۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۵۸

در نشست « صنایع دستی به مثابه صنایع خلاق» مطرح شد؛

دستگاه‌های دخیل در صادرات صنایع خلاق با هم هماهنگ شوند

دستگاه‌های دخیل در صادرات صنایع خلاق با هم هماهنگ شوند

نشست « صنایع دستی به مثابه صنایع خلاق» در ادامه سلسله نشست های پژوهش و صنایع دستی توسط خانه استاد حسین بهزاد برگزار و بر ضرورت هماهنگی دستگاه‌های دخیل در صادرات صنایع خلاق تاکید شد.

به گزارش  خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی؛ حمیدرضا ششجوانی عضو انجمن بین‌المللی اقتصاد فرهنگ ACEI در این نشست با اشاره بر لزوم توجه بیشتر به حوزه اقتصاد فرهنگی و صنایع خلاق گفت: تجربه جهانی نشان می دهد که دنیا از دوره اقتصاد صنعتی گذشته و به اقتصاد خلاق رسیده است. یعنی سهم اقتصاد فرهنگی در اقتصاد امروزه سهم بالایی است که متاسفانه این امر در کشور ما در دولت گذشته نادیده گرفته شده بود.

وی در ادامه سخنانش با مطرح کردن پرسش اقتصاد خلاق چیست؟، افزود:  اقتصاد خلاق حوزه ای وسیع از کالاهای فرهنگی، خدمات فرهنگی، اسباب بازی ها و... و. است، هر امری که بتوان مالکیت فرهنگی را به آن منتسب کرد شامل این حوزه می شود، البته در ایران این مسئله به دو دستگاه سازمان میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی وزارت بهداشت مربوط می شود، بنابراین تفاوت در سیاست گذاری ها و دیدگاه ها به مقوله صنایع خلاق و سپس اقتصاد خلاق به وجود می آید.

شش جوانی گفت: صنایع خلاق شامل رسانه های دیجیتال، صنعت موسیقی، گرافیک و تبلیغات، صنایع دستی، معماری، فیلم و ویدئو، نشر، صنعت مد و عتیقه می شوند. نکته قابل تامل در این حوزه این است که اروپا امروزه از اقتصاد نفتی عبور کرده و به سوی اقتصاد دانش بنیان رفته است. باید توجه داشت که هم اکنون مباحث صنایع دستی، گردشگری برای ما مزیت فرهنگی است تا بتوانیم به سوی اقتصاد پویا برویم.

به گزارش روابط عمومی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وی همچنین عنوان کرد: رفع تهدیدات امنیتی و رفع تحریم ها و گشایش اقتصادی از دستاوردهای پسابرجام است که بسیار قابل تامل هستند و به توسعه اقتصادی و گسترش فروش صنایع دستی ایرانی کمک می کنند.

شش جوانی در پایان این نشست هماهنگی دستگاههای دخیل در صادرات کالا و صنایع خلاق (مانند صنایع دستی) را مهم ارزیابی کرد وگفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزرات صنعت ومعدن، صداوسیما و بخش خصوصی را به یک سعی همگانی در جهت به دست آوردن درصد بیشتری از سهم فعلی ایران در حوزه صنایع دستی از کل سهم جهانی دعوت می کنیم، این نشست انگیزه ای است برای حرکت به جلو و همگن شدن با جهان در اقتصاد صنایع خلاق که صنایع دستی یکی از آنها است.

این نشست با پاسخگویی به پرسش های شرکت کنندگان، علاقمندان و دانشجویان حاضر  در آن به پایان رسید.

کد خبر 3802481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha