۱۰ مهر ۱۳۸۵، ۱۱:۰۹

/ متن کامل گزارش گمرک از روند واردات خودرو به ایران /

۴۴ درصد واردات خودرو در انحصار ۱۰ فرد حقیقی و حقوقی است

۴۴ درصد واردات خودرو در انحصار ۱۰ فرد حقیقی و حقوقی است

گمرک ایران با ارایه گزارشی تحلیلی روند واردات خودرو به کشورمان را بررسی کرد.

به گزارش خبرگزاری"مهر"، گمرک ایران در این گزارش تصریح کرد: براساس ماده یک آیین‌نامه ضوابط فنی واردات خودرو، واردات این کالا (به استثنای مواردی که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد) منوط به وجود نمایندگی رسمی خدمات پس از فروش در ایران می‌باشد که تعیین ضوابط مربوط به تأیید نمایندگی‌ها و نظارت بر فعالیت آنها برعهده وزارت بازرگانی است. همچنین تنظیم و نظارت بر این ضوابط باید با هماهنگی و همکاری وزارت صنایع و معادن صورت پذیرد. ماده ۲ این آیین‌نامه نیز شرکت‌های واردکننده خودرو را ملزم کرد هنگام ثبت سفارش در وزارت بازرگانی متعهد گردند ضوابط خدمات پس از فروش و تأمین قطعات یدکی موضوع ماده یک و همچنین الزامات مواد ۳، ۴ و ۵ این آئین‌نامه را رعایت نمایند.به گزارش روابط عمومی گمرک، براساس ماده ۳ باید خودروهای وارداتی از نظر آلایندگی‌های محیط زیست با استانداردهای مورد تصویب هیأت وزیران و شورای عالی حفاظت محیط زیست انطباق داشته باشد. مسئولیت نظارت بر این امر به عهده سازمان حفاظت محیط زیست است. ماده ۴ این آیین‌نامه نیز ملزم کرده است خودروهای وارداتی از نظر استانداردهای ایمنی و کیفیت باید با استانداردهای اجباری کشور انطباق داشته و مسئولیت نظارت بر آن برعهده مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران است. همچنین طبق ماده ۵ آیین‌نامه ضوابط فنی واردات خودرو، خودروهای وارداتی باید با معیارهای مصرف سوخت مورد تصویب کمیته موضوع ماده ۱۲۱ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و یا مرجع دیگری که براساس قانون تعیین می‌شود انطباق داشته و مسئولیت نظارت بر این امر به عهده مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران است.هم‌اکنون گواهی مربوط به معیارهای مصرف سوخت از سوی سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت کشور که زیرمجموعه وزارت نفت است، صادر می‌شود.ماده ۷ آیین‌نامه ضوابط فنی واردات خودرو ورود انواع خودروهای سواری که از تاریخ تولید آنها بیش از یک سال گذشته باشد را ممنوع کرده است.

در ماده ۸ این آیین‌نامه آمده است، واردات خودروهای نو با قدمت تا دو سال از زمان ساخت، صرفاً برای کاربری تاکسی بلامانع است. همچنین براساس ماده ۱۱ مارک، مدل و مشخصات اصلی خودروهای قابل ورود در چارچوب الزامات ماده ۲ توسط وزارت صنایع و معادن با همکاری وزارتخانه‌های نفت، بازرگانی، سازمان حفاظت محیط زیست و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران اعلام و هر شش ماه یک بار بازنگری خواهد شد.

مواد ۶، ۹ و ۱۰ این آیین‌نامه به موضوع واردات کامیون و  اتوبوس، ماشین‌آلات راهسازی و معدنی نو و یا کار کرده و سود بازرگانی خودروهای گازسوز و دوگانه‌سوز پرداخته است.

این گزارش می‌افزاید: آیین‌نامه ضوابط فنی واردات خودرو در تاریخ یکم تیرماه ۱۳۸۲ به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی به تصویب هیأت وزیران رسید و آیین‌نامه اجرایی آن در ۱۱ ماده از تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۲ به گمرک ایران جهت اجرا ابلاغ شد.

گمرک ایران به استناد این مصوبه و آیین‌نامه ۱۱ ماده‌ای آن و براساس مقررات صادرات و واردات و قانون امور گمرکی به نحوه واردات خودرو نظارت و قوانین مرتبط با آن را در این خصوص اعمال می‌نماید.

این گزارش می‌افزاید: براساس این مصوبه و آیین‌نامه ۱۱ ماده‌ای آن واردکنندگان خودرو ملزم به اخذ گواهی‌های چهارگانه شامل، مجوز نمایندگی رسمی خدمات پس از فروش در ایران از وزارت بازرگانی، استانداردهای آلایندگی‌های محیط زیست از سازمان حفاظت محیط زیست، استانداردهای ایمنی و کیفیت از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، معیارهای مصرف سوخت از سازمان بهینه‌سازی و مصرف سوخت می‌باشند. همچنین برای اخذ مجوز فعالیت نمایندگی‌های مجاز خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی از وزارت بازرگانی لازم است متقاضی گواهی‌های مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت را اخذ نمایند. بنابراین واردکنندگان خودرو موظفند جهت اخذ نمایندگی‌های مجاز خدمات پس از فروش گواهی‌های سه‌گانه ذکر شده را از سازمان‌های مربوطه اخذ و در زمان ثبت سفارش به وزارت بازرگانی ارائه نمایند.

لازم به توضیح است، طبق ماده ۲ آیین‌نامه ضوابط فنی واردات خودرو، شرکت‌های واردکننده خودرو باید هنگام ثبت سفارش متعهد گردند موضوع مواد (۱)، (۳)، (۴) و (۵) این آیین‌نامه به ترتیب مربوط به خدمات پس از فروش، محیط زیست، استانداردهای ایمنی و کیفیت و مصرف سوخت را رعایت نمایند. بنابراین از نظر گمرک ایران هرگونه ثبت سفارش خودرو در وزارت بازرگانی و ارائه مجوز ثبت سفارش بازرگانی به گمرک نشان‌دهنده اخذ گواهی‌های چهارگانه واردات خودرو است.

-  موارد موردنظر در واردات خودرو :

یک دستگاه خودرو به صورت بدون انتقال ارز و بدون داشتن کارت بازرگانی و به منظور مصرف شخصی به نام ایرانیانی که دارای اهلیت قانونی (ایرانی‌الاصل) می‌باشند برای یک بار با رعایت سایر مقررات قابل ثبت سفارش می‌باشد. اشخاص جهت وارد کردن خودرو به منظور مصرف شخصی ابتدا می‌بایست مجوز وزارت بازرگانی (ثبت سفارش) را اخذ نمایند.

لازم به ذکر است فقط خودروهایی اجازه ورود توسط اشخاص فوق را دارند که گواهی‌های چهارگانه شامل مجوز نمایندگی خدمات پس از فروش در ایران، استاندارد محیط زیست، ایمنی و کیفیت موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی و سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت این خودروها قبلاً توسط نمایندگی شرکت‌های سازنده اخذ شده باشد. باتوجه به توضیحات ارائه شده برای ورود یک دستگاه خودرو داشتن کارت بازرگانی ضرورت ندارد اما واردات بیش از یک دستگاه خودرو تجاری محسوب شده و فقط از طریق ثبت سفارش، ارائه کارت بازرگانی معتبر و از طریق گشایش اعتبار اسنادی (LC) و یا واردات در مقابل صادرات امکان‌پذیر می‌باشد.

ثبت سفارش خودرو در وزارت بازرگانی و اخذ مجوز ثبت سفارش وزارت بازرگانی جهت واردات خودرو از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی و ارائه آن به گمرک، نشان‌دهنده اخذ گواهی‌های چهارگانه واردات خودرو است.

- اسناد مورد نیاز در گمرک برای واردات خودرو :

۱) مجوز وزارت بازرگانی (منظور از این مجوز ثبت سفارش خودرو یا خودروهای وارداتی در وزارت بازرگانی است. ثبت سفارش خودرو در وزارت بازرگانی فقط با ارائه مجوزهای چهارگانه که قبلاً توضیح داده شد، انجام می‌گیرد).

۲) کارت بازرگانی (برای واردات یک دستگاه خودرو داشتن کارت بازرگانی ضرورت ندارد)

۳) اظهارنامه واردات تنظیم شده .۴) قبض انبار. ۵) بارنامه . ۶) فاکتور (سیاهه خرید) .۷) اعلامیه ارز (در صورت اعتباری بودن از طریق سیستم بانکی). ۸) بیمه‌نامه .۹) پروفرما (پیش‌فاکتور). ۱۰) کاتالوگ بروشور (حسب مورد). ۱۱) مجوزهای چهارگانه ضوابط فنی واردات خودرو (قبلاً توضیح داده شد) .۱۲) وکالتنامه رسمی، کارت حق‌العملکاری و یا کارت ۳۸۲ آئین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی (حسب مورد).

