۲۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۳۹

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی در دیدار با ابراهیمی ترکمان:

گفت‌وگو با ایران یک ضرورت است

گفت‌وگو با ایران یک ضرورت است

جاثلیق آرام کشیشیان صبح امروز در دیدار با رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تاکید بر این که معضل دین خوی استکباری و جهالت می‌باشد، اظهار کرد: گفت‌وگو با ایران یک ضرورت است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در راستای برگزاری هفتمین دور از گفت‌وگوهای اسلام و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی، جاثلیق آرام کشیشیان، رهبر ارامنه حوزه سیلیسی و هیأت همراه صبح امروز ۲۳ آذرماه ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

ابراهیمی‌ترکمان طی سخنانی، ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رهبر ارامنه حوزه سیلیسی گفت: زمانیکه به کشورمان سفر می‌کنید، چشم‌ انتظاریم تا از نزدیک شما را ملاقات کنیم و خوشبختانه امروز با برگزاری هفتمین دور گفت‌وگوی اسلام و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی، زمینه‌ای پیش آمد تا از نزدیک پیرامون اخلاق دینی در راستای جلوگیری از خشونت و افراط‌گرایی گفت‌وگو کنیم.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افرود: ما با شناختی که از شخص جنابعالی و نگاه مثبت شما پیرامون وقایع اطرافمان به ویژه خشونت‌ و افراط‌گرایی داریم، گفت‌وگو با شما را مؤثر می‌دانیم. حضور رهبر ارامنه حوزه سیلیسی در ایران نه تنها برای ارامنه موجب برکت است، بلکه برای ما نیز پر مایه و پر برکت خواهد بود.

ابراهیمی‌ترکمان با اشاره به ارائه تصویری خشن و غیر واقعی از دین توسط گروه‌های تکفیری اظهار کرد: متأسفانه در روزهایی که به سر می‌بریم، اتفاقات ناخوشایندی رُخ می‌دهد که قلب ما را به درد می‌آورد. برخی بر این باورند که جهان در قرن ۲۱، دارای تکنولوژی جدیدی می‌شود و بشر به آرامش می‌رسد، اما غافل از آنکه در کنار تکنولوژی، اخلاق نباشد بشر بالطبع دچار جهالت می‌شود، زیرا انسان جاهل مدرن از تکنولوژی استفاده می‌کند و خطر آن برای همگان، بسیار خواهد بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بیان مطلب فوق، افزود: اگر در گذشته جهالت آثار تخریبی کمی داشته است، امروز موجب تخریب بسیار وسیعی در سطح جهان شده که بیش از هر زمان ادیان در این شرایط بحرانی ادیان باید احساس نزدیکی با یکدیگر داشته باشند و همکاری‌های فی مابین را تقویت کنند.

وی ادامه داد: در شرایط امروز منطقه و جهان که دشمنان دین به دنبال ارائه تصویری خشن و غیر واقعی از دین در جهان هستند، حضور رهبران ادیانی چون جنابعالی که از افکار انسان‌دوستانه‌ای‌ برخوردار هستید، می‌تواند تأثیرات عمیقی را در جامعه داشته باشد.

ابراهیمی‌ترکمان در سخنان خود به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران مبنی بر اینکه سالهاست که به جهالت مدرن اشاره می‌کنند و ضرر و آثار سوء آن را گوشزد می‌کنند، گفت: امید است تا با برگزاری این دور از گفت‌وگوها راهکارهای عملی و مدون برای تقویت نقش عقلانیت و اخلاق دینی در راستای جلوگیری از خشونت و افراط‌گرایی در منطقه را دست یابیم.

وی در پایان سخنان خود، ضمن اشاره به سفر خود به واتیکان و دیدار و گفت‌وگو با پاپ فرانسیس گفت: در این دیدار برای یکدیگر و مردم جهان دعا کردیم و پاپ ضمن تقدیر از تحقق گفت‌وگوهای دینی اسلام و مسیحیت، بر ادامه این گفت‌وگو ها تاکید کرد.

تأکید بر توسعه عقلانیت و اخلاق دینی در جامعه کنونی

جاثلیق آرام کشیشیان، رهبر ارامنه حوزه سیلیسی در سخنان آغازین خود، ضمن اظهار خرسندی از سفر مجدد خود به ایران گفت: پس از انتخاب خود به عنوان رهبر ارامنه حوزه سیلیسی بر ادامه گفت‌وگوهای بینادینی با رهبران ادیان جمهوری اسلامی ایران تأکید کردم.

وی افزود: معتقدم که در دنیای کنونی، گفت‌وگو از دو بُعد خاص و عمومی به ویژه با ایران اسلامی یک ضرورت است .برای قرن‌های متمادی ایرانیان و ارامنه در کنار هم با صلح و احترام متقابل زندگی کرده‌اند و پس از وقوع انقلاب معنوی، هم‌زیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با یکدیگر از اهمیت بیشتری برخوردار شده و به طور جدی با آن مواجه شدیم.

جاثلیق آرام کشیشیان به برگزاری هفتمین دور گفت‌وگوی اسلام و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی اشاره و تصریح کرد: گفت‌وگویی که میان رهبران ادیان و معتقدان اسلام و مسیحیت انجام می‌شود، تصویری صحیح از دین ارائه می‌شود که اتفاق این مهم منجر به توسعه عقلانیت و اخلاق دینی در جامعه کنونی خواهد شد.

وی در سخنان خود، گفت‌وگوی اسلام و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی را پُر بار در جهت جلوگیری از خشونت و افراط‌گرایی در منطقه دانست و گفت: این گفت‌وگوها را فراتر از حرکت در این مسیر می‌دانیم زیرا از سال‌های پیش با یکدیگر همکاری‌های تأثیرگذاری داشتیم و امروز با توسعه روند، شاهد عملکرد روزافزونی خواهیم شد.

رهبر ارامنه حوزه سیلیسی به موضوع استکبار مدرن اشاره کرد و گفت: جهالت منشآ شیطان است و اگر شما این خوی استکباری و جهالت را با هم تبدیل کنید به یک شیطان مخوف‌تری دست می‌یابید. امروزه ما در بسیاری از جوامع شاهد این مسئله هستیم که خوی استکباری و جهالت با هم ترکیب شده و تکنولوژی مدرن آن را همیاری می‌کند.

وی به دو کتاب «دین مشکل و معضل است» و «برخورد تمدن‌ها» تألیف مورخان آمریکایی اشاره و تصریح کرد: دین مشکل و معضل ما نیست، بلکه دین به مشکل و معضل تبدیل شده و از آن سوء استفاده شد. شاهد برخورد تمدن‌ها نیستیم، بلکه این تمدن‌ها هستند که از آنها برای مسائل ایدئولوژیک و مواضع سیاسی استفاده می‌شود.

جاثلیق آرام کشیشیان ادامه داد: ما در این گفت‌وگوها تأکید می‌کنیم که خشونت و دین نمی‌توانند با یکدیگر هم‌زیستی داشته باشند چراکه، منشأ دین خداوند است و آن چیزی که از خداوند نشأت می‌گیرد، عدالت و صلح است. این از آموزه‌های مسیحیت است و معتقدم که از آموزه‌های اسلامی نیز خواهد بود.

وی در پایان سخنان خود، یادآور شد: این مسئله‌ مهمی است و باید به جهان بگوییم که اسلام و مسیحیت منشأ صلح و عدالت و عشق و همزیستی و درک متقابل هستند.

مراسم افتتاحیه این دور از گفت‌وگوهای اسلام و کلیسای ارمنی با حضور و سخنرانی ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رییس شورای سیاست‌گذاری ادیان، جاثلیق آرام کشیشیان، رهبر ارامنه حوزه سیلیسی و همچنین آیت‌الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، حجت‌الاسلام یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه تهران و حجت‌الاسلام محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی ادیان امروز ۲۳ آذرماه ساعت ۱۰ صبح در حسینیه الزهراء (س) این سازمان آغاز شد.

در این نشست دو روزه، اندیشمندان مسلمان و ارمنی مقالات خود را با موضوعات «رسانه و آموزش و نقش آن در ریشه‌کن‌سازی خشونت از جامعه و خانواده با بهره‌گیری از اخلاق و عقلانیت»، «دین و خشونت و برداشت‌های متفاوت و تأثیرگذاری اجتماعی»، «نقش رهبران دینی در اشاعه صلح و احترام متقابل برای مقابله با افراط‌گرایی و خشونت» و «احترام به حقوق بشر برای جلوگیری از برداشت‌های نادرست از دین» ارائه خواهند داد.

بنا بر اعلام این خبر، ششمین دور گفت‌وگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی با عنوان «همکاری مسلمانان و مسیحیان برای ایجاد صلح عادلانه در منطقه» اسفند ماه سال ۱۳۹۳ در لبنان برگزار شده بود

کد خبر 3849154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha