به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی صفاری نطنزی شامگاه شنبه، در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه علوم و فناوری، اظهار کرد: شهرستان نطنز به عنوان گوهری ارزشمند در کشور با سابقه تاریخی دارای آثاری ملی و مذهبی است که باید به آنها پرداخته شود.
وی افزود: یکی از قدیمی ترین تمدن بشری در حوزه مرکزی ایران که به حدود ۴۰ هزار سال گذشته بر می گردد در شهرستان نطنز کشف شده که در نوع خود کم نظیر است.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجموعه های تاریخی در شهرستان نطنز به دلیل ساختار و سازه های کالبدی قبل از اسلام و ماندگاری آن در تاریخ معاصر قدمتی دو هزار ساله را به خود اختصاص داده اند که از نمونه های آن می توان به آتشکده ساسانی، مسجد جامع و مجموعه تاریخی افوشته نام برد.
وی اضافه کرد: زبان محلی نطنز یکی از شاخه های کهن زبان ایرانی است و طی مطالعه بنده شاخه ای از زبان سانسکریت دوره ساسانی است که در کتاب های اروپایی تحت عنوان زبان نطنزی به آن اشاره شده است.
صفاری نطنزی تاکید کرد: شهر نطنز کلکسیونی از آثار تاریخی است که متأسفانه در گذشته به آن کم توجهی شده و می طلبد این مجموعه های تاریخی به همگان شناسانده، حفظ و برای آنها سرمایه گذاری شود.
وی ادامه داد: یکی از وظایف ما این است که صنعت گردشگری را محور توسعه شهرستان قرار دهیم و با استفاده بهینه از این ظرفیت ها، آثار تاریخی را بازسازی و برای جوانان نیز زمینه اشتغال در این صنعت را فراهم کنیم.
نماینده شهرستان نطنز و بخش قمصر تأکید کرد: نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران فرصتی برای شناخت دانشمندان ایرانی و تثبیت ایران به عنوان کشوری صاحب تمدن و فرهنگ غنی است که من از تمام عواملی که باعث شدند این نمایشگاه در نطنز برپا شود تشکر می کنم.
وی افزود: شهرستان نطنز منهای سابقه تاریخی به لحاظ آب و هوایی و طبیعت نیز از تنوع برخوردار است که این شهرستان را از دیگر مناطق کشور متمایز می کند.
صفاری نطنزی در پایان گفت: امیدواریم معدن داران این سرمایه های گرانقدر را کمتر تخریب کنند و همگی در راستای رونق صنعت گردشگری بکوشند.
نظر شما