سیدمحمود رضوی تهیهکننده سینما در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فیلم سینمایی «سیانور» ساخته بهروز شعیبی که به دهمین هفته اکران خود رسیده است، گفت: این فیلم دهمین هفته اکران خود را پشت سر می گذارد؛ فیلمی که به خاطر موضوع و نوع پرداخت آن بسیاری فکر می کردند که نمی تواند موفقیت کسب کند و حداکثر چهار هفته روی پرده می ماند اما استقبال مردم باعث شد ۱۰ هفته طبق روال قانونی خود روی پرده بماند.
وی با اشاره به اینکه در این فاصله یکسری مسایل باعث شد تا مخاطب نسبت به این فیلم حساس شود و به تماشای آن بنشیند، بیان کرد: اهالی رسانه از هر طیفی و با هر نگاهی به این فیلم پرداختند و از آن حمایت کردند همانطور که همه سیاسیون با هر طیفی نسبت به این فیلم واکنش مثبت نشان دادند.
این تهیهکننده سینما و تلویزیون افزود: در این مسیر تلویزیون هم تعدادی از تیزرهای تبلیغاتی و زیرنویس های خود را به فیلم «سیانور» اختصاص داد. البته هنگامی که تیزرهای ما قطع شد من در برنامه «هفت» از ریاست سازمان صدا و سیما خواهش کردم که تعدادی تیزر در اختیارمان قرار دهند که این اتفاق افتاد. با این وجود باید بگویم اگر «سیانور» یک فیلم دولتی بود اقبال صدا و سیما از آن بیشتر می شد، اما همین قدر از حمایت های سازمان هم جای سپاس دارد.
رضوی با اشاره به همراهی شهرداری در بخش تبلیغات شهرداری عنوان کرد: شهرداری تهران با توجه به درخواست ما و موافقت جناب آقای دکتر قالیباف در اکران این فیلم حمایت هایی در بخش تبلیغات از فیلم «سیانور» کردند. در سینماها هم همین اتفاق ها افتاد و سینماهای حوزه هنری در تهران و شهرستان ما را کمک کردند و همزمان با تهران اکران «سیانور» در شهرستان را هم داشتیم. موسسه «تصویر شهر»، پردیس سینمای آزادی و پردیس کوروش هم ما را حمایت کردند، اما چیزی که باعث حیرت ما شد فروش این فیلم در مشهد بود؛ «سیانور» در سینما هویزه مشهد، فروش خیلی خوبی داشت و به مدت سه هفته سالن های بزرگ آن در اختیار این اثر قرار داشت که جای تشکر از موسسه سینما شهر، جناب آقای مسچی و زیر مجموعه ایشان را دارد.
این فیلم در اکران نتوانست سرمایه اولیه خود را به دست بیاورد و «سیانور» ضرر ۵۰ درصدی برای ما به همراه داشت که این را با احتساب فروش رایت های ویدیویی و تلویزیونی می گویماین تهیه کننده ادامه داد: شورای صنفی، حبیب ایل بیگی و محمدرضا فرجی در سازمان سینمایی تمام تلاش خود را کردند و ما را در اکران همراهی مناسبی کردند اما باید بگویم یکسری نهادهای دولتی که باید به کمک ما می آمدند، نیامدند البته شاید توقع ما زیاد بود و به طور کلی این فیلم فراز و فرود زیادی داشت. نکته ای که می خواهم بگویم این است که با وجود همه این حمایت ها این فیلم در اکران نتوانست سرمایه اولیه خود را به دست بیاورد و «سیانور» ضرر ۵۰ درصدی برای ما به همراه داشت که این را با احتساب فروش رایت های ویدیویی و تلویزیونی می گویم.
وی با اشاره به اینکه هزینه ساخت «سیانور» به دلیل اینکه فیلمی تاریخی بود با سایر آثار متفاوت بود، بیان کرد: اگرچه این فیلم تا کنون تا مرز سه میلیارد فروش داشته اما ما معادل ریالی همین هزینه را برای تولید کرده بودیم. اگر هزینه های اکران و تولید را درنظر بگیرید ۳۰ درصد از فروش برای بازگشت سرمایه باقی می ماند که این ۳۰ درصد هزینه های اولیه ما را پوشش نمیدهد و اگر درآمد رایت ویدیویی و تلویزیونی را هم به این مبلغ اضافه کنیم باز هم ضرر ۵۰ درصدی برای ما باقی می ماند.
رضوی ادامه داد: ما یک روندی را شروع کردیم و فکر می کردیم نهادهایی که درگیر بحث سینما هستند و نهادهای حاکمیتی از این روند استقبال می کنند. هدف ما این بود که به جای اینکه این نهادها در تولید هزینه کنند که گاهی ورود آنها باعث افزایش هزینههای تولید هم می شود، شخصی با سرمایه خود وارد شود و با هزینه پایین تر فیلم بسازد و بعدا این نهادها در اکران از فیلم حمایت کنند و این تبدیل به یک روال شود که افراد دیگر هم به ساخت چنین فیلم هایی ورود کنند.
وی با تاکید بر اینکه از ساخت «سیانور» پشیمان نیست، گفت: ما قدم اول را این چنین برداشتیم و با اینکه علاقه مند ادامه این رویه هستیم، اما قطعا این روند را نمیتوانیم ادامه دهیم چون سرمایه ما بازنگشت و توانمان را از دست داده ایم. همانطور که در رسانه ها منتشر شد ساخت فیلم «ماجرای نیمروز» به دلیل نداشتن پشتیبانی مالی در آستانه تعطیلی قرار گرفت زیرا ما این فیلم را با همین تفکر شروع کرده بودیم و فکر می کردیم با سرمایه ای که از «سیانور» بازمیگردد می توانیم «ماجرای نیمروز» را بسازیم اما به مشکل خوردیم و به همین دلیل نامه نگاری با نهادهای مختلف برای ساخت این فیلم را آغاز کردیم. ما به بنیاد سینمایی فارابی، موسسه تصویر شهر، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و حوزه هنری نامه نوشتیم اما هنوز هم همکاری هیچ نهادی با ما قطعی نشده است. با این وجود ما پیگیری های لازم را می کنیم تا ببینیم کدام نهاد به ما کمک می کند.
این تهیه کننده گفت: البته اگر آن اتفاقی که ما در اکران «سیانور» انتظار داشتیم، می افتاد دیگر نیازی به رفتن سراغ این نهادها نبود اما ما مجبور شدیم از نهادهای مختلف برای اتمام ساخت «ماجرای نیمروز» درخواست کمک و مساعدت بنماییم. درباره روند ساخت این فیلم هم باید بگویم ما همچنان به کار خود ادامه می دهیم و کار تعطیل نشده و به یاری خدا اولین اکران آن در جشنواره ٣٥ فجر خواهد بود.
وی در پایان صحبت هایش در پاسخ به زمان توزیع فیلم «سیانور» در شبکه نمایش خانگی گفت: نسخه شبکه نمایش خانگی این فیلم در آینده نزدیک توسط موسسه هنرهای تصویری سوره عرضه می شود.
نظر شما