۲۵ شهریور ۱۳۸۵، ۲۱:۳۶

با هدف بررسي مسئله فدراليسم صورت گرفت؛

ديدار هيئتي از ائتلاف عراق يكپارچه با مراجع نجف اشرف

هيئتي از بزرگترين فراكسيون پارلمان عراق به منظور رايزني و تبادل نظر با مراجع بزرگ ديني اين كشور درباره مسئله فدراليسم و ديگر مسائل مهم صحنه عراق به نجف اشرف رفت.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از پايگاه اينترنتي صوت العراق، اين هيئت به رياست شيخ خالد العطيه معاون رئيس پارلمان عراق به همراه هادي العامري دبيركل سازمان بدر و عضو ائتلاف با مراجع ديني در نجف اشرف ديدار كرد.

اين هيئت همچنين با حضور در دفتر آيت الله محمد اليعقوبي مرجع روحي حزب فضيلت اسلامي( از گروههاي هفتگانه تشكيل دهنده ائتلاف عراق يكپارچه) با وي ديدار و گفتگو كرد.

العطيه هدف از اين ديدار را رايزني و تبادل نظر با مراجع درباره مسئله فدراليسم و ديگر مسائل موجود در صحنه عراق اعلام كرد.

وي افزود: ائتلاف عراق يكپارچه حتي جريان صدر درموضع خود در قبال فدراليسم متحد و يكپارچه است و تنها اختلافاتي در برخي ديدگاهها درباره زمان مطرح كردن اين طرح وجود دارد.

وي خاطر نشان كرد كه آيت الله يعقوبي با فدراليسم مخالفتي ندارد.

هيئت مذكور درادامه براي تشريح ديددگاه ائتلاف درباره فدراليسم به ديدار مراجع بزرگ نجف از جمله آيات عظام سيستاني، سيد حكيم، شيخ فياض، شيخ نجفي رفت .

اين هيئت همچنين به دفتر مقتدي صدر خواهد رفت تا ديدگاه ائتلاف عراق يكپارچه درباره فدراليسم را كه قرار است هفته آينده در جلسات پارلمان عراق مطرح شود،تشريح كند.

 ائتلاف عراق يكپارچه 128 نماينده در پارلمان دارد و از هفت گروه و حزب سياسي شامل مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق به رهبري سيد عبدالعزيز حكيم، سازمان بدر، جريان صدر، مستقل ها، حزب فضيلت و دو شاخه حزب الدعوه اسلامي تشكيل شده است.

جلال الدين الصغير از مردان بانفوذ در مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق گفته است : ما در صدد اجراي فدراليسم در صورت تصويب آن نيستيم، بلكه به توافق گروههاي سياسي مربوطه و تاسيسات اداري لازم براي اجراي آن نياز داريم .

وي خاطر نشان كرد: ما به اجراي قانون اساسي و فعال سازي آن به دور از فضاهاي پرالتهاب سياسي كه در حال حاضر با آن روبرو هستيم، اهتمام داريم، بايد يك توافق سياسي به وجود آيد و نظر مرجعيت و مسائل منطقه اي و بين المللي هم در نظرگرفته شود.

اين در حالي است كه سيدعبدالعزيز حكيم رئيس فراكسيون اكثريت پارلمان عراق بار ديگر خواسته خود براي تشكيل ايالت در مركز و جنوب عراق را تكرار كرد وآن را گامي به عنوان تضمين كننده جلوگيري از بازگشت مجدد ديكتاتوري به عراق قلمداد كرد.

اما دراين حالي است كه اقليت اهل سنت بر خلاف اكثريت شيعه و اقليت كردها مدعي هستند كه اجراي سيستم فدرالي مقدمه اي براي تجزيه عراق است.

کد خبر 381203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha