۱۱ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۲۸

کارگردان مستند «آوانتاژ» در گفتگو با مهر:

هیچگاه نگوییم کارتن‌خواب‌ها محکوم به بی‌نسلی هستند/اهمیت بازپروری

هیچگاه نگوییم کارتن‌خواب‌ها محکوم به بی‌نسلی هستند/اهمیت بازپروری

محمد کارت کارگردان مستند «آوانتاژ» که با موضوع کارتن‌خواب‌ها ساخته شده درباره تجربه آشنایی خود با این افراد و اینکه آنها امکان بازپروری دارند و بسیار هم قدر زندگی را می‌دانند، صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از آنکه گزارشی درباره گورخواب های نصیرآباد در یکی از روزنامه‌ها منتشر شد افراد بسیاری نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند، تا آنجا که اصغر فرهادی کارگردان اسکاری سینما به حسن روحانی رییس جمهوری نامه نوشت و البته جواب وی را هم در پی داشت، اما در این بین عده ای هم واکنشی متفاوتی نسبت به این امر داشتند و مساله عقیم سازی این گور خواب ها را مطرح می کردند.

محمد کارت فیلمساز جوان که امسال با مستند «آوانتاژ» با موضوع کارتن خواب‌ها توانست جایزه بهترین کارگردانی مستندهای بلند را در دهمین جشنواره «سینماحقیقت» کسب کند در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تجربه آشنایی خود با کارتن‌خواب‌ها گفت: من در مستند «آوانتاژ» تمام تلاشم را کردم تا به این افراد به مثابه آشغال های دورریختنی نگاه نشود. به شخصه برای این افراد هنگامی که بازپروری می شوند احترام بیشتری نسبت به افراد دیگر قایل هستم، زیرا آنها قدر زندگی را بیشتر می دانند، مانند فردی که از کُما بیرون آمده است و قدر لحظه به لحظه زندگی خود را می داند.

وی در واکنش به مساله عقیم سازی این افراد که این روزها در شبکه های مجازی مطرح می شود، بیان کرد: من نمی دانم چه کسی در ابتدا به این موضوع پرداخت، اما به طور کلی نمی توانیم بگوییم هر کسی که اتفاق ناخوشایندی برای او رخ داد محکوم به مرگ و بی نسلی است و نباید حق زندگی داشته باشد.

این مستندساز با اشاره به اینکه در طول ساخت «آوانتاژ» با مسایل این چنینی روبه رو شده است، گفت: به تصویر کشیدن مسایل معتادان و کارتن خواب ها یکی از علایق من است و پنج سال پیش با مساله گورخوابی روبه رو شدم و مسایلی دیدم که بسیار تکان دهنده بودند. به افرادی که این روزها با شنیدن موضوع گورخواب های نصیرآباد متاثر می شوند پیشنهاد می کنم تا سری به دره فرحزاد، اتوبان آزادگان، مولوی، دروازه غار و خلازیر بزنند تا به چشم مسایل تکان دهنده دیگری را ببینند.

متاسفانه نسبت به کارتن خواب هایی که من از نزدیک شاهد زندگی اسفناک آنها بوده ام، گورخواب ها کارتن خواب های خلاق و باهوشی هستند که سرپناهی برای خود پیدا کرده اندکارت تاکید کرد: اگر سری به اینجاها بزنید آنگاه متوجه می شوید که گور خواب های نصیرآباد چقدر خوشبخت بوده اند که چارچوبی تحت عنوان قبر برای زندگی خود پیدا کرده اند. من افرادی را دیده ام که حتی یک پتو برای زندگی کردن نداشتند. واکنش گسترده جامعه به ماجرای گورخواب ها متاسفانه نشانگر این است که جامعه تا چه اندازه از مسایل و مشکلات کارتن خواب ها بی‌خبر است.

کارت با تاکید بر اینکه مساله افرادی که سرپناهی برای زندگی و شب را به صبح رساندن ندارند وجوه گسترده‌ ای دارد، عنوان کرد: متاسفانه نسبت به کارتن خواب هایی که من از نزدیک شاهد زندگی اسفناک آنها بوده ام، گورخواب ها کارتن خواب های خلاق و باهوشی هستند که سرپناهی برای خود پیدا کرده اند. من عکس هایی از کارتن خواب هایی دارم که دل هر انسانی در هر کجای دنیا با دیدن آنها به درد می آید؛ عکس هایی که با تماشای آنها گورخواب‌های نصیرآباد به فراموشی سپرده می شوند.

وی در پایان با اشاره به اینکه مغازه ای با همکاری کاراکتر های «آوانتاژ» راه اندازی کرده است، بیان کرد: به تازگی با استفاده از جایزه ای که از طریق حضور «آوانتاژ» در جشنواره «سینماحقیقت» کسب کردم و همچنین وامی که گرفتم مغازه ای با نام «آوانتاژی ها» دایر کردم که چهار نفر از کاراکترهای «آوانتاژ» در آن مشغول به کار هستند و بسیار متعصب تر از افراد عادی کار می کنند. شخصیت‌های «آوانتاژ» نمونه ای از افرادی هستند که می توانند بازپروری شوند و به زندگی بازگردند.

فیلم مستند «آوانتاژ» روایتگر شرایط کنونی تعدادی کارتن‌خواب است که روند بهبودی  خود را در یک مرکز درمانی طی می‌کنند. آنها یک تیم فوتبال نیز تشکیل داده‌اند و برای اثبات تیم خود باید در مسابقه با تیم پیشکسوتان استقلال تهران برنده بازی شوند.

کد خبر 3864491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha