به گزارش خبرگزاری مهر، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی که در مراسم افتتاحیه رسمی نمایشگاه «هنر متعالی» حضور یافته بود، از نمایشگاه آثار استادان برجسته هنرهای سنتی ایران بازدید کرد.
او پس از دیدن آثار این نمایشگاه گفت: هیچ چیز آرامش بخشتر از دیدن آثار هنری نیست. برترین و والاترین موجود و مخلوق خداوند کلمه است و آنچه که از انسان باقی میماند کلمه خواهد بود. خوشنویسان افرادی هستند که جایگاه کلمه را درک کرده و آن را گرامی میدارند. خوشنویسی از تمام معنای خلقت پرده بر میدارد و آن را به بهترین نحو به تصویر کشیده و ماندگار میسازد. در اصل خوشنویسی از کلام و کلمه به نحوی شایسته مراقبت می کند، پس پرداختن به این هنر ذاتا کار بسیار ارجمندی است.
آخوندی با اشاره به جایگاه کلمه در تمدنهای کُهن، تاکید کرد: ما در پهنه تمدنی ایران، کشوری که از نظر تاریخی دارای قدمت بسیاری است و از نظر جغرافیایی هم پهنه گستردهای را شامل میشود، به وضوح میبینیم که کلمه و هنرهای مبتنی بر آن نقطه کانونی و محل توجه این تمدن است. پس باید به صورت مداوم در این عرصه اندیشه کنیم تا عمق آن را فهم کرده و از سوی دیگر نیز آن را با دنیای معاصر امروز هماهنگ کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در بخشی از صحبتهایش به لزوم خرید آثار هنری اشاره کرد و گفت: در روزگار کنونی متاسفانه دستگاهها و موسسههای اداری ما از روح، معنا و مفهوم تهی شدهاند و نوعی مدرنیته تهی و بی معنی بودن بر آن ها حاکم شده است. در این شرایط داشتن آثار هنری اصیل ایرانی که اصالت وجودی و عمق فرهنگ ایرانی را مدام بر ما یادآوری نماید لازم و ضروری است.
او تاکید کرد: از نظر قانونی با توجه به ظرفیتهای پیشبینی شده در قوانین و مقررات، دستگاههای دولتی اجازه دارند بخشی از بودجه خود را به خرید آثار هنری اختصاص دهند اما متاسفانه از این موضوع غفلت شده و این حوزه دچار بی توجهی شده و در دستور کار قرار نگرفته است. چنانچه به این موضوع توجه شود و خرید آثار هنری در دستور کار مدیران دستگاههای دولتی قرار گیرد، با توجه به ظرفیت قانونی موجود خرید آثار هنری به آسانی صورت میپذیرد.
آخوندی ادامه داد: باید برنامه ریزی کنیم تا هنر را به متن جامعه و درون مردم ببریم. در حال حاضر پرداختن به مقوله فرهنگ و هنر دغدغه قشری محدود و خاص در بخش کوچکی از جامعه است و این موضوع باید به کل جامعه تسری پیدا کند. یکی از راهکارهای موجود برای ارائه عمومی و گسترش دسترسی عموم به هنر استفاده از رسانههای نوین و جدید است.
در این نمایشگاه آثاری از هنرمندانی چون نصرالله افجهای، غلامحسین امیرخانی، محمد جلیل رسولی، عبدالصمد حاج صمدی، یدالله کابلی خوانساری، محمدباقر آقامیری، مجتبی ملک زاده، حمید ملکیان، حمید عجمی، سلیمان سعیدآبادی، امیر طهماسبی، مسعود فاضلی مقدم و نوشین نظری آثاری به نمایش درآمده است.
این هنرمندان آثار خود را در رشتههای خوشنویسی به شیوه نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث، رقاع و معلی، نگارگری، گل و مرغ، تذهیب، تشعیر، جلدسازی سنتی و نقاشی خط ارائه دادهاند.
نمایشگاه «هنر متعالی» عصر روز جمعه ۱۵ بهمن ماه ۹۵ گشایش یافته و علاقهمندان به هنرهای سنتی میتوانند به گالری دیپلماتیک موسسه فرهنگی اکو به آدرس تهران، اقدسیه، خیابان موحد دانش، خیابان نیلوفر، پلاک ۳ مراجعه کنند. این نمایشگاه تا جمعه ۲۲ بهمن ماه ۹۵ برپاست و همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ پذیرای عموم علاقه مندان برای بازدید است.
نظر شما