۳ مهر ۱۳۸۵، ۱۱:۴۵

معاون سازمان آتش نشاني شهر تهران در گفتگو با مهر :

كمتر از 10 درصد ساختمان هاي دولتي پايتخت در مقابل حريق ايمن است / آتش نشاني اهرم قانوني در برخورد با عدم ايمن سازي اماكن دولتي را ندارد

كمتر از 10 درصد ساختمان هاي دولتي پايتخت در مقابل حريق ايمن است / آتش نشاني اهرم قانوني در برخورد با عدم ايمن سازي اماكن دولتي را ندارد

معاون پيشگيري و حفاظت سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهر تهران گفت: هم اكنون كمتر از 10 درصد ساختمان هاي دولتي در مقابل وقوع حوادث و سوانح ايمن بوده و به رغم ارائه دستورالعمل ايمن سازي به 1200 حوزه از بخش هاي دولتي ، هيچ تعاملي در اين زمينه با آتش نشاني صورت نگرفته است.

داود براتي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: در برنامه هايي كه براي حفاظت و ايمني كلانشهر تهران ارايه شده يكي از مهم ترين فاكتورها ايمن سازي ساختمان هاي دولتي در برابر حوادث انسان ساخت و بلايا از جمله زلزله و بحران ها بوده و تحقق اهداف ايمني در ساختمان هاي دولتي منوط به اين است كه مديران و مسئولان عالي رتبه اين سازمان هاي دولتي نگاه و توجه لازم را به محيط اطراف خود داشته باشند.

وي با اشاره به اهداف سازمان آتش نشاني تهران در رابطه با ايمن سازي اماكن دولتي در مقابل حريق و ديگر بحران ها ، گفت: حفاظت از جان كاركنان و مراجعه كنندگان به سازمان هاي دولتي ، حفاظت از جان ماموران و امدادگران در عمليات هاي امداد و نجات ، جلوگيري از هرگونه وقفه و اختلال در خدمات دهي اين اماكن ، حفاظت از اسناد ، مدارك و اموال دولتي در برابر حوادث و سوانح از مهم ترين اهداف اين سازمان بوده كه تاكنون به نتايج قابل توجهي در اين زمينه دست نيافته ايم.

به گفته براتي ، به رغم تلاش هاي سازمان آتش نشاني براي ايمن سازي كلانشهر تهران به ويژه در بخش ايمن سازي اماكن دولتي در مقابل حوادث و سوانح اما تعامل مناسبي از سوي مسئولان سازمان هاي دولتي با آتش نشاني صورت نگرفته است.

به اعتقاد وي ، اماكن دولتي در مقايسه با كل اماكن و تاسيسات شهر سريع تر و راحت تر مي تواند ايمن شود ، زيرا بودجه اين امر به طور ساليانه در اختيار اين سازمان ها قرار مي گيرد اما چرا هنوز مديران ما نسبت به ايمن سازي ساختمان هاي دولتي اقدام نمي كنند ، جاي سئوال دارد.

معاون پيشگيري و حفاظت سازمان خدمات ايمني و آتش نشاني تهران افزود: با توجه به متنوع بودن حريق و حوادث در تهران و نيز پايين بودن سطح ايمني اماكن به ويژه سازمان هاي دولتي ، همواره متحمل تلفات انساني و خسارات بسيار سنگين مالي بوده ايم.

براتي در ادامه ، مهم ترين فاكتورها و ملاحظات ايمني ساختمان ها را برشمرد و گفت: اصلي ترين مواردي كه در سازمان آتش نشاني مد نظر قرار مي گيرد شامل معابر خروج اضطراري ، پيش بيني سيستم هاي ايمني و حفاظتي، رعايت تدابير پيشگيري از بروز حريق و حوادث ، آموزش ها و تمرينات عمومي ، ارايه طرح هاي عملياتي و فرماندهي حادثه و بحران به منظور تقسيم وظايف ميان كاركنان سازمان هاي دولتي در هنگام وقوع حوادث و سوانح مي شود.

وي اظهار داشت: هم اكنون در دنيا به اين نتيجه رسيده اند كه مردم كشورها بايد در راستاي ترويج فرهنگ خود امدادي آموزش ديده و هدايت شوند تا در دقايق اوليه وقوع حوادث و سوانح بتوانند اقدامات امدادي اوليه را انجام دهند.

معاون پيشگيري و حفاظت سازمان خدمات ايمني و آتش نشاني تهران در پايان تصريح كرد: در مقايسه با شهرها و كشورهاي موفق دنيا در زمينه ايمن سازي اماكن و معابر عمومي ، آتش نشاني ما هنوز از اهرم هاي قانوني براي برخورد با قصور در ايمن سازي اماكن دولتي برخوردار نيست.

کد خبر 385127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha