به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» عصر امروز ۱۷ دی ماه با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت آیاتی چند از قرآن کریم در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.
در اولین بخش معرفی برگزیدگان این جشنواره، برگزیدگان بخش تولیدات رادیویی معرفی شدند. در این بخش لوح افتخار به «سنگ زیرین آسیاب» ساخته وداد واقفی و «قندوز ۲۰ نوامبر» ساخته بهرام نوری رسید. فانوس این بخش به نمایشنامه «آغازی بر یک پایان» به تهیه کنندکی سهیلا خدادادی رسید.
در ادامه، برگزیدگان بخش موشن گرافی معرفی شدند که طی آن لوح افتخار به «بابانویل ۲» ساخته حمید حقانی، «کابوس» ساخته محمدرضا خردمندان و «انتخاب با خودمونه» ساخته علی محمد خانیکی و مجتبی احسانی رسید. فانوس این بخش نیز به «جنگ جهانی سوم» ساخته عبدالامیر سبیعی اهدا شد.
در بخش برگزیدگان مستند و در بخش جنگ نرم لوح افتخار به «قصه فیل و الاغ» ساخته مهدی نقویان، «رویای ایرانی» ساخته مصطفی رضوانی و «متولد کالیفرنیا» به کارگردانی علیرضا بوالی رسید. فانوس این بخش نیز به «جزیره فارسی» ساخته سید محمدعلی صدری نیا اهدا شد.
جایزه ویژه این بخش هم به «شب نامه» ساخته مهدی کرباسی تقدیم شد.
همچنین جایزه ویژه موزاییک مرگ بر آمریکا ی این بخش به «شب نامه» ساخته مهدی کرباسی رسید.
در بخش برگزیدگان داستانی کوتاه، لوح افتخار به «تی هو» به کارگردانی صدرالدین فردوسی اهدا شد. همچنین لوح افتخار جلوه های ویژه این بخش به «فضای مجازی» برای محمد حسن فلاح تعلق گرفت. فانوس این بخش به «دوئل» ساخته محمدرضا خردمندان رسید.
جایزه ویژه این بخش به «روزی روزگاری در شب» ساخته حامد بذرافکن رسید.
در بخش داستانی نیمه بلند نیز لوح افتخار به «از تبار حبیب ساخته» مصطفی کوچکی و «چین آخر» به کارگردانی سعید حسن پور تقدیم شد. همچنین فانوس این بخش به «سلام» به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی اهدا شد.
جایزه ویژه این بخش نیز به «روزهای بارانی» ساخته عبدالله عزیزی رسید.
در بخش داستانی بلند، لوح افتخار فیلمنامه به «ترمینال غرب» نوشته محمدعلی نیکدل رسید. لوح افتخار بازیگری به هوشنگ توکلی و یوسف مرادیان برای «ترمینال غرب» اهدا شد.
فانوس این بخش به «ترمینال غرب» ساخته قربانعلی طاهرفر تقدیم شد.
در بخش جوایز بیداری اسلامی و وحدت نیز لوح افتخار به «لالایی بر فراز کوه های برف گیر» ساخته حسن قهرمانی رسید. فانوس این بخش به «بوم رنگ» به کارگردانی محسن نقی زاده تقدیم شد.
جایزه ویژه این بخش به «خاطرات نارنجی» به کارگردانی وحید فرجی اهدا شد.
در بخش مدافعان حرم، لوح افتخار به «نبرد پالمیرا» ساخته ساسان فلاح فر و «فرمانده» ساخته هادی نعمت اللهی رسید. فانوس این بخش به «پل» به کارگردانی امیر حسین نوروزی اهدا شد.
جایزه ویژه این بخش به «آهنگر» ساخته محمد مهدی خالقی تقدیم شد. همچنین جایزه ویژه تصویربرداری به گروه رسانه ای فاطمیون تعلق گرفت.
در بخش بخش سبک زندگی، لوح افتخار این بخش به «داشتن و نداشتن» ساخته مرجان اسماعیلی تعلق گرفت.
فاموس این بخش نیز به «دوازده نفر» به کارگردانی عباس صالح مدرسه ای اهدا شد.
در بخش اقتصاد مقاومتی هم لوح افتخار به «حراج بزرگ» ساخته آرش انیسی و «غزال ایرانی» به کارگردانی وحید فرجی اهدا شد. فانوس این بخش به «چهل و چهار نفر» به کارگردانی امیر مهر یزدان رسید.
در این بخش از مراسمف نشان استقلال جشنواره عمار توسط همسر شهید علی محمدی به رسول ممیان، قهرمان «وقتی گفتند نمی شود» رسید. همچنین نشان استقلال دیگر به احمد بلند نظر، قهرمان مستند «زیر درختان زیتون»، خانم جعفری قهرمان مستند «۴۴ نفر» و خانم «چنور محمدی» قهرمان مستند «کرکوم» اهدا شد.
همسر شهید علی محمدی از شهدای هسته ای نیز در این بخش از مراسم گفت: وقتی این فیلم ها را دیدم افتخار کردم که افرادی داریم که وقت خود را می گذارند تا ما در آسایش باشیم از همه کسانی که برای این انقلاب و مردم زحمت می کشند تشکر می کنم و از مردم می خواهم قدر این زحمات را بدانند و اجازه ندهند این خون ها پایمال شود.
سپس سرود «مردم متحد» اجرا شد.
در بخش پاسداشت ها پس از پخش کلیپی از فعالیت های ابوالقاسم طالبی مادر شهیدان خالقی پور، یکی از تجلیل کنندگان از او به صحنه آمد و گفت: چفیه پسرم رسول را که از سال های جنگ و شهادت او باقی مانده برایم بسیار ارزشمند است. این را نگه داشته بودم تا به کسی که لیاقتش را دارد، بدهم همانطور که گفتم این چفیه برای من بسیار ارزشمند است.
سپس مادر شهید امیرحسینی از شهدای مدافع حرم پاکستانی از تیپ زینبیون به صحنه آمد و گفت: پیام من به همه مومنان، خودسازی است و برای این باید از سه چیز مراقبت کنیم تا به مقصود برسیم، مراقبت از چشم ها، کلام و سکوت این سه چیز هستند، نظاره کنیم به خداوندی که مارا خلق کرد و کاینات را آفرید. وقتی ساکت هم هستیم به خدا فکر کنیم، کسی که برای هدایت ما ۱۲۰ هزار پیامبر و امام فرستاد، روشنایی برای ما فرستاد که در ظلمت راه را پیدا کنیم.
وی افزود: مدام در حال ذکر کردن باشیم ذکر کسی را بگوییم که به ما جان بخشید کسی که راهی جز رسیدن به او نداریم.
هدیه این مادر شهید به طالبی قابی بود که فرمایشات مقام معظم رهبری در آن نوشته شده بود و ۵ تن از مادران شهدا آن را امضا کرده بودند.
از دیگر تجلیل کنندگان از ابوالقاسم طالبی آقای جعفری پدر یکی از شهدای حرم بود.
نادر طالب زاده نیز در این بخش با اشاره به «یتیم خانه ایران»، گفت: طالبی یک اثر شاهکار ساخت، این اثر افتضاحی برای انگلیس بود. این اثر قابل ارایه به خارج کشور و باعث عزت برای ایران و آبروریزی برای غرب است. امیدوارم چنین کارهایی ادامه دار باشد.
سپس طالبی به صحنه آمد و گفت: جشنواره مثل یک رویا برای من بود، همیشه آرزو داشتم در هنر مردم پای کار بیایند چون وقتی مردم پای کار نیایند آن کار راه نمی افتد.
از نادر طالب زاده تشکر می کنم. از وحید جلیلی و مسعود ده نمکی که آن روزهای نخست پای کار آمدند و این جشنواره را راه انداختیم تشکر می کنم. از روحانیونی که مردم را به تماشای «یتیم خانه ایران» ترغیب کردند به خصوص حاج آقا پناهیان، حجت الاسلام شهاب مرادی و آیت الله علم الهدی تشکر می کنم. پول «یتیم خانه ایران» به جیب من نمی رود ولی وقتی فرزندان شما این فیلم را ببینید به اندازه چند کتاب از تاریخ کشور فرا می گیرند.
بخش بعدی مراسم هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار به زنان شهید حجاب که در فاجعه مسجد گوهرشاد به شهادت رسیدند اختصاص داشت. مداحی مهدی رسولی بخش دیگری از این مراسم بود.
هیأت داوران بخش «تاریخ انقلاب و فتنه ۸۸» ضمن تقدیر از اثر «پایان غرور» به کارگردانی محمد مهدی خالقی و اثر «جمهوریت در جمعه بازار» به کارگردانی سحر دانشور و اثر «هزار و یکمینسنگر» به کارگردانی امیرحسین نوروزی و همچنین اثر «داستان یک پایان» به کارگردانی علیرضا خوشنویس، لوح تقدیر این بخش را به اثر« تولد دوباره یک رویا» به کارگردانی حجت الله نیکی ملکی اهدا کرد.
همچنین هیأت داوران فانوس این بخش را به اثر « شورش در شهر» به کارگردانی علیرضا بوالی و دیگر فانوس این بخش به اثر «تحریم شکنان» به کارگردانی عمادالدین قانعی تقدیم شد.
هیأت داوران بخش «تاریخ فرهنگی اجتماعی انقلاب و دفاع مقدس» ضمن تقدیر از اثر «جهاد در مدار جاده » به کارگردانی هاشم مسعودی و اثر « مجنون» به کارگردانی سید مصطفی سیدالحسینی لوح تقدیر این بخش را به اثر «چریک پیر» به کارگردانی محمد مهدی رحیمی و اثر «جام در آفساید» به کارگردانی آقای فرهاد درودگر اهدا کرد.
همچنین هیأت داوران فانوس این بخش را به اثر «گردان قاطریزه» به کارگردانی سید مجتبی خیام الحسینی و دیگر فانوس این بخش به اثر «خوشه انار» به کارگردانی علی پور طالبی وراعون تقدیم کرد.
هیأت داوران بخش «ملت قهرمان» ضمن تقدیر از اثر «بانوی ایرانی» به کارگردانی زهرا شاهینفر، اثر «خاک تشنه» به کارگردانی محمدعلی شعبانی و اثر «داستان آینده» به کارگردانی محمد حبیبی منصور، لوح تقدیر این بخش را به اثر «حیدر» به کارگردانی سید محمدرضا حسینی و اثر «یک خانم محترم» به کارگردانی مریم السادات مومن زاده تقدیم کرد.
همچنین هیأت داوران جشنواره مردمی فیلم عمار فانوس این بخش را به اثر «خیر النساء» به کارگردانی علیرضا باغشنی اهدا کرد.
هیأت داوران بخش «نقد درون گفتمانی» ضمن تقدیر از اثر «عنبر سیلین» به کارگردانی مسعود کارگر و اثر «فرشته ها در راهند…» به کارگردانی سید مجتبی خیام الحسینی لوح تقدیر این بخش را به ۳ اثر «فراموش شده ها» به کارگردانی میکائیل دیانی، «دوربین مخفی» به کارگردانی علی شیرزادیان و «مرثیه ای برای یک رویا» به کارگردانی صدرا علی بک تقدیم کرد.
همچنین هیأت داوران فانوس این بخش را به دو اثر «راه غریب» به کارگردانی علیرضا کاظمیان بابلی و «من سیلاب و کلوارم» به کارگردانی سید مسعود پرهیزگاری اهدا کرد.
هیأت داوران جایزه ویژه این بخش را نیز به اثر «داد» به کارگردانی «حجت عدالت پناه» تقدیم کرد.
در این بخش از برنامه چفیه شهید حریری به حجت عدالت پناه اهدا شد.
در انتهای مراسم پایانی هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار سرودی به نام «به پا خیزید» اجرا شد.
نظر شما