به گزارش خبرنگار مهر، ستار محمودی امروز در نشستی خبری درباره جزئیات افزایش ۱۰ درصدی تعرفه فروش برق، گفت: امسال با توجه به قانون مصوب و اجازه دولت برق مصرفی و تعرفهها ۱۰ درصد به صورت میانگین افزایش یافت که این موضوع، از ابتدای امسال اعمال شده است.
قائممقام وزیر نیرو با اعلام اینکه فعلاً وزارت نیرو و دولت برای ادامه امسال و سال آینده، پیشبینی و یا پیشنهادی برای افزایش قیمت آب و برق نکرده است، تصریح کرد: بر این اساس، فعلا برنامهای برای افزایش قیمت آب و برق برای سال ۹۶ نداریم.
این مقام مسئول، افزود: به لحاظ قانون هدفمندی یارانهها، تعرفهها باید ۲۰ درصد افزایش یابد؛ اما دولت و وزارت نیرو افزایش ۱۰ درصدی آن را عملیاتی کرده است.
وی در ادامه در خصوص وضعیت ذخایر آب کشور هم توضیح داد: مجموع اقدامات انجام شده در طرح تعادلبخشی سبب شد تا حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب به منابع آب زیرزمینی کمک شده و حدود ۱.۵ میلیارد مترمکعب از بازتوانی منابع آب زیرزمینی به سه سال اخیر باز میگردد.
محمودی با اعلام اینکه منابع آب زیرزمینی سرمایههای اصلی کشور برای توسعه هستند، بیان کرد: مجموع برداشتهای اخیر سیر نزولی داشته و در ۳ تا ۴ سال گذشته، طرح تعادلبخشی توانسته به کم شدن میزان مصرف این منابع و ذخیرهسازی منابع آبی در سالهای آینده کمک کند که البته نیاز به پشتوانه مالی دارد.
قائممقام وزیر نیرو، تاکید کرد: این طرح در سال ۹۳ با سرمایه اندک ۹۵ میلیارد تومان آغاز شد، در سال ۹۴ به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت و در سال ۹۵ به حدود ۴۰۰ میلیارد تومان رسید که در این طرح، مواردی همچون، انسداد ۹۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سال جاری و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز لحاظ شده که تاکنون ۳۶ هزار پروانه بهرهبرداری مورد بازنگری قرار گرفته است.
به گفته وی، وزارت نیرو امیدوار است در طول برنامه ششم توسعه، ۱۱ میلیارد مترمکعب از مصارف آب زیرزمینی کاهش یابد و دشتهای دارای مشکل منابع آب کشور، در آینده به مرور احیا شوند.
قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه حفر چاه غیرمجاز باید جرم تلقی شود و اگر این قانون تصویب شود، از حفاری چاههای غیرمجاز جلوگیری خواهد شد، بیان کرد: این قانون باعث خواهد شد تا از همان ابتدا، جلوی تخلفات گرفته شود.
محمودی در ادامه با بیان اینکه تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که ۲۵ درصد حجم نزولات آسمانی در پائیز، ۴۰ درصد در زمستان، ۳۰ درصد در بهار و ۵ درصد در تابستان اتفاق میافتد، گفت: با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی در خصوص کمبود بارش در سال آبی جاری، برای تابستان سال آینده، در مدار قرار گرفتن چاههای جدید، بهسازی سامانههای آب، تغییرات در نیروگاهها و پستها و تأمین قطعات مورد نیاز، از مهمترین برنامههای وزارت نیرو است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده از سوی وزارت نیرو برای تأمین آب و برق زائران اربعین حسینی نیز گفت: آبرسانی ۱۷ کیلومتری از شهر مهران تا حوزههای پایانه مرزی با ظرفیت ۴۰ لیتر در ثانیه، برقرسانی و ایجاد سامانه روشنایی برای حدود ۱۵ هکتار از اراضی منطقه، از جمله این اقدامات است؛ ضمن اینکه به جز مرز مهران، آبرسانی و تأمین برق مرزهای شلمچه و چزابه نیز با توزیع حدود ۲.۵ میلیون بسته آب در هر یک از مرزها و تأمین آب و برق برای ۱۳۰ تا ۵۰۰ هزار زائر، در مسیر رفت و برگشت در مرزها ادامه دارد.
قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه برای مرزهای مهران، شلمچه و چزابه برنامههایی متفاوت داریم تا اربعین سال آینده در شکوه و رفاه بیشتری برگزار شود، افزود: طرح آبرسانی و برقرسانی وزارت نیرو حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه در برداشت که بخش اعظم آن، از طریق کمکهای مردمی تأمین شد و برای سالهای آینده نیز برآورد سرمایهگذاری در این سه مرز با توجه به طرحهای جدید وزارت نیرو، بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد تومان خواهد بود.
وی با اشاره به سخنان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر بهرهبرداری از حدود ۳۰۰ طرح آب و برق تا پایان امسال، تصریح کرد: برخی طرحها که باید در طول ۵ یا ۶ سال به اتمام برسند، با تأمین منابع مالی به موقع به بهرهبرداری میرسند؛ ولی در صورت عدم تأمین منابع مالی ممکن است با تأخیر مواجه شوند.
محمودی با اشاره به خلاف قانون بودن ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانهها، اظهار داشت: این کنترل توسط شرکتهای آب منطقه ای انجام خواهد شد و میزان حریم مشخص شده نیز، به بخشداریها، فرمانداریها و استانداریها اعلام شده و در شعاع حریم رودخانهها چنانچه سازههای فیزیکی پایدار یا ناپایدار احداث شود، شرکتهای آب منطقه ای با کمک قوه قضائیه، نسبت به اعمال قانون اقدام خواهند کرد.
وی در خصوص سوخت نیروگاهها خاطرنشان کرد: تا دو سال قبل حدود ۳۵ درصد آن از سوختهای فسیلی تأمین میشد و امسال شاهد مصرف ۸۸ درصدی سوخت گاز بودهایم؛ ضمن اینکه سوخت نفت کوره نیز از ۱۲ درصد به ۲ درصد کاهش داشته است. علاوه بر این، راندمان نیروگاههای کنونی بین ۳۲ تا ۳۷ درصد است که با استفاده از طرح تبدیل نیروگاههای معمولی به سیکلترکیبی، استفاده از توربینهای جدید نیروگاهی و بازتوانی نیروگاههای با راندمان کم، بازدهی نیروگاهها را به بیش از ۵۰ درصد افزایش خواهیم داد.
نظر شما