وی با بیان اینکه نقشه راه فرهنگ رسمی جامعه توسط نهادهای اصلی هر استان بر مبنای ارزشهای دینی و فرهنگی اجتماع پایهگذاری میشود، افزود: در سطح عمومی جامعه نیز نهادهای مدنی مانند انجمن ها، کانونهای فرهنگی و مذهبی به کمک سیاستگذران رسمی در ارتقای فرهنگ عمومی میآیند.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی جامعه مانند آداب و رسوم سنتی، گویش و زبان و رفتارهای عامه جامعه در ارتباط با مسایلی مانند ترافیک، تجارت و غیره آمیختهای از فرهنگ رسمی و غیر رسمی است، بیان داشت: در این میان همگرایی و نزدیک شدن فرهنگ در دو سطح رسمی وغیررسمی از اهمیت شایان توجهی برخوردار است.
فرهنگ رسمی هدایت جامعه را به سمت فضیلتها دنبال میکند
وی با بیان اینکه فرهنگ رسمی هدایت جامعه را به سمت فضیلتها دنبال میکند و فرهنگ عمومی نشانهای از میزان تاثیر گذاری فرهنگ رسمی در جامعه است، ابراز داشت: نخبگان فرهنگی در این میان نقش حلقه واسط میان این دو سطح فرهنگ را ایفا میکنند و بدین ترتیب هرچه ارتباط این نخبگان با جامعه تنگاتنگتر باشد امید به اصلاح ناهنجاریهای جامعه و تاثیرگذاری مثبت در ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه بیشتر میشود.
زرگرپور با تاکید بر اینکه باید میان باورهای عمومی جامعه، سیاستهای مسئولان جامعه و بهره گرفتن از ظرفیت نخبگان در راستای ارتقای فرهنگ عمومی جامعه تناسب مناسبی برقرار باشد، تصریح کرد: بر این اساس نهادهای تبیین کننده سایتهای فرهنگ رسمی در جامعه باید از تصدیگری بپرهیزند و تنها به فکر برنامهریزیهای درست در این راستا و نظارت بر اجرای این فرهنگ رسمی در جامعه بپردازند.
مراسم عزاداری محرم نمونه مناسب تعامل میان دو سطح فرهنگی است
وی برگزاری مراسم عزاداری محرم را نمونه مناسب تعامل میان دو سطح فرهنگی برشمرد، گفت: برگزاری عزاداری ایام محرم نمونه بارزی از مشارکت مردمی در برقراری یک ارزش فرهنگی است و در این راستا نقش نهادهای فرهنگی و سیاستگذاران نظام هدایت جریان عشق به اهل بیت (ع) و سید و سالار شهیدان به سمت آموزههای اخلاقی و دینی است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه ظرفیت های فرهنگ در تحقق اقتصاد مقاومتی در دو حوزه اقتصاد فرهنگ (صنعت فرهنگ) و فرهنگ اقتصاد تقسیمبندی میشود، بیان داشت: در این رویکرد فرهنگ ابزاری برای اهداف اقتصادی قرار نمیگیرد بلکه به خودی خود استقلال دارد و اقتصاد نیز متناسب با فرهنگ دینی و اسلامی برنامهریزی میشود.
وی با بیان اینکه گاهی به دلیل ورود فرهنگ غربی به جامعه شاهد تعارض میان ارزشهای دینی و ارزشهای مدرن هستیم، گفت: طبیعی است که ارزشهایی مانند صرفه جویی و قناعت، با ارزشهای مورد تصور برخی افراد جامعه مانند پوشیدن لباس های مارک، استفاده از لوازم لوکس و غیره که مدام در رسانهها نیز تبلیغ میشود متفاوت است و بر این اساس متولیان جامعه باید پیوستهای فرهنگی را با هدف کاهش تعارضها و پیامدهای منفی توسعه مدنظر قرار دهند.
نظر شما