۹ مهر ۱۳۸۵، ۱۱:۴۵

تلاش براي همگاني كردن ورزش يك قشرخاص / كلاس هاي رايگاني كه به حد نصاب نمي رسد/گزارش خبري - تحليلي مهر از وضعيت گلف در ايران

تلاش براي همگاني كردن ورزش يك قشرخاص / كلاس هاي رايگاني كه به حد نصاب نمي رسد/گزارش خبري - تحليلي مهر از وضعيت گلف در ايران

خبرگزاري مهر - گروه ورزشي: گلف ورزشي اسكاتلندي است كه از سال 1413 در ميان شاهزادگان و درباريان اين كشور رواج يافت و از آن پس همواره متعلق به گروه هاي خاصي از اجتماع بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، گلف از سال 1924 با ورود خارجيهايي كه به طمع نفت به ايران آمده بودند به كشور ما وارد شد و تا قبل از ملي شدن صنعت نفت هيچ ايراني عضو باشگاههاي گلف كشور كه در آن زمان توسط خارجي هاي بنا شده بود، نبود.

اما به هر روي اين ورزش مفرح از همان آغاز ورود به كشور ما همانند بسياري از ديگر كشورهاي دنيا به ميان اقشار متمول و ثروتمند و از جمله درباريان رژيم پهلوي راه يافت. تا قبل از پيروزي انقلاب اين ورزش هيچ گاه درميان اقشار خارج از دربار ديده نشد يا به ندرت ديده شد.

پس از انقلاب هم وضعيت تفاوت چنداني نكرد و تا امروز باز هم اين ورزش متعلق به قشر خاصي از جامعه است. در سالهاي اخير مسئولان فدارسيون گلف سخنان زيادي در باب مفرح بودن اين ورزش و همگاني كردن عنوان كرده اند اما گزارشها و آمارها حاكي از آن است كه موفقيتي در اين زمينه حاصل نشده است.

در تهران كه پايتخت كشور است تنها يك زمين گلف وجود دارد و در ساير شهرهاي كشور به جز چند شهر اصفهان ، اهواز ، مسجد سليمان ، ماهشهر و آبادان زمين گلف وجود ندارد كه البته وجود زمين درشهرهاي جنوب بي شك به سابقه حضورپي جويان طلاي سياه دراين شهرها بازمي گردد.

به طور طبيعي در شهرهاي مختلف ايران مربي و مسئولي براي آموزش گلف يا بازي نيست اما معلوم نيست مسئولان فدراسيون بر چه اساسي در سالهاي اخيرخبر از همگاني شدن اين ورزش مي دهند. در تعلق اين ورزش به قشر مرفه جامعه آن قدر يقين وجود دارد كه اغلب مردم در ايران گلف را به عنوان " ورزش ديپلماتيك " مي شناسند.  خود مسئولان فدراسيون هم به عدم سابقه طولاني اين ورزش در كشور اذعان دارند و اظهار مي كنند كه گلف بيشتر در بين سفراي كشورهاي مختلف درايران رايج بوده است اما اين مسئولان درعمومي كردن گلف اصرار دارند.

عيسي اسحاقي به عنوان رئيس فدراسيون گلف تلاش بسياري براي همگاني كردن گلف انجام مي دهد اما ظاهرا تنها برگزاري مسابقات جام ديپلماتها و يا جام هاي دوستي به چشم مي آيد و ثمر مي دهد!

براساس آمار موجود درسال 83 تنها 200 نفر در سطح كشور به اين ورزش پرداخته اند. در سال 84 بر اساس اعلام فدراسيون سه هزار گلف باز در ايران بوده است و در سال 85 قرار است اين تعداد به هفت هزار نفر برسد.

اما سئوال اينجاست كه با توجه به محدوديت زمين ، گراني لوازم گلف و ورودي گران به مجموعه هايي كه داراي زمين گلف هستند چگونه مي توان اين ورزش را همگاني كرد.

مسئولان اين ورزش در راستاي همگاني شدن گلف در تهران اقدام به برگزاري كلاس رايگان در تنها زمين گلف اين شهر در مجموعه ورزشي انقلاب تهران كرده اند اما بايد ديد تا چه حد از اين كلاسها استقبال شده و چند گلف بازحداقل آماتور از اين كلاسها بيرون آمده است.

ليلي دالايي ساكن شمال شهر تهران يكي از كساني است كه براي آموزش رايگان به مجموعه انقلاب مراجعه كرده و موفق به شركت در كلاس نشده است.

وي درگفتگو با خبرنگار مهر در اين مورد مي گويد: شنيدم كه درمجموعه انقلاب كلاس رايگان گلف برگزارشده و عموم مردم مي توانند درآن شركت كنند اما وقتي براي ثبت نام مراجعه كردم گفتند:" ابتدا بايد عضو مجموعه ورزشي انقلاب باشيد و كارت عضويت دريافت كنيد تا بتوانيد از اين كلاس استفاده كنيد".

وي افزود: بسيار ناعادلانه است كه براي شركت در كلاس رايگان وروديه سنگين مجموعه انقلاب براي مدت يك سال را بپردازم به هر حال به فدراسيون مراجعه كردم تا اطلاعات بيشتري كسب كنم آنها عنوان كردند كافي است جلوي در بگوييد كه مي خواهيد در كلاس رايگان گلف شركت كنيد به شما اجازه ورود مي دهند.

دوست وي نيز كه همين مراحل را طي كرده ادامه داد : كاش مسئولان فدراسيون مقابل در مجموعه بايستند و شاهد باشند كه مسئولان مجموعه انقلاب چگونه افراد را تحقير مي كنند و احساس مي كنند كه با اجازه ورود به ما صدقه داده اند.

كيوان عطايي نيز در اين خصوص به مهر گفت: من عضو مجموعه انقلاب هستم اما پس از چند بار مراجعه براي شركت در كلاس رايگان گلف ، اين كلاس به دليل نرسيدن تعداد افراد به حد نصاب تشكيل نشد و من تصور مي كنم مسئولان فدراسيون بايد از همگاني شدن اين ورزش صرفنظر كنند و آن را به سفارت خانه هاي خارجي بسپارند!

فدراسيون گلف در راستاي طرح خود مبني بر توسعه ورزش گلف ساعت يك تا چهار روز جمعه را به آموزش علاقه مندان اختصاص داده است .در اين خصوص به نظر مي رسد اختصاص مرده ترين ساعت يك روز و هفته به آموزش افرادي كه مي خواهند براي اولين بار گلف را فرا گيرند كاري عبث باشد. افرادي كه در آن ساعت روز و هفته در محل آموزش حاضر مي شوند يا بايد عاشق اين ورزش باشند كه در اين صورت حتما قوانين و تكينكهاي اوليه گلف را مي دانند و نيازي به آموزش ندارند و يا آماتور و غيرعاشق كه اگر عاشق واقعي نباشند بعيد است كسي در آن ساعت روز براي آموزش يك ورزش ديپلماتيك زحمت سفري درون شهري را بر خود هموار كند زيرا مجموعه ورزشي انقلاب در دسترس همه شهروندان تهراني نيست .

يكي ازجوانان ورزشكاركرج نيز دراين خصوص گفت: ورزش گلف ازقديم متعلق به قشرخاصي بوده است و جدا از اينكه آموزش و بازي آن رايگان باشد يا نباشد من به عنوان جواني از خانواده متوسط نمي توانم در مقابل كساني كه از مرفهين جامعه هستند ظاهر و با آنها همبازي شوم.

وي خاطرنشان كرد: تاكنون كه گلف بازي نكرده ايم اتفاقي نيفتاده و ورزشهاي زيادي را امتحان كرده ام ازاين پس هم فكر نكنم بدون گلف مسئله اي درزندگي من روي دهد.

دبيرفدراسيون گلف جمهوري اسلامي ايران دراين خصوص به مهرگفت: با توجه به نگرشي كه همواره به گلف وجود داشته ما درتلاش هستيم تا گلف را به ورزشي عمومي تبديل كنيم و به همين دليل كلاسهاي رايگان گلف را روزهاي جمعه در مجموعه ورزشي انقلاب تشكيل داده ايم.

