۲۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۵۳

در گفتگو با مهر مطرح شد:

انسداد ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمانشاه

انسداد ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمانشاه

کرمانشاه- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه از انسداد ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمانشاه از ابتدای امسال تاکنون خبرداد.

کیاست امیریان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت منابع آبی در استان، تغییرات آب و هوایی طی سال های اخیر را عامل اثرات سوء و ماندگار بر منابع آبی استان دانست.

وی افزود: استان کرمانشاه طی ۲۰ سال اخیر ۱۱ سال افت ریزش های جوی را شاهد بوده  که آثار آن در منابع آبی استان قابل مشاهده است.

 مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه اشاره ای نیز به میزان بهره وری از منابع آبی استان داشت و تصریح کرد: هم اکنون حدود ۹۲ درصد از منابع آبی استان در بخش کشاورزی، ۶ درصد بخش خانگی و ۲ درصد در بخش صنعتی مصرف می شود.

وی میزان بهره وری از منابع آبی استان را پایین دانست و افزود: هم اکنون علی رغم اینکه بیشترین میزان مصرف منابع آبی در بخش کشاورزی است اما به تناسب این میزان شاهد بهره وری در این بخش نیستیم.

یک میلیون متر مکعب منابع آب زیر زمینی استان کرمانشاه در سال دچار نقصان می شود

امیریان با اشاره به منابع آب زیرزمینی موجود در استان گفت:پتانسیل بهره وری از منابع آبی زیرزمینی در استان ۱.۳ میلیارد متر مکعب است و هم اکنون ۱.۴ میلیارد متر مکعب از این منابع برداشت می شود که این موضوع سالانه بیش از یک میلیون متر مکعب منابع آب زیر زمینی را دچار نقصان می کند.

وی اشاره ای نیز به اقدامات این شرکت در جهت حفظ و احیای منابع آبی موجود در استان داشت و گفت: در این زمینه تاکنون ۳۳ جلسه شورای حفاظت در استان برگزار شده است که در نتیجه آن از ابتدای امسال تاکنون شاهد انسداد ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز بوده ایم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه گفت: هم چنین از ابتدای امسال تاکنون و طی مصوبات شورای حفاظت آب استان، ۱۲۰۰ دستگاه کنتور هوشمند نصب، ۱۵۰ دستگاه حفاری غیرمجاز توقیف و طرح های تغذیه مصنوعی در دست اجرا قرار گرفته است.

وی ادامه داد: کنترل بهره برداری چاه‌های مجاز و اجرای طرح‌هایی چون طرح دانش آموزی «نجات آب» با همکاری دستگاه‌هایی چون تبلیغات اسلامی و بسیج از دیگر اقدامات برای حفظ و احیای منابع آبی استان بوده است.

اجرای طرح‌های پیشگیرانه برای حفظ و احیای منابع آبی استان

امیریان، بر اصلاح الگوی کشت و آموزش به کشاورزان در این زمینه توسط سازمان جهادکشاورزی تاکید کرد و آن را یکی از راهکارهای مدیریت منابع آبی و جلوگیری از هدر رفت آب برشمرد.

وی هم چنین خواستار عدم ارائه منابع انرژی به صاحبان چاه‌های غیرمجاز شد تا مانعی برای این موضوع باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه بر جلوگیری از حضور کشاورزان استان‌های دیگر برای سودجویی از منابع آبی موجود در استان تاکید کرد و گفت: برخورد با شالی‌کاران منطقه نیز در زمینه جلوگیری از هدر رفت آب و ترویج فرهنگ صحیح استفاده از منابع آبی بسیار موثر است.

وی هم چنین خطاب به شهرداری های استان خواستار استفاده آنها از پساب های شهری برای آبیاری فضای سبز موجود شد تا به این وسیله از منابع آبی برای این موضوع استفاده نشده و هدر نرود.

کد خبر 3824110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha