۱۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۶:۴۶

صدورمجوز قرق اختصاصی برای اولین بار/افزایش صددرصدی جمعیت حیات وحش

صدورمجوز قرق اختصاصی برای اولین بار/افزایش صددرصدی جمعیت حیات وحش

صبح امروز مراسم افتتاحیه بهره برداری از نخستین قرق های اختصاصی کشور برگزار و مجوز سه قرق اختصاصی تحویل متقاضیان شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، صبح امروز به مناسبت دهه فجر مراسم افتتاحیه بهره برداری از قرق های اختصاصی با حضور احمد علی کیخا عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و برخی مدیران ستادی سازمان حفاظت محیط زیست و تعدادی از مسئولین محلی در اداره کل محیط زیست یزد برگزار و مجوز سه قرق اختصاصی تحویل متقاضیان شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست دراین جلسه به دستورالعمل نحوه واگذاری قرق اختصاصی و ضوابط بهره برداری از آنها اشاراتی کرد و اجرایی شدن این امر را تحولی در محیط زیست کشور دانست و افزود: اگر این طرح در گذشته اجرایی شده بود امروزه این چالش ها در زمینه حیات وحش کشور وجود نداشت.

کیخا بها دادن و عمل کردن به یک سری حرکت هایی که مبنای علمی و کارشناسی دارند و در تاریخ این مملکت نهادینه شده اند را راهی برای مقابله با این چالش های زیست محیطی عنوان کرد و گفت: قرق های اختصاصی می تواند شروع کار بزرگی در این زمینه در کشور باشد و اگر این پایلوت در استان یزد به خوبی اجرا شود نتیجه آن می تواند در کشور گسترش پیدا کند.

کیخا ابراز امیدواری کرد با رسمیت پیدا کردن قرق های اختصاصی در کشور که به همت مدیران سازمان حفاظت محیط زیست، سایر دستگاهها و استانداری ها و... صورت گرفت در طول سال های آتی شاهد ملموس بودن نتایج این اقدامات برای همه ایران باشیم.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم گفت: بیش از ۷۰ درصد گونه های در معرض خطر انقراض در دنیا توسط بخش خصوصی حفاظت می شود و مردم، اشخاص حقیقی و حقوقی و مردم محلی برای حفظ حیات وحش تلاش می کنند.

علی تیموری به مدیران پیشنهاد داد که مناطق شکار ممنوع که رشد جمعتی نداشتند را وارد محدوده قرق های اختصاصی کنند تا به کمک قرق بانان این مناطق را حفاظت کنیم.

در ادامه این نشست مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد، به توضیحاتی در خصوص روند شکل گیری قرق های اختصاصی و چالش ها و مشکلات آن پرداخت و عنوان کرد: قانون گذاری قرق های اختصاصی مربوط به سال ۱۳۴۶ است ولی پس از گذشت ۵۰ سال این قانون احیاء شد و  با همت سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاههای مربوطه به بهره برداری رسید و استان یزد اولین استانی است که در حوزه قرق های اختصاصی وارد شده و در برخی از این قرق ها صد در صد افزایش جمعیت حیات وحش را داشته ایم.

سادات موسوی قرق را به معنای واقعی مصداق اقتصاد مقاومتی دانست و خواستار مستدام بودن این همکاری ها در انجام این وظیفه قانونی و شاهد این الگو سازی در سطح کشور شد.

سید حسینی معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد هم محیط زیست را به عنوان اولین اولویت برنامه های پیشرفته کشورهای دنیا عنوان کرد و گفت: اگر فکری به حال معادن در کشور نشود چیزی از محیط زیست باقی نخواهد ماند و باید بین معادن و قرق ها یک پیوستگی ایجاد شود که اگر از یک جایی خسارت می خورد جای دیگر آبادانی باشد.

در پایان این مراسم مجوز بهره برداری از علی آباد چهل گزی، قرق منصورآباد عربون یزد و قرق منصورآباد رفسنجان تحویل متقاضیان شد و لوح تقدیری با امضای معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست به مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد به دلیل همکاری و راهگشایی در روند تنظیم و تصویب ضوابط و مقررات و راه اندازی قرق های اختصاصی برای نخستین بار در کشور که می تواند گامی موثر وسازنده در مسیر حمایت از حیات وحش و طبیعت کشور باشد تقدیم شد.

کد خبر 3899066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha