موسی خانی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: معمولیترین راه برای ابتلای انسان به تب مالت، خوردن و آشامیدن مواد لبنی سنتی آلوده است که به صورت غیرپاستوریزه مصرف میشود که مردم باید برای استفاده از مواد لبنی این نکته را مدنظر داشته باشند و از مواد لبنی پاستوریزه استفاده کنند.
وی تصریح کرد: طرح آموزش پیشگیری از تب مالت به روستائیان تاکنون در روستاهای هندوکش، دره حوض، ازناوله، بلطاق، و همچنین شهر افوس اجرایی شده است که در طرح جدید زنان روستائی بوئین و میاندشت تحت آموزش های لازم درباره تب مالت قرار گرفتهاند.
رئیس شبکه دامپزشکی بوئین و میاندشت بیان کرد: درشهرستان بویین میاندشت با همکاری شبکه دامپزشکی شهرستان، شبکه بهداشت و درمان شهرستان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کلاسهای آموزشی در خصوص بیماری تب مالت با جمعیت هدف بانوان روستایی برگزار شده و همچنان در حال برگزاری است.
وی تاکید کرد: بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان از جمله بیماریهای عفونی هستند که اثرات نامطلوبی برسلامت جامعه دارند. در این میان تب مالت از شایع ترین بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان در کشور به شمار میآید که موجب عوارض متعدد جسمی و روحی بعضا خطرناک در افراد مبتلا میشود.
خانی اظهار داشت: این بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در چند سال اخیر سازمان ها و نهادهای بهداشتی را بیش از پیش درگیر ساخته است و آموزش افراد جامعه به خصوص افرادی که به نوعی با دام و فرآورده های حاصل از آن ارتباط دارند از اقدامات مهمی است که در کاهش بیماری تاثیر بسزایی دارد.
نظر شما