- گمرکات مجاز برای واردات خودرو :

در حال حاضر ۱۵ گمرک شامل گمرکات چابهار، شهید رجائی بندرعباس، بوشهر، خرمشهر، انزلی، سهلان، شهریار، غرب و جنوب تهران، شهید باهنر، بندر امام خمینی، ارومیه، نوشهر، اصفهان و مشهد مجاز به انجام تشریفات گمرکی خودروهای سبک و سنگین هستند.

- تعرفه خودرو و موارد مرتبط با آن :

براساس کتاب مقررات صادرات و واردات و تصویب‌نامه هیأت وزیران تا ابتدای سال ۱۳۸۲ و تا زمان قانون تجمیع عوارض نرخ‌های حقوق ورودی و مالیات بر خودرو براساس قانون خودرو تعیین می‌گردید. در سال ۱۳۸۲ نرخ حقوق ورودی خودرو سواری تا ارزش سیف ۴۴ میلیون ریال ۱۷۰ درصد و به ازاء هر ۲۲ میلیون ریال مازاد بر ۴۴ میلیون ریال ارزش سیف ۱۰ واحد به درصد حقوق ورودی اضافه می‌شد. سال ۱۳۸۳ نیز باتوجه به حجم موتور خودروهای سواری، تعرفه واردات خودرو از ۱۳۰ درصد تا ۱۵۰ درصد در نوسان بود. در سال ۱۳۸۴ تعرفه واردات خودرو ۱۰۰ درصد تعیین گردید. در سال جاری نیز براساس کتاب مقررات صادرات و واردات ۱۳۸۵ تعرفه واردات خودرو ۹۰ درصد تعیین شده و براساس قانون توسط گمرکات اجرایی از واردکنندگان خودرو این میزان حقوق ورودی اخذ می‌گردد.

لازم به توضیح است که درخصوص حقوق ورودی و سود بازرگانی واردات خودرو در سالهای اخیر  مجلس شورای اسلامی رأساً تصمیم می‌گیرد.

- نحوه تعیین ارزش خودروهای وارداتی :

ارزش هر یک از خودروهای وارداتی باتوجه به مدل، تیپ، حجم موتور و مارک خودرو با همکاری نمایندگی شرکت سازنده خودرو در ایران توسط دفتر تعیین ارزش گمرک ایران تعیین می‌گردد. دفتر تعیین ارزش انواع خودروهای وارداتی را در لیست ارزش (Price List) جمع‌آوری و به گمرکات اجرایی جهت اجرا ابلاغ می‌کند.

- واردات خودرو در سال ۱۳۸۴:

در سال ۱۳۸۴ تعداد ۱۱ هزار و ۴۴۰ دستگاه انواع خودرو وارد کشور شد. ارزش واردات خودرو در سال گذشته ۲۷۴ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۶۰۵ دلار بود. بیشترین میزان واردات خودرو در سال گذشته به لحاظ ارزش به مهرماه اختصاص دارد. در این ماه از سال یک هزار و ۸۰۱ دستگاه خودرو به ارزش ۴۰ میلیون و ۱۶ هزار دلار خودرو وارد کشور شد.

کمترین میزان واردات خودرو نیز به فروردین ماه اختصاص دارد. در فروردین ماه سال گذشته تعداد ۵۵ دستگاه خودرو به ارزش یک میلیون و ۷۰۱ هزار دلار وارد کشور شد.

- عمده‌ترین کشورهای صادرکننده خودرو به ایران در سال ۱۳۸۴:

۲/۴۱ درصد از خودروهای وارداتی در سال ۱۳۸۴ از کشور امارات به ایران وارد شد. کشور امارات سال گذشته تعداد ۴ هزار و ۷۲۳ دستگاه خودرو به ارزش ۱۱۸ میلیون و ۲۳۱ هزار دلار به ایران صادر کرد. پس از امارات رتبه دوم به کشور ژاپن اختصاص دارد. ژاپن تعداد ۲ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو به ارزش ۵۴ میلیون و ۸۹۷ هزار دلار در سال ۱۳۸۴ به ایران صادر کرد. سهم این کشور از کل واردات خودرو ایران در سال گذشته ۷/۲۲ درصد است. آلمان در رتبه سوم قرار دارد. سهم این کشور از کل واردات خودرو ایران در سال گذشته یک هزار و ۱۰۷ دستگاه و به ارزش ۳۸ میلیون و ۴۶۸ هزار دلار بود.

سال گذشته استرالیا ۸۹۴ دستگاه خودرو به ارزش ۱۵ میلیون و ۲۲۲ هزار دلار به ایران صادر کرد. استرالیا نیز رتبه چهارم عمده‌ترین کشورهای صادرکننده خودرو به ایران را در سال ۱۳۸۴ به خود اختصاص داد. ایران سال گذشته ۸۷۶ دستگاه خودرو به ارزش ۱۹ میلیون و ۶۱۰ هزار دلار از کشور کویت وارد کرد که به لحاظ تعداد خودروهای وارداتی ایران رتبه پنجم را به خود اختصاص داد. کشورهای جمهوری کره با ۷۰۶ دستگاه خودرو، بحرین با ۲۶۰ دستگاه، عمان با ۵۱ دستگاه، قطر با ۲۰ دستگاه و عربستان سعودی با ۱۸ دستگاه رتبه‌های ششم تا دهم عمده‌ترین کشورهای صادرکننده خودرو به ایران را در سال گذشته به خود اختصاص دادند.لازم به ذکر است سال گذشته تنها ۱۲ دستگاه خودرو از کشور چین به ارزش ۱۴۷ هزار و ۱۶۲ دلار وارد کشور شد.

در مجموع ۳/۹۸ درصد از کل واردات خودرو کشور در سال گذشته از ده کشور عمده وارد شد.

- واردات خودرو در پنج ماهه اول سال ۱۳۸۴:

در پنج ماهه اول سال ۱۳۸۴ تعداد ۲ هزار و ۸۲۲ دستگاه خودرو به کشور وارد شد. ارزش کل واردات خودرو در پنج ماهه اول سال گذشته ۷۳ میلیون و ۲۵۶ هزار دلار بود.

بیشترین میزان واردات خودرو در این مدت طی مردادماه صورت گرفت. در مردادماه سال گذشته ۱۲۸۸ دستگاه خودرو وارد کشور شد. ارزش این میزان واردات خودرو ۳۰ میلیون و ۳۴۸ هزار دلار بود. کمترین میزان واردات خودرو نیز به فروردین ماه اختصاص دارد.

در اولین ماه از سال ۱۳۸۴ تعداد ۵۵ دستگاه خودرو به ارزش یک میلیون و ۷۰۱ هزار دلار وارد کشور شد.

- واردات خودرو در پنج ماهه اول سال ۱۳۸۵:

در پنج ماهه اول سال جاری تعداد ۷ هزار و ۱۵ دستگاه خودرو وارد کشور شد. ارزش این تعداد واردات خودرو ۱۳۱ میلیون و ۲۰۷ هزار دلار بود.این میزان واردات در مقایسه با پنج ماهه اول سال گذشته به لحاظ تعداد ۶/۱۴۸ درصد افزایش و به لحاظ ارزش ۷۹ درصد افزایش داشته است. در پنج ماهه اول سال گذشته تعداد ۲ هزار و ۸۲۲ دستگاه خودرو به ارزش ۷۳ میلیون و ۲۵۶ هزار دلار وارد کشور شد.در سال جاری بیشترین تعداد واردات خودرو در مردادماه صورت گرفت. مردادماه سال جاری تعداد ۲ هزار و ۲۸۰ دستگاه خودرو به ارزش ۴۰ میلیون و ۱۷۰ هزار دلار وارد کشور شد. در خردادماه سال جاری نیز تعداد یک هزار و ۳۵۷ دستگاه خودرو به ارزش ۲۴۶ میلیون و ۷۴۴ هزار دلار وارد کشور شد. کمترین میزان نیز به فروردین اختصاص دارد. در فروردین ماه سال جاری تعداد ۲۸۹ دستگاه خودرو به ارزش ۶ میلیون و ۲۱۴ هزار دلار وارد کشور شد.

عمده‌ترین صادرکنندگان خودرو به ایران در پنج ماهه اول سال جاری :

۴/۵۵ درصد از کل واردات خودرو ایران در پنج ماهه اول سال جاری به کشور امارات اختصاص دارد. در این مدت تعداد ۳ هزار و ۸۵۶ دستگاه خودرو به ارزش ۷۲ میلیون و ۷۱۸ هزار دلار از کشور امارات متحده عربی به کشور وارد شد. کویت دومین صادرکننده خودرو به کشورمان در پنج ماهه سال ۱۳۸۵ بود.کویت با صادرات ۱۴ میلیون و ۴۴۴ هزار دلار خودرو به ایران ۱۱ درصد از ارزش کل خودروهای وارداتی کشورمان را در پنج ماهه اول سال جاری به خود اختصاص داد. همچنین ارزش خودروهای وارداتی کشورمان از کشور آلمان نیز در این مدت ۱۳ میلیون و ۹۹ هزار دلار بود. کشور آلمان تعداد ۳۷۷ دستگاه خودرو در پنج ماهه اول سال جاری به ایران صادر کرد. سهم آلمان از کل خودروهای وارداتی کشورمان در این مدت ۱۰ درصد بود. استرالیا نیز با صادرات ۵۰۲ دستگاه خودرو به ارزش ۸ میلیون و ۱۳۵ هزار دلار از عمده‌ترین صادرکنندگان خودرو به ایران در این مدت بود. استرالیا در پنج ماهه اول سال جاری ۳/۶ درصد از کل ارزش خودروهای وارداتی ایران را به خود اختصاص داد. در پنج ماهه اول سال جاری کشورهای ژاپن با صادرات ۶۲۵ دستگاه، بحرین ۲۰۴ دستگاه، فرانسه ۲۶۳ دستگاه، عمان ۲۲۴ دستگاه، جمهوری کره ۵۲ دستگاه و ایتالیا ۳۰ دستگاه عمده‌ترین صادرکنندگان خودرو به ایران بودند. واردات خودرو ایران از کشور چین در پنج ماهه اول سال جاری تعداد ۳ دستگاه و به ارزش ۴۷ هزار و ۸۵۱ دلار بود. در مجموع ۹۸ درصد از کل واردات خودرو در پنج ماهه اول سال جاری از طریق ده کشور امارات متحده عربی، کویت، آلمان، استرالیا، ژاپن، بحرین، فرانسه، عمان، جمهوری کره و ایتالیا وارد کشورمان شده است.

- عمده‌ترین سازندگان خودروهای وارداتی به ایران :

بیشترین تعداد از خودروهای وارداتی به لحاظ کشور سازنده به کشور ژاپن اختصاص دارد. تعداد ۲ هزار و ۳۶۹ دستگاه از خودروهای وارداتی به کشورمان در ۵ ماهه ۱۳۸۵ ساخت کشور ژاپن است. این در حالی است که تنها ۶۲۵ دستگاه خودرو از کل ۷ هزار و ۱۵ دستگاه خودروی وارداتی به کشورمان در این مدت از مبداء کشور ژاپن وارد ایران شده است. در واقع مبداء ورود ۳ هزار و ۸۵۶ دستگاه خودرو از کشور امارات متحده عربی بوده است در حالیکه سهم امارات به لحاظ کشور سازنده از کل واردات خودروی کشورمان در ۵ ماهه ۱۳۸۵ تنها ۱۲ دستگاه بوده است.

- عمده‌ترین واردکنندگان خودرو در پنج ماهه سال ۱۳۸۵:

۸/۴۳ درصد از کل واردات خودرو در ۵ ماهه ۱۳۸۵ به ده فرد حقیقی و حقوقی اختصاص دارد. در مجموع ۳ هزار و ۷۶ دستگاه از خودروهای وارداتی توسط ده فرد حقیقی و حقوقی وارد کشور شده است. بیشترین تعداد واردات خودرو به شرکت ا.ت اختصاص دارد. در پنج ماهه ۱۳۸۵ تعداد یک هزار و ۱۴۷ دستگاه خودرو توسط شرکت ا.ت وارد کشور شد. 

- ارزان‌ترین خودروهای وارداتی به ایران :

خودروی گلف پاناما مدل ۲۰۰۶ ارزان‌ترین خودروی وارداتی به کشور در ۵ ماهه ۱۳۸۵ بود. ارزش این خودرو ۴ هزار و ۸۵ دلار بود. ارزان‌ترین خودروی وارداتی در این مدت از کشور ژاپن به ایران وارد شده و از طریق گمرک بوشهر ترخیص شد.

