به گزارش خبرنگار مهر، رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و نایب رئیس شورای عالی و رئیس هیأت اجرایی جشنواره رازی در بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که در مرکز همایشهای بینالمللی رازی برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضعیت تولید علم در رشتههای علوم پزشکی کشور گفت: ما در سال ۲۰۱۶ با انتشار ۴۷ هزار و ۷۰۰ مقاله و مستند علمی توانستیم رتبه ۱۶ جهانی و رتبه اول در منطقه را کسب کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به تولید علم در پزشکی نزدیک شدهایم، اظهار داشت: همچنین در سال گذشته ۱۵ هزار مقاله در حوزه علوم پزشکی توسط محققان کشور منتشر شده است.
ملکزاده تصریح کرد: در سال ۲۰۱۶ رتبه ۱۸ جهانی و اول منطقه در استناد به مقالات حوزه علوم پزشکی را دریافت کردهایم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه ترکیه، روسیه و برخی از کشورهای اروپایی از نظر استناد به مقالات از ایران عقب هستند، اظهار داشت: از نظر شاخص کیفی با توجه به نوع رشتهها، روند صعودی داشتهایم.
ملکزاده با بیان اینکه همچنین در سالهای اخیر در مجلات برتر دنیا حضور زیادی داشتهایم، گفت: مهمترین عاملی که در رشد علم مؤثر است، دانشمندان هستند. همچنین در ابتدا ۸ دانشمند ایرانی جزو یک درصد دانشمندان برتر بودهاند که اکنون به ۴۱ نفر رسیده است؛ امیدواریم از این منظر نیز رشد کنیم.
وی اظهار داشت: دانشمندان علوم پزشکی برتر، شاخصی H ۱۵ به بالا دارند که در ابتدای دولت یازدهم ۱۰۸ نفر و اکنون به ۴۲۱ نفر رسیده است؛ امیدواریم که این تعداد افزایش یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه از نظر زیرساخت فناوری نیز رشد خوبی داشتهایم، تصریح کرد: همچنین مراکز رشد، شرکتهای دانشبنیان، اتاق تمیز، طرحهای فناورانه و ... رشد خوبی در کشور داشتهاند که به عنوان زیرساختهای مناسب فناوری فراهم شدهاند.
ملکزاده با بیان اینکه ۳۰ درصد از شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت هستند، گفت: تاکنون این شرکتها گردش مالی خوبی داشتهاند؛ همچنین یک سوم اشتغال در شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت بوده است.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت توانستهاند از وام و تسهیلات اعطایی صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند که برآوردها نشان داده ۵۰ درصد این تسهیلات از سوی صندوق به شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه مقررات و بستههای حمایتی برای شرکتهای دانشبنیان تدوین شده است، گفت: همه این فعالیتها در راستای توسعه محصول آنها و ورود به بازار است.
ملکزاده با بیان اینکه امیدواریم در ایران به واسطه این شرکتها، داروهایی تولید کنیم که با هزینههای کم بیماران معالجه شوند، اظهار داشت: بنابراین کیفیت پژوهش مهم است.
وی با بیان اینکه کمیته اخلاقی را برای پژوهشگران تشکیل دادهایم، گفت: به دلیل اینکه اخلاق محققان نیز از مسائل پراهمیت است، چنین اقدام زیرساختی را برای آنها فراهم کردهایم تا اگر با تخلفی مواجه شدیم، بتوانیم سریعاً پیگیری کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص کل اعتبارات بخش سلامت تصریح کرد: این اعتبارات برابر با ۵۰۰ میلیارد تومان است که در سال ۹۶ افزایش یافته است؛ انتظار داریم این بودجه در سالهای آینده نیز افزایش یابد.
ملکزاده افزود: اعتبارات در بخش سلامت با نهایت صرفهجویی استفاده میشود، زیرا این بودجه برابر با بودجه یک الی دو دانشگاه بزرگ در دنیاست.
وی با بیان اینکه تخصیص همین بودجه کم نیز کم است، گفت: در دی ماه تنها ۳۶ درصد همین بودجه اختصاص یافته است؛ البته که ما شرایط دولت را درک میکنیم.
نظر شما