به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، آیتالله محسن اراکی در اختتامیه نشست هماندیشی «امام رضا(ع)، رمز وحدت و ائتلاف امت اسلامی» که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با حضور علمای شیعی و سنی برگزار شد اظهار کرد: با کاوش در آیات قرآنی درمییابیم که توحید، عنصری اساسی در قرآن کریم تلقی میشود به صورتی که اختلافافکنی و جدایی امری ناپسند از دیدگاه قرآن به شمار میآید.
وی بیان کرد: شرک به دستورات الهی در ایجاد اختلاف میان مسلمانان نقش داشته و پایبندی به دستورات الهی وحدت در جامعه اسلامی را به خوبی بنیان مینهد.
اراکی عنوان کرد: طبق آیات قرآن کریم وحدت در میان مسلمانان نوعی محبت به پیامبران و ائمه اطهار(ع) برشمرده شده که میتواند نقش ارزشمندی را در جامعه اسلامی ایفا کند و این امر در کتب آسمانی نمایان است.
دوستی رمز بقای اسلام است
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: دوستی رمز بقای امت اسلامی است و دشمنیها زمینه اختلافافکنی و جدایی را در میان این امت فراهم میکند.
وی افزود: شیطان تلاش دارد تا در میان این امت با اقدامات گوناگون تفرقهاندازی کند و این امر نیازمند این است که این امت با اقدامات آگاهانه خویش در برابر شیطانهای زمانه ایستادگی کنند.
اراکی با اشاره به اینکه دوستی باید مورد اهتمام بسیاری از اندیشمندان و علمای شیعه و سنی قرار گیرد اظهار کرد: طبق بسیاری از آیات و روایات به خوبی درمییابیم که علما به عنوان رهبران هر امتی باید این امر را در دستور کار قرار دهند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه دوستی در میان امت زمینه وحدت را فراهم میسازد، بیان کرد: در دین اسلام بر احترام، ابراز محبت به حضرت محمد(ص) و نیز خاندان پاکش تأکید فراوانی شده که باید مسلمانان آن را در دستور کار قرار دهند.
وی عنوان کرد: محبت به خاندان حضرت محمد(ص) موجب وحدت و دوری از تفرقه میشود و این امر باید به خوبی در میان امت اسلامی مورد عنایت قرار گیرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: حضرت محمد(ص) بنیانگذار اسلام در میان مسلمانان است و ایشان هویت این جامعه را بنیان نهاده و به ائمه اطهار(ع) واگذار کرده است.
آیتالله اراکی افزود: پیامبراکرم (ص) تلاش کرد تا با دعوت الهی، رفع خطاهای بشری و متقاعد کردن مسلمانان دعوت خویش را همگانی سازد و این مذهب والا را در میان امت خویش به امانت نهد.
نظر شما