به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی حسینی در همایش یاوران وقف که در مجتمع فرهنگی امامزاده سید اسماعیل(ع) برگزار شد اظهار کرد:سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای فعالیتهای قرآنی فعالیتهای مطلوبی داشته است.
وی افزود: با این حال تنها 2.5 درصد از موقوفات کشور به مباحث قرآنی اختصاص یافتهاند که بخش قابل توجهی از آنها هم دارای شرایط خاص بوده و سبب توسعه فرهنگ قرآنی نمیشوند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه دولت در لایحه جدید خود بودجه قرآنی کشور را 50 درصد کاهش داده است گفت: به این ترتیب و در وضعیت حاضر موقوفات قرآنی یکی از راهکارهای اساسی و زیرساختهای مورد نیاز برای ترویج آموزههای کلام وحی خواهند بود.
وی ادامه داد: وقف قرآنی نیازمند ایجاد انگیزه در میان واقفان است به همین دلیل باید نیازهای قرآنی را به درستی شناسایی و نسبت به معرفی آنها در جامعه تلاش کنیم.
حسینی با اشاره به اینکه وقف قرآنی سبب نشر و گسترش فرهنگ قرآن کریم خواهد شد گفت: به عبارت دیگر باید وقف را به عنوان مصداق کلمه «طیبه» در جامعه مورد توجه قرار دهیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: وقف صدقهای جاریه است که تا هزاران سال باقی میماند، موقوفاتی در کشورهای اسلامی وجود دارند که بیش از 1300 سال از زمان وقف آنها میگذرد ولی هنوز پابرجا هستند و این، نشانه اهمیت وقف و ماندگاری آن است.
وی با تاکید بر اینکه سنت حسنه وقف باید با اهتمام علما و قشر فرهیخته جامعه بیش از گذشته گسترش یابد گفت:هیچ الزامی نیست که واقفان تولیت موقوفات را در اختیار اوقاف قرار دهند بلکه میتوانند متولیاتی برای آن تعیین کنند.
حسینی بیان کرد: ترویج آموزههای قرآنی میتواند جامعه را از ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی در امان نگه دارد بنابراین وقف قرآنی هم باید در اولویت واقفان قرار گیرد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه رسیدن به اهداف بلند در حوزه فرهنگ را نیازمند استفاده همه جانبه از ظرفیتهای موجود دانست و افزود: گسترش برنامههای قرآن یاز جمله مسابقات قرآن کریم در دستور کار اوقاف قرار دارد و امیدواریم مردم هم نسبت به این فعالیتها نگاهی ویژه داشته باشند.
وی با اشاره به روایات متعدد در مورد اهمیت و جایگاه وقف گفت: صدقه نشان از درستی عملکرد صدقهدهنده دارد و یکی از انواع صدقه وقف است که سبب تصدیق ایمان میشود.
حسینی وقف را رفتاری شرعی و تکامل یافته توصیف کرد و افزود: این عمل عبادی نشانگر سلامت جامعه دنیاست که جوامع سکولار از این سلامت روحی و روانی برخوردار نیستند.
نظر شما