۶ دی ۱۳۹۵، ۶:۲۶

مهر گزارش می‌دهد؛

گوشت دوباره تب کرد!/ وزارت جهاد: نبود دام را تکذیب می‌کنیم

گوشت دوباره تب کرد!/ وزارت جهاد: نبود دام را تکذیب می‌کنیم

قیمت گوشت گوسفندی بار دیگر در حال اوج گرفتن است و درحالی‌که برخی دلیل این امر را نبود دام عنوان می‌کنند، وزارت جهاد این امر را تکذیب می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، بازار گوشت گوسفند یکی از پر متلاطم‌ترین بازارهای کالاهای اساسی در سال‌جاری بوده که چندین بار افزایش قیمت چشمگیر داشته است. درحالی‌که در آبان‌ماه التهابات بازار این کالا مقداری فروکش کرد طی هفته‌های اخیر بار دیگر شاهد اوج گرفتن قیمت آن هستیم.

درهمین زمینه رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی روز چهارشنبه هفته گذشته در گفتگو با مهر از کمبود شدید دام در بازار و افزایش قیمت این نوع گوشت خبر داد و گفت: دولت باید هرچه سریع‌تر اقدام به واردات و تنظیم بازار کند.

وی با بیان اینکه طی هفته‌های اخیر، در هر هفته قیمت گوشت گوسفندی بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان افزایش یافته است، افزود: از روز شنبه تاکنون نیز قیمت گوشت گوسفندی ۱۰۰۰ تومان افزایش یافته و با شرایطی که وجود دارد به احتمال زیاد، این کالا گران‌تر می‌شود.

ملکی در اظهارنظری جدیدتر به خبرنگار مهر اعلام می‌کند: از روز چهارشنبه به بعد نیز قیمت‌ها مقداری تغییر کرده و افزایش یافته  اما فعلا وضعیت بازار متلاطم است و نمی‌توان اظهارنظری در این زمینه کرد بلکه باید متظر بمانیم شرایط کمی به ثبات برسد.

وی درباره اینکه میزان افزایش قیمت چقدر بوده است؟ می‌افزاید: این عدد در نقاط مختلف متفاوت است و همانطور که گفتم فعلا نمی‌توان در این زمینه نظری داد.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی یکی از دلایل گرانی این کالا را کمبود دام می‌داند و عنوان می‌کند: همیشه وقتی در این فصل از سال و با نزدیک شدن به انتهای سال، عرضه دام کم می‌شود، بنابراین ما نیاز به واردات داریم تا شرایط بازار بهبود یابد و اوضاع بدتر نشود.

وی افزایش قیمت دلار را نیز مورد اشاره قرار می‌دهد و می‌گوید: همین مساله باعث شده قاچاقچیان برای خروج غیرقانونی دام از کشور انگیزه زیادی پیدا کنند و قاچاق زیاد شود.

اظهارات ملکی درحالی است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید دام و گوشت قرمز در کشور، موضوع کمبود این کالا را به شدت رد می‌کند و نظری بسیار متفاوت در این خصوص دارد.

در همین زمینه معاون امور تولیدات دامی این وزارتخانه در گفتگو با مهر عنوان می‌کند: نبود دام در کشور، حرف منطقی و معقولی نیست و اگر کسی به قصابی‌ها مراجعه کند با نبود گوشت در آنجا مواجه نخواهد شد ضمن اینکه هم اکنون فقط هزاران لاشه دام در تهران وجود دارد.  

حسن رکنی با بیان اینکه از خروج غیرمجاز دام از کشور اطلاع ندارم، ادامه می‌دهد: حدود ۹۰ درصد نیاز گوشت قرمز کشور در داخل تولید و نزدیک به ۱۰ درصد آن نیز وارد می‌شود؛ برای واردات این کالا هم هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.

این مقام مسئول تصریح می‌کند: علاوه بر این، واردات گوشت محدود به کشور خاصی هم نیست و هرکشوری که پروتکل‌های بهداشتی و استانداردهای موردنظر ما را داشته باشد می‌تواند مبدا وارداتی‌مان قرار بگیرد، بنابراین کشور نه با  کمبود دام مواجه است و نه کمبود گوشت و امکان واردات نیز به هر میزان که لازم باشد وجود دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید می‌کند: در کشور حدود ۶۴ میلیون راس دام سبک وجود دارد که در طول سال، به صورت مستمر بخشی از آنها به بازار عرضه می‌شود بنابراین در عرضه گوشت گرم(چه گوسفند و چه گوساله) محدودیتی وجود ندارد.

رکنی می‌افزاید: درسال‌جاری هم واردات گوشت گرم از برخی کشورها که دامپزشکی آنها را تایید کرده بود، انجام شد و درحال حاضر نیز این کار انجام می‌شود.  

کد خبر 3859969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نا شناس ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
      0 0
      من در مرز زندگی میکنم و دلیل گرانی گوشت گوسفندی به این خاطر است که نهاد هایی که قدرت دارند تمام بره ها و گوسفندان کشور را از نقاط مرزی مثل منطقه ما به طور قاچاق یا به اسم صادرات و زنده به کشورهای همسایه بخصوص کویت صادر می کنند . این امر به خاطر اختلاف قیمت گوسفند در پشت مرزهای کشور است یعنی از دامدار ارزان می خرند و حداقل سه برابر قیمت به طرف خارجی میفروشند . ادعا می کنند گوسفند کم نیست در حالی که دیگر چیزی برای مصرف داخلی نمانده آقایان به خاطر کسب سود شخصی همه را مفت خریدند و گران فروختند .چیزی که عاید ملت می شود چشمهایی است که از نبود گوشت هر روز کم سو تر می شود .