به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی طبایی در افتتاحیه سومین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت گفت: معضل زخمهای مزمن در دنیای پزشکی، معضل دیرینه ای است که همچنان در بسیاری از موارد منجر به ناتوانیهای عمده یا مرگ و میر زودهنگام برای بیماران میشود. دیابت، عفونت و داروها به عنوان سردسته عوامل ایجادکننده زخمهای مزمن همچنان در اقصی نقاط این کره خاکی قربانی میگیرد.
رئیس سومین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت تصریح کرد: هزینه سالانه درمان زخمهای مزمن در جهان چیزی درحدود یک بیلیون دلار برآورد میشود که به خوبی گویای میزان بزرگی این عارضه مهم است.
وی افزود: آنچه که اهمیت پرداختن به این معضل درمانی را دوچندان میکند این است که بدانیم زخم پای دیابتی به عنوان یکی از انواع زخمهای مزمن، مرگ و میر ۵ ساله بسیار بالایی دارد به گونهای که حتی از مرگ و میر برخی از سرطانهای شایع نظیر سرطان پستان، سرطان پروستات و لنفوم هوچکین نیز بیشتر است.
ضرورت وجود مرکز جامع ترمیم زخم در کشور
طبایی خاطر نشان کرد: این در حالی است که در کشور پهناور ما مرکز جامعی که بتواند به نحو موثری به تشخیص، درمان و بازتوانی بیماران نیازمند در حوزه زخمهای مزمن بپردازد، وجود ندارد.
به گفته وی، این بیماران که عمدتاً از اقشار ضعیف و کمبهره جامعهاند، در مراکز درمانی غیرتخصصی سرگردان و متحیرند. جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با درک ضرورت پرداختن به این موضوع، چند سالی است که به صورت فعال در عرصه زخمهای مزمن فعالیتهای قابل توجهی در حوزههای پژوهش، درمان و آموزش داشته است.
طبایی عنووان کرد: برپایی اولین کنگره بینالمللی و سومین کنگره سراسری زخم و ترمیم بافت در آبان ماه ۹۵ اعلامی است برای جلب توجه جامعه علمی و سیاستگزاران عرصه سلامت به موضوع زخمهای مزمن. این همایش علمی فرصتی خواهد بود تا آخرین دستاوردهای علمی و عملی داخلی و بینالمللی به بوته نقد و بررسی گذاشته شود تا شاید بتوان از این رهگذر به تحقق الگویی دانشبنیان در این عرصه جامه عمل پوشاند.
در ادامه، رئیس سومین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آمار دقیقی در رابطه با زخم پای دیابتی نداریم، اظهار داشت: بر اساس مطالعات مقطعی در کشور تخمین زده میشود که بیش از شش میلیون نفر دیابتی داریم.
وی با بیان اینکه یک چهارم افراد دیابتی مبتلا به زخم پای دیابتی هستند، گفت: از این رو میتوان گفت که نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر مبتلا به زخم پای دیابتی هستند.
طبایی با بیان اینکه دیابت تنها یکی از علتهای زخمهای مزمن است، تصریح کرد: شایعترین علت زخمهای مزمن، بیماریهای عروقی هستند که افراد زیادی از این طریق به این بیماریها مبتلا میشوند.
رئیس سومین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت تأکید کرد: پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۲ بیلیون دلار هزینه درمان زخمهای مزمن شود.
نظر شما