۲۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۸:۵۴

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی:

۱۶۰۰ باشگاه کتاب خوانی در کشور راه اندازی شده است

۱۶۰۰ باشگاه کتاب خوانی در کشور راه اندازی شده است

کرمانشاه- مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۱۶۰۰ باشگاه کتاب و کتاب خوانی در کشور راه اندازی شده و ۱۸ هزار نفر نیز عضو این باشگاه‌ها هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، همایون امیرزاده امروز دوشنبه در مراسم افتتاحیه دوازدهین نمایشگاه سراسری کتاب که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته ۲۶ نمایشگاه برگزار کردیم و تا پایان امسال نیز ۲۸ نمایشگاه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

امیرزاده از ابراهیم رحیمی زنگنه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با عنوان مدیری ساعی و متعصب یاد کرد و گفت: خلا توزیع میان تولیدکننده و مصرف کننده در عرصه کتاب چند حلقه وجود دارد.

وی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: مردم ما خریداران خوبی در حوزه کتاب هستند و در هر منزلی قفسه‌ای از کتاب وجود دارد اما اینکه چرا مردم ما کمتر کتاب می‌خوانند جای تامل و تفکر دارد.

امیرزاده بیان کرد: اگر بتوانیم نظام ارزش گذاری اجتماعی را نسبت به خواندن کتاب ارتقا بخشیم وضعیتمان بهتر خواهد شد و اگر تفاوتی میان کتاب خوان و کتاب نخوان باشد جمعیت کتاب خوان های ما بیشتر می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه باید کتابخوانی از  راه‌های اشتهار و مقبولیت  افراد باشد، گفت: آموزش و پرورش ذخیره‌گاه مطمئنی از منابع انسانی است و باید هدف از خواندن کتاب نتیجه‌گیری بیشتر باشد.

وی مطالعه موردی را بسیار آسیب پذیر و به دور از بهره کافی دانست و افزود:  اگر خواندن کتاب با هدف کسب مدارج مدرک باشد وضعیت همین است که در کشور می‌بینیم.

امیرزاده هفته کتاب و کتاب خوانی را بهانه‌ای برای آشتی با کتاب به عنوان عامل انتقال میراث فرهنگی کشور دانست و گفت: تاریخ و فرهنگ ۷ هزار ساله میراث گرانبهایی است که از طریق کتاب منتقل می‌شود.

وی کتاب را مهم‌ترین مولفه برای انتقال فرهنگ غنی کشور دانست و گفت: اگر به این رسالت خوب عمل نکنیم در مقابل میراث گذشته شرمنده خواهیم بود.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: معاونت فرهنگ وزارت فرهنگ و ارشاد از سه و نیم سال پیش شعار «ایران تهران نیست» را مطرح کرد  و تاکید شد که ظرفیت بزرگ استانی در گوشه گوشه مملکت جاری است.

امیرزاده افزود: با وجود آشفتگی اعتباری اما ۳۳ درصد از اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه معاونت فرهنگی  به استان‌ها اختصاص یافت.

وی از برگزاری آیین‌های نکوداشت برای ۶۰تن از مفاخر ملی و دینی و فرهنگی در سراسر کشور خبر داد و افزود: سهم استان کرمانشاه از این برنامه برگزاری آیین نکوداشت برای اساتید گرامی کزازی، یاسمی و کرمانشاهی است و ۵۰ درصد از مفاخر دینی تجلیل می‌شود.

وی نمایشگاه کتاب استانی را پرنفوذترین فعالیت فرهنگی در کشور دانست و گفت: ۱۵ تا ۱۷ میلیون نفر از مردم ایران درگیر این نمایشگاه می‌شوند و متولیان امر باید این ظرفیت را بدست بگیرند.

امیرزاده وی خواستار حضور عناصر ادبی و فرهنگی استان در نمایشگاه کتاب شد و گفت: ۱۰۰۰ نفر از ناشران در نمایشگاه کتاب استانی حضور دارند و همه تلاش معاونت فرهنگی این است که شاخص کتاب و کتابخوانی را ارتقا دهند.

وی ترویج کتاب و کتاب خوانی در قالب راه اندازی باشگاه‌های کتاب، ورود راهبرد تقنینی  را از راهکارهاب ارتقا شاخص کتاب عنوان کرد و گفت: دو روز پیش باشگاه کتاب و کتابخوانی نیشابور افتتاح شد.

امیرزاده از عضویت ۱۸ هزار نفر در باشگاه‌های کتاب خبر داد و گفت: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز باشگاه کتاب و کتاب خوانی را مورد توجه قرار دهد.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت ۱۶۰۰ باشگاه کتاب در سراسر کشور افزود: این تعداد باشگاه طی ۳ ماه در کشور راه اندازی شده است.

وی با اشاره برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در قالب طرح‌های پاییزه، تابستانه، عیدانه و... گفت: ایجاد درس کتاب خوانی در مدارس از برنامه های ما است.

کد خبر 3824590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha