به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی از اثر جدید حسن روح الامین هنرمند نقاشی که سالهاست به خلق تابلوهایی با موضوعات دینی و خصوصا واقعه عاشورا می پردازد عصر روز گذشته ۱۱ آبان در موزه هنرهای معاصر تهران برپا شد.
به اذعان حاضران در مراسم، این اثر روح و جان تازه ای به فضای خلق آثار عاشورایی بخشید. دیدن این اثر که در ابعاد ۲ در ۳ متر خلق شده است بسیاری از حاضران را که عصر روز گذشته برای دیدن آن به محل موزه هنرهای معاصر آمده بودند چنان تحت تاثیر قرار داد که برای دقایق متمادی حاضر نبودند از جلوی این اثر عبور کنند.
در این اثر گویی سکانس-پلانی از لحظات آخر زندگی امام حسین(ع) به تصویر درآمده است. مشاهده نیروی خیر و شر با یک خط کشی عیان، نشان دادن امام بر ذوالجنان در میانه تصویر و با رنگ سفید در حالیکه تیر اشقیا بر پیکرش نشسته است و در پایین پای او اشقیا در حال توطئه، ضربه زدن به امام حسین (ع) هستند و تکرار تصویر یک چهره کریه المنظر در این نقاشی که نمادی از شر مطلق است همه دست به دست هم داد تا تماشاگران را در مفهوم و حس این اثر غوطه ور کند.
۹ اثر نقاشی عاشورایی دیگر از این هنرمند با عنوان های «قاهرالعدو»، «آخرین سرباز لشگر»، «علی اکبر(ع)»، «ویرانه شام»، «اول مظلوم»، «شیرین تر از عسل»، «علقمه»، «آتش پرستارم شده» و «آیا تو برادر منی» در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت. اثر «عرش بر زمین افتاد» که بر اساس شعری از مقبل کاشانی خلق شده است با تکنیک رنگ روغن روی بوم در مدت ۷ ماه کار شده و به گفته هنرمندش، افراد و شخصیت های بسیاری در اثر دیده می شوند که هر کدام نماینده یک قشر از انسانهای جامعه هستند.
این مراسم رونمایی با حضور مجید ملانوروزی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران، حسین رجبی دوانی پژوهشگر تاریخ اسلام، مادر شهید مدافع حرم امیر سیاوشی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، آریا عظیمی نژاد آهنگساز و .... برگزار شد و اجرای مراسم به عهده امیرحسین مدرس بود.
مجید ملانوروزی در سخنانی گفت: فرهنگ و هنر ایران با آثار دینی و عاشورایی ماندگار شده است. ما پیش از این در نقاشی قهوه خانه ای سابقه این رویکرد را داشته ایم که متاسفانه مدتی این نوع نقاشی کمرنگ شد ولی امروز نسل جدید بار دیگر گرایش به این سمت را نشان می دهد و آثار جوانان گاه با پیشکسوتان این حوزه برابری می کند.
وی ادامه داد: ما خوشحالیم این اثر در ماه صفر در موزه هنرهای معاصر رونمایی شد. این تجربه های اول این هنرمند است و امیدوارم روزی تکنیک با محتوا تطبیق کامل پیدا کند.
حسین رجبی دوانی نیز در این مراسم گفت: امروز روز ورود کاروان اسیران به شام است و داغ واقعه عاشورا دوباره زنده می شود. من جا دارد به سهم خودم از این کارهای ارزشمند که در حوزه هنر خلق می شوند تشکر کنم. گمانم این است که حسن روح الامین نابغه این عصر است و استعداد خود را در خدمت معرفی اهل بیت گرفته است و این توفیق نصیب همگان نمی شود.
وی ادامه داد: هنرهای تجسمی عموما مخاطب خاص دارد اما با ذوق می توان مردم عادی را نیز تحت تاثیر قرار داد و در قالب هنر ارزش های دینی را بیان کرد.
آریا عظیمی نژاد نیز دیگر سخنران این مراسم بود که حسن روح الامین را برادری خواند که نگاهش در خلق هنر عاشورایی بسیار شبیه اوست و گفت: در آثار من و حسن آقا خاصیتی هست که شاید در نظر مخاطب نیاید. یک لحظاتی بر ما می گذرد و به خلق اثر می رسد که ربطی به تکنیک ندارد.
وی ادامه داد: برخی زخم ها هستند که به دلایل خاص هرگز التیام پیدا نمی کنند و همواره خون از آن جاریست. واقعه عاشورا نیز چنین است. وقتی هنرمندی این اجازه را پیدا می کند که یک فریم یا صحنه از این واقعه را ببیند و تصویر کند نمی دانید چه فشار روحی بر او وارد می شود. نگاه حسن روح الامین در خلق آثار عاشورایی بسیار خاص و ستودنی است.
در این مراسم امیرحسین مدرس به خواندن شعری از مقبل کاشانی که نام این تابلو از آن وام گرفته شده است به صورت آواز پرداخت.
همچنین مادر مدافع حرم امیر سیاوشی نیز در این مراسم حاضر بود و از عشق پسرش به خاندان اهل بیت گفت. امیر سیاوشی در ۲۹ آذر ۹۴ در جنوب حلب به شهادت رسید.
مسعود شجاعی طباطبایی و حمید بهرامی نیز در این مراسم در سخنان کوتاهی به تحسین این اثر پرداختند.
نظر شما