به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس پرس، جمهوری دموکراتیک سائوتومه و پرنسیپ که در سال ۱۹۹۷ میلادی در پی به رسمیت شناختن تایوان رابطه خود با چین را دچار تنش کرد، بعد از گذشت ۱۹ سال از تصمیم برای قطع رابطه دیپلماتیک با تایوان خبر داد.
اعلام این تصمیم در عین حال که واکنش شدید تایپه را به دنبال داشت، با استقبال پکن مواجه شد.
تایوان اقدام سائوتومه را ناشی از وعده های اقتصادی پکن به این کشور کوچک آفریقایی واقع در خلیج گینه نسبت داد و اعلام کرد چنین رفتارهایی که در راستای تقویت اصل «چین واحد» انجام می گیرد، ثبات تنگه تایوان را به مخاطره می اندازد.
در عین حال، وزارت امور خارجه چین با صدور بیانیه ای، تصمیم دومین کشور کوچک قاره آفریقا به قطع رابطه دیپلماتیک با تایوان را در راستای گام برداشتن در مسیر درستی که متکی به سیاست چین واحد است، مورد ستایش قرار داد.
چین علاوه بر کمک های اقتصادی، سرمایه گذاری های عظیمی را در بخش اصلاح زیرساخت های قاره سیاه انجام می دهد.
با اجرای تصمیم سائوتومه، شمار دولت هایی که با تایوان رابطه دیپلماتیک دارند، به رقم ۲۱ می رسد که از این میان تنها دو مورد آنها یعنی سوازیلند و بورکینافاسو؛ آفریقایی هستند.
البته، تایوان با دولت شهر «واتیکان» نیز که در شمار معتبرترین متحدان تایپه به شمار می رود، رابطه خوبی دارد.
گفتنی است اقدام سائوتومه به قطع رابطه با تایوان آن هم پس از تنش های اخیر که ناشی از تماس تلفنی «تسای اینگ ون» رئیس تایوان با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا است، دستاورد بین المللی بزرگی برای پکن در پیشبرد سیاست چین واحد تلقی می شود.
پکن به تایوان به عنوان یک استان متمرد و بخشی از تمامیت ارضی چین نگاه می کند و تماس تلفنی تسای اینگ را به عنوان اقدامی تحریک آمیز در جهت اثبات حق استقلال تلقی می کند.
ناگفته نماند که کاخ سفید پس از برقراری تماس تلفنی میان تسای اینگ و ترامپ که اقدامی بی سابقه در ۳۷ سال گذشته به شمار می آید، به دفعات بر لزوم پایبندی به اصل چین واحد تاکید کرد و خطاب به ترامپ گفت: سیاست چین واحد ابزار چانه زنی نیست.
نظر شما