاندیداها موضوع مهمی در انتخابات گذشته (انتخابات ۲۰۱۲) نبوده است.
پیش زمینه مذهبی رامنی - یکی از سیاستمداران جمهوریخواه که به عنوان نماینده جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۲ رقیب باراک اوباما بود – موضوعی برای مسیحیان انجیلی بود و حاکی از رفتار واقعی او نبود. این مورد در مورد باراک اوباما نیز صحت دارد.
در انتخابات ۲۰۱۲ این چنین تصور می شد که اوباما دارای گرایش سوسیالیستی است اما انتخابات هرگز بر هنجارهای اخلاقی وی تمرکز نکرد. اما باید گفت که رفتار اخلاقی موضوع همیشگی در بیشتر انتخابات امریکا بوده است. این واقعیت احتمالا از بحث «اخلاق پروتستانی» وبر ریشه گرفته و تاکنون بر جامعه آمریکا سایه افکنده است.
یک مثال خوب در این زمینه بررسی رسوایی روابط بین «بیل کلینتون» و «مونیکا لوینسکی» است. بیشتر کشورهای اروپایی به خاطر وجود این مسائل در انتخابات ریاست جمهوری و سیاست های داخلی آمریکا می خندند و آنرا به استهزا می گیرند. آمریکایی ها و رسانه ها سریع این فعالیت ها را محکوم کرده و مسائل اساسی را نادیده می گیرند. این واقعیت (تمرکز بر اخلاق و نادیده گرفتن مسائل اخلاقی) ماهیت سیاست در امریکا است. با توجه به رسوایی اخلاقی «بیل کلینتون» و «مونیکا لوینسکی» باید گفت که مبارزه انتخاباتی کلینتون و ترامپ و افشای اسناد و فیلم های اخلاقی در مورد هر دو طرف رکوردی در تاریخ امریکا ثبت نخواهد کرد.
نظر شما