- گران‌ترین خودروی وارداتی :

خودروی سواری بنز رنگ نقره‌ای متالیک با مدل ۳۵۰S ساخت سال ۲۰۰۶ گران‌ترین خودروی وارداتی بود.

ارزش گران‌ترین خودروی وارداتی به کشور در ۵ ماهه سال جاری ۱۰۵ هزار و ۴۲۹ دلار بود. این خودرو از کشور آلمان به ایران وارد شده و از طریق گمرک جنوب تهران ترخیص شده است. صاحب این خودرو شخصی به نام «م.ر» می‌باشد.

- صادرات خودرو در پنج ماهه سال ۱۳۸۵:

در پنج ماهه سال ۱۳۸۵ تعداد ۵ هزار و ۷۵۰ دستگاه خودرو به ارزش ۳۶ میلیون و ۸۳۳ هزار دلار به خارج از کشور صادر شد. بیشترین تعداد صادرات خودرو مردادماه صورت گرفت. در این ماه تعداد یک‌هزار و ۸۶۰ دستگاه خودرو به ارزش ۱۰ میلیون و ۵۱۴ هزار دلار به خارج از کشور صادر شد. کمترین تعداد نیز به فروردین‌ماه اختصاص دارد. در این ماه تعداد ۵۹۸ دستگاه خودرو به ارزش ۳ میلیون و ۴۳۴ هزار دلار به خارج از کشور صادر شد.

- عمده‌ترین صادرکنندگان خودرو در ۵ ماهه ۱۳۸۵:

شرکت ایران خودرو بزرگترین صادرکننده خودرو در ۵ ماهه سال ۱۳۸۵ بود. این شرکت در این مدت تعداد ۵ هزار و ۲۰ دستگاه خودرو به ارزش ۳۳ میلیون و ۱۲۹ هزار دلار به خارج از کشور صادر کرد.۳/۸۷ درصد از کل صادرات خودرو در ۵ ماهه ۱۳۸۵ به شرکت ایران خودرو اختصاص دارد. در این مدت شرکت سایپا تعداد ۶۵۸ دستگاه خودرو به ارزش ۳ میلیون و ۲۴۹ هزار دلار و شرکت پارس خودرو تعداد ۵۳ دستگاه به ارزش ۲۲۴ هزار دلار به خارج از کشور صادر کرد.

- عمده‌ترین خریداران خودروهای ایرانی :

به گزارش "مهر" و بر اساس بررسی گمرک ایران ، با اینکه امارات متحده عربی تعداد ۳۸۵۶ دستگاه خودرو طی ۵ ماهه ۱۳۸۵ به ایران وارد کرده است اما در این مدت تنها یک خودروی ایرانی به این کشور صادر شده است. سهم امارات از کل واردات خودرو به ایران ۹/۵۴ درصد و سهم این کشور از صادرات خودرو کشورمان ۰۲/۰ درصد است.

۷/۴۴ درصد از کل صادرات ایران در پنج ماهه سال ۱۳۸۵ به کشور سوریه صورت گرفت. این کشور نخستین خریدار خودروهای ایرانی بود. سوریه در این مدت تعداد ۲ هزار و ۵۷۱ دستگاه خودرو به ارزش ۱۷ میلیون و ۵۴۵ هزار دلار از کشورمان وارد کرد. صادرات خودروی کشورمان در این مدت به روسیه یک هزار و ۸۷۵ دستگاه به ارزش ۱۰ میلیون و ۹۵۰ هزار دلار بود. آذربایجان با ۳۹۱ دستگاه به ارزش ۲ میلیون و ۳۳۳ هزار دلار، اوکراین با ۱۷۶ دستگاه به ارزش یک میلیون و ۲۲۴ هزار دلار، عراق با ۳۲۰ دستگاه به ارزش ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار دلار، لبنان با ۱۳۸ دستگاه به ارزش ۶۲۵ هزار دلار از دیگر خریداران خودروهای ایرانی در این مدت بوده‌اند. در مجموع ۴/۹۸ درصد از کل صادرات خودروهای ایرانی به ده کشور سوریه، روسیه، آذربایجان، اوکراین، عراق، لبنان، اردن، الجزایر، ارمنستان و کامرون صورت گرفته است.

کد خبر 388378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha