۲۱ بهمن ۱۳۹۵، ۱۹:۳۸

معاون برنامه‌ریزی آب منطقه‌ای گلستان:

سد نرماب مشکل آب شرب ۱۶۰ هزار مرزنشین گلستان را حل می‌کند

سد نرماب مشکل آب شرب ۱۶۰ هزار مرزنشین گلستان را حل می‌کند

گرگان- معاون برنامه‌ریزی آب منطقه‌ای گلستان بابیان اینکه سد نرماب بزرگ‌ترین سد گلستان است، گفت: این سد مشکل آب شرب ۱۶۰ هزار مرزنشین شرق گلستان را تأمین می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گلستان پیش از ظهر پنج‌شنبه با حضور محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و معاون رئیس‌جمهور در استانداری گلستان برگزار شد.

نوبخت که اواخر اردیبهشت‌ماه امسال برای کلنگ زنی بندر خشک اینچه برون به گلستان سفرکرده بود در جلسه شورای اداری استان شرکت کرد و قول داد که ۶ ماه بعد برای پیگیری مصوبات این سفر و اجرایی شدن پروژه‌های سفر رئیس‌جمهور به گلستان سفر می‌کند.

هرچند سفر مجدد معاون رئیس‌جمهور با حدود دو ماه تأخیر همراه بود اما نوبخت در جلسه ۳.۵ ساعته شورای اداری گلستان پای صحبت‌های مدیران استانی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نشست.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان در این جلسه از سد نرماب به‌عنوان بزرگ‌ترین سد استان نام برد و گفت: این سد نیاز ۱۶۰ هزار مرزنشین فاقد آب شرب گلستان را تأمین می‌کند.

حسین دهقان بابیان اینکه سد نرماب کمبود آب شرب ۲۴۰ هزار نفر از جمعیت شرق استان و آب موردنیاز صنعت و ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را فراهم می‌کند، یادآور شد: این سد که در اواخر دولت قبل با رکود مواجه شده و تعطیل بود با آغاز به کار دولت تدبیر و امید به حرکت درآمد.

وی افزود: در سه سال گذشته ۱۵۵ میلیارد تومان از اعتبار که ۳۴ میلیارد تومان آن از اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به گلستان بوده به این پروژه اختصاص‌یافته است.

دهقان ادامه داد: این پروژه تاکنون ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با یک پاشنه آشیل برای بهره‌برداری در سال ۱۳۹۷ مواجه است.

طرح جامع سیل استان منتظر ردیف اعتباری

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای گلستان به مشکل اسکان مجدد روستاییان در مخزن سد نرماب اشاره و تصریح کرد: این مشکل نیازمند اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی است.

وی متذکر شد: این پروژه ۹۰۰ میلیارد تومانی می‌تواند گره آب شرب شرق استان را باز کند به‌شرط آنکه اعتبار اسکان روستاییان تخصیص یابد.

دهقان به اجرای طرح زهکشی و اراضی شیب‌دار استان به باغات مثمرِ اشاره کرد و گفت: طرح جامع سیل گلستان سال‌ها منتظر ردیف اعتباری است.

وی یادآور شد: در این طرح آبخیزداری، آبخوان‌داری، تغییر کاربری اراضی شیب‌دار و مهندسی رودخانه‌ها دیده‌شده است.

نیازمند تخصیص اعتبار اجرای طرح میقات الرضا (ع) هستیم

در ادامه مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان بابیان اینکه سال‌ها از اجرای طرح میقات الرضا (ع) می‌گذرد، اظهار کرد: گلستان برای اجرای این طرح نیازمند اعتبارات ویژه است.

حجت‌الاسلام سیف‌الله سهرابی افزود: گلستان یکی از استان‌هایی است که در مسیر زیارت امام رضا (ع) قرار دارد و باید زیرساخت‌های لازم برای حضور و اقامت مسافران در این استان فراهم شود.

وی با یادآوری اینکه اعتبارات ویژه‌ای برای جاده‌ها و راه‌های استان صورت گرفته خواستار تعیین ردیف بودجه خاص برای اجرای این طرح از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با یادآوری اینکه ۱۰ امامزاده در مسیر اجرای این طرح در گلستان قرار دارند، تصریح کرد: ایجاد مجتمع اقامتی در مسیر جاده، زائران و مسافران در قالب طرح میقات الرضا (ع) یکی از نیازهای اساسی است.

به گفته وی انتظار این است که حداقل در دو امامزاده بین‌راهی استان مجتمع اقامتی و رفاهی برای مسافران و زائران احداث شود.

حجت‌الاسلام سهرابی به موضوع مساعدت به تکایا، مساجد و حسینیه‌های استان اشاره و خاطرنشان کرد: طبق آیین‌نامه‌ها باید مساعدت به این امکان از طریق اسناد خزانه انجام شود اما با توجه به اینکه سقف مساعدت به این اماکن پنج میلیون تومان است استفاده از این اسناد مشکلات خاص خود را دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان در پایان خواستار پرداخت بودجه نقدی و یا راهکار مناسب برای استفاده از اسناد خزانه در این راستا شد.

کد خبر 3902595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha