به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیبیسی، این سرمایهگذاری چینیها در راستای سیاستهای فرهنگی دولت خواهد بود که قصد دارد نفوذ فرهنگیاش را در داخل چین و کشورهای دیگر گسترش دهد.
این استودیو شامل چند واحد تولید، یک شهربازی و مرکز آموزش خواهد بود. نام استودیو برگرفته از طرح شی جینپینگ رئیس جمهور چین موسوم به «یک جاده، یک کمربند» است.
ساخت این مجموعه از ابتدای سال آینده آغاز میشود.
«یک جاده، یک کمربند» بر اساس همکاری اقتصادی با کشورهای در مسیر جاده ابریشم (از جمله ایران) و کمربند اقتصادی مشتمل بر روسیه، آسیای میانه، قفقاز و چند کشور اروپایی طراحی شده است.
در حال حاضر چین دومین بازار فیلم در جهان است. سرمایهگذاران چینی بخش عمدهای از سهام استودیوهای هالیوودی و همچنین سینماهای زنجیرهای آمریکایی را خریدهاند.
با این حال تولیدات داخلی پاسخگوی نیاز سینماروهای چینی نیست و با توجه به محدودیت دولتی برای نمایش آثار هالیوودی (۳۴ فیلم در سال) خلاء بزرگی در این بازار وجود دارد.
این در حالی است که ونگ جیانلین ثروتمندترین مرد چین این روزها در گروه اقتصادی خود با نام «واندا» برنامههای بلندپروازانهای درباره سینما دارد و ورود او به این عرصه اتفاقات مهمی را در سینمای جهان رقم میزند.
امپراتوری اقتصادی او به نام گروه واندا اخیرا شرکت فیلمسازی لجندری انترتینمنت، استودیوی هالیوودی سازنده فیلم هایی مثل «کینگ کنگ» و «دنیای ژوراسیک» را خریده است. اگر او بتواند در خود چین محصولات هالیوودی را تولید کند به یکی از غولهای بزرگ فیلمسازی جهان بدل خواهد شد که می تواند محصولات خود را در بزرگترین بازارهای سینمای جهان یعنی آمریکا و چین بفروشد.
گروه اقتصادی واندا در حال ساختن تاسیساتی است که گفته میشود بزرگترین مجموعه استودیوهای فیلمسازی جهان و حتی از بزرگترین استودیوهای هالیوود هم عظیمتر خواهد بود. این مجموعه که در شهر کینگدائو واقع در شرق چین ساخته می شود، ۳۰ لوکیشن بزرگ، یک شهرک سینمایی (نیویورک) و بزرگترین مخزن آب روباز چین را شامل خواهد شد.
این مجموعه استودیو فناوری های پیشرفته هالیوودی و هزینه های ارزانتر چینی را یکجا خواهد داشت. در عین حال جزئی از صنعت فیلمسازی چین تلقی خواهد شد و در نتیجه سهمیه محدود فیلم های خارجی شامل حال آن نخواهد شد.
مجموعه اقتصادی واندا با خرید شرکت فیلمسازی لجندری به سوی یک شرکت چند رسانهای جهانی و تبدیل شدن به یکی از بازیگران بزرگ صنعت فیلمسازی حرکت میکند.
این شرکت از مدتی پیش مالک بزرگترین شبکه سینماهای زنجیره ای چین و تعدادی سینما در آمریکاست و اکنون یک تولیدکننده هالیوودی فیلم های پرفروش را نیز صاحب شده است.
بازار فیلم در چین با سرعت در حال رشد است و درآمد این بازار در سال ۲۰۱۵ به نسبت سال قبل ۳۵ درصد افزایش یافت.
با افزایش درآمد مردم چین آنها پول بیشتری برای تفریح و سرگرمی از جمله سینما هزینه می کنند و به همین دلیل در چین هر روز پانزده سالن جدید سینما ساخته می شود.
کمپانی وندا چندی پیش اعلام کرده بود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای توسعه شهرک «اروپا سیتی» در خارج از پاریس به منظور تولید فیلم و دیگر محصولات سرگرمی، سرمایهگذاری میکند.
نظر شما