به گزارش خبرنگار مهر، داود محمدی روز پنجشنبه در دوسالانه شعر آئینی واعظ قزوینی که در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد اظهارداشت: در رسالت شعر آئینی مسائل زیادی مطرح است و شعرای این حوزه در انتقال ارزشهای دینی ومعنوی نقش مهمی دارند.
نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تعزیم و تکریم شعرای دینی اهمیت بسزایی دارد و باید با تکریم اشعار سروده شده در این بخش نسبت به ترویج فرهنگ دینی اقدام کرد.
وی اضافه کرد: استفاده از هنر شعر در انتقال ارزشها موثر است و اگر مضامین دینی و مذهبی در این اشعار استفاده شود موجب ترویج فرهنگ دینی خواهد شد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: یکی از مضامین ناب در ارزشهای دینی پرداختن به مضوع انتظار است و واعظ به عنوان یکی از مصادیق بارز این حوزه ائینه زمان خود است که در اشعار خود هم مشکلات را مطرح کرده و هم به زمان قرن خود تسلط دارد و با آن زبان شعر گفته است.
محمدی گفت: در شرایطی که در سبک هندی شعرا دچار اغراق شدند اما واعظ قزوینی توانست سبک هندی را با استفاده از استعاره برای مردم روان و عادی و قابل فهم کند.
وی اظهارداشت: واعظ در زمان شناسی و به روز سخن گفتن سرآمد است و چون از مردم زمانه خود دور نشد توانست اشعاری تاثیرگذار را خلق کند که می توان به آن افتخار کرد.
کنگره ها بهترین فرصت معرفی شخصیت های فاخر
نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برگزاری کنگره ها و دوسالانه ها بهترین فرصت برای شناسایی و معرفی مفاخر و چهره های برجسته در حوزه های مختلف است تا حق شخصیت هایی مانند واعظ بخوبی ادا شود.
محمد ملقب به رفیع الدین معروف به واعظ قزوینی فرزند ملا فتح الله از شعرا و علمای بزرگ دوره صفویه است که در فنون شعر و ادب از کم نظیران روزگار خود به شمار می رفت.
واعظ قزوینی در علوم معقول و منقول، فقه وتفسیر، وعظ و خطابه توانایی کامل داشت و کتاب معروف ابواب الجنان در مراتب پند و نصیحت تالیف شده اثر این شاعر دانشمند در ایران بارها به چاپ رسیده است.
واعظ با کلیم کاشانی و صائب تبریزی معاصر بوده و شیوه او در شعر به سبک هندی نزدیک است و در بیشتر اشعارش به گفتن پند و اندرز می کوشد و توانگران را به دستگیری از بی نوایان دعوا می کند.
وفات واعظ در سال ۱۰۷۲ - ۱۱۰۵ هجری اتفاق افتاده است.
نظر شما