نداف پورخاطرنشان كرد: زمينهاي تمريني گلف با زمين مسابقه و استاندارد آن تفاوت دارد و فقط كافي است در زميني سرسبز به ارتفاع چهارمتر فنس كشي صورت گيرد تا امكان تمرين گلف به وجود آيد.

وي اظهارداشت: ظرف دو سال اخير بيش از 5 هزار نفر از اقشار مختلف آموزش رايگان ديده اند و ادوات بازي از قبيل چوب ، توپ و ... به صورت رايگان در اختيار آنها قرار گرفته است .

وي با رد نظرات برخي افراد در خصوص عدم ضرورت همگاني شدن گلف تصريح كرد: فقط كافي است مسئولين مختلف از جمله شهرداريهاي كشور از ما حمايت كنند تا در پاركهاي سراسركشور زمين گلف داشته باشيم و اين ورزش را از خاص بودن خارج كنيم.

نداف پور يادآور شد: براي ثبت نام كافي است علاقه مندان ثبت نام كنند و بدون عضويت در مجموعه انقلاب به مدت چهار جلسه در كلاسهاي آموزشي با حضور مربيان كارآزموده شركت كنند.

وي افزود: در شهرستانها هم در صورت به حد نصاب رسيدن نفرات ثبت نامي با اعزام مربي ، كلاسهاي آموزش رايگان را برگزار خواهيم كرد.

به گفته وي هدف از همگاني كردن گلف ايجاد روحيه نشاط و شادابي در جامعه است زيرا گلف تمام گروههاي سني اعم از پير و جوان مي توانند گلف بازي كنند.

به رغم صحبتهاي دبير فدراسيون با كنار هم گذاشتن حرفهاي علاقه مندان و وي متوجه مي شويم كه همگاني كردن گلف سودايي خام است كه شايد تا سالهاي دور محقق نشود. از سوي ديگر بايد مسئولان ورزش كشور بررسي كنند كه آيا اصولا همگاني كردن ورزشي اين چنين كه از زمان ظهور متعلق به قشر مرفه و درباريان بوده ضروري است يا خير؟

فعاليت هاي سالهاي اخيرفدراسيون گلف به برگزاري مسابقاتي با عنوان جام ديپلمات ها و يا جام دوستي ايران با اسپانيا و يا هر كشور ديگري محصور شده كه معمولا با تعداد نفرات محدودي برگزار مي شود. با اين حال مسئولان فدراسيون سعي مي كنند با برگزاري چنين مسابقاتي نشان دهند گلف روزهاي فعال و پركاري را پشت سر مي گذارد . در حاليكه از برگزاري ليگ گلف و يا حداقل تورنمنت هاي داخلي خبري نيست. تيم ملي گلف نيز تاكنون در مسابقات بين المللي يا شركت نكرده و يا اگر هم در معدود حضورهايش راهي اين مسابقات شده به موفقيت قابل توجهي دست پيدا نكرده است.

اگر مسئولان ورزشي بتوانند به وظايف خود در زمينه توسعه ورزشهاي همگاني عمل كنند بايد از آنها تجليل و قدرداني نمود و كسي از آنها توقع همگاني كردن يك ورزش ديپلماتيك را ندارد. حال اينكه همگاني كردن يك ورزش ديپلماتيك مستلزم چه هزينه هايي است و چه بخشهايي از ورزش هاي پايه و پرطرفدار كشور از كمبود بودجه مي نالند، بحثي ديگر است.

شرايط برگزاري بازي گلف به گونه اي است كه به جرات نمي توان از ان به عنوان يك ورزش نام برد. ميزان حركات و جنب و جشو در اين ورزش آنقدر محدود است كه به نظر مي رسد بيشتر به يك بازي مفرح و نشاط آور شبيه است تا يك ورزش. با اين حال در شرايطي كه بسياري از ورزش هاي پايه پتانسيل همگاني شدن را دارند و مي توانند با صرف همين هزينه ها بيشتري بازدهي را داشته باشند اما ظاهار مسئولان اين فدراسيون قصد دارند گلف كه يك ورزش اختصاصي قشر مرفه است را تبديل به ورزشي براي همه حتي افراد كم درآمد وبي بضاعت كنند تا شايد از اين طريق بتوانند به سلامتي و تندرستي جامعه كمك كنند! 

کد خبر 387925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha