به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از، ستار محمودی با بیان اینکه تنوع در سبد تولید مصرف برق در برنامههای وزارت نیرو قرار گرفته است، گفت: بر این اساس باید از حوزههای غیرتولیدی در مصرف برق به سوی حوزههای تولیدی حرکت کنیم.
قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه در بررسیهای انجام شده در کشور، حدود ۶۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید انرژی خورشیدی داریم که در مقایسه با ظرفیت ۷۶ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی رقم بالایی است، تصریح کرد: از سوی دیگر ظرفیت استفاده از ۱۵ هزار مگاوات انرژی بادی و بیش از ۲۵۰۰ مگاوات انرژی «بیوزیست» هم در کشور فراهم است.
این مقام مسئول با اشاره به نصب و راه اندازی ۲۰۰ مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در کشور، اظهار داشت: تا پایان امسال ۱۰۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت اضافه خواهد شد و در سه سال آینده هم حدود ۳۰۰، ۷۰۰ و ۱۰۰۰ مگاوات افزایش ظرفیت در دستور کار وزارت نیرو است.
وی با تاکید بر اینکه آنچه در این راستا محدودیت ایجاد میکند منابع سرمایهای و ساخت تجهیزات مورد نیاز این بخش است، یادآور شد: هم اکنون ایران دارای منابع عظیم معدنی همچون نفت خام، گاز طبیعی، آب و خاک است و به جهت گسترش روزافزون جمعیت و توسعه صنعت نیازمند تأمین انرژی مورد نیاز جامعه هستیم، در این راستا برای پایداری و بهرهوری بهتر و حفظ محیط زیست باید به سمت بهترین نوع انرژی گام برداریم.
محمودی افزود: در حال حاضر، حدود ۸۲ تا ۸۳ درصد انرژی برق مورد نیاز از منابع سوخت فسیلی تأمین میشود و این موضوع سبب شده که به محیط زیست آسیب وارد شود.
قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه شرایط گذشته باعث شده تا صنایع و مراکز اصلی آن نتوانند بهخوبی بارور شوند، تاکید کرد: هم اکنون شرایطی ایجاد شده که از حالت رکود به سمت صنعت پیش برویم و این موضوع باعث خواهد شد که رشد مصرف برق که در گذشته بین ۳ تا ۴ درصد بوده، اکنون به ۵ تا ۶ درصد افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در چشم انداز سال ۱۴۰۴، ایران باید به هاب انرژی خاورمیانه تبدیل شود، تبیین کرد: صنعت برق ایران یک صنعت پایدار است که بر پایه زیر ساختهای مستحکمی بنا شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ایران دارای رتبه چهاردهم تولید برق جهان و دارای یکی از پایدارترین شبکههای توزیع برق است، گفت: حدود ۱۴ سال است که این پایداری حفظ شده و حادثه گسترده برقی در کشور رخ نداده در حالیکه بسیاری از کشورهای طراز اول در طول این مدت حداقل یک یا دو بار با خاموشیهای گسترده مواجه بودهاند.
قائممقام وزیر نیرو این موارد را ناشی از دانش پیشرفته مهندسی برق در کشور دانست و ادامه داد: وقتی ایران نوزدهمین مصرف کننده برق جهان است، نشان از قرار گرفتن کشور در مسیر توسعه دارد که با یک مصرف با ثبات به سمت جلو گام بر میدارد.
این مدیر ارشد وزارت نیرو با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه که از سال ۹۶ آغاز خواهد شد، ۲۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد، تصریح کرد: از این میزان حدود ۵ هزار مگاوات مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر خواهد بود.
وی با اشاره به نگرانی سرمایه گذاران در این بخش هم توضیح داد: نرخ خرید برق در حال حاضر تا ۲۰ کیلووات حدود ۸۰۰ تومان و از ۳۰ مگاوات به بالا حدود ۳۲۰ تومان برای هر کیلووات ساعت در نظر گرفته شده تا مشوقی برای صنعتگران باشد.
این مقام مسئول در پایان با یادآوری اینکه مشترکان خانگی میتوانند پنلهای خورشیدی را بر بالای بام خود نصب کرده و به تولید برق بپردازند، خاطرنشان کرد: آنگاه برق حاصل را با قیمت بالا به وزارت نیرو بفروشند و برق مصرفی خود را از دولت با قیمت پایین تر تأمین کنند.
نظر شما