۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۴۳

در جلسه شورای اسلامی شهر قم مطرح شد؛

استفاده از تجهیزات پیشرفته در عملیات نجات حادثه متروی قم

استفاده از تجهیزات پیشرفته در عملیات نجات حادثه متروی قم

قم - معاون شهردار قم می‌گوید برای نجات حادثه دیدگان متروی قم از تجهیزات بسیار پیشرفته نجات استفاده شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر سامع در جلسه شامگاه شنبه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به ریزش دیوار کارگاه متروی قم در پنجشنبه گذشته اظهار داشت: به محض اینکه حادثه اتفاق افتاد سازمان آتش‌نشانی عملیات نجات را آغاز کرد.

وی ادامه داد: کارگران و کارشناسان شرکت پیمانکار به صورت احساسی می‌خواستند وارد صحنه شوند که نیاز بود صحنه مدیریت شود که مدیرعامل آتش‌نشانی فرماندهی صحنه عملیات را به عهده گرفتند.

معاون خدمات شهری شهردار قم با اشاره به اینکه جلسات سرپایی با حضور مسئولان شهری و استانی در همان محل برگزار می‌شد، خاطرنشان کرد: مهم بود تا کسانی که دچار آوار شده بودند را نجات دهیم و از طرفی باید مراقبت می‌کردیم که اتفاق جدیدی نیفتد.

استفاده از دوربین‌های لیزری

وی با اشاره به اینکه عملیات دستی و مکانیزه همزمان انجام شد، گفت: به طور دائم توسط دوربین لیزری سرشمع‌ها و فاصله دیوار کنترل می‌شد تا در صورت نشست و ریزش جدید هشدار به موقع داده شود.

سامع ادامه داد: در جریان آواربرداری حادثه مترو بهترین تجهیزاتی که در دست داشتیم استفاده کردیم تا اگر کسی زنده زیر آوار مانده نجات پیدا کند.

وی افزود: در مجموع سه نفر درگیر ریزش آوار شدند که یکی از آنها بلافاصله به بیمارستان منتقل شد و دو نفر هم از همان ابتدا در اثر ضربات شدید جان سپرده بودند.

سامع اظهار کرد: عملیاتی که انجام شد نیاز به سرعت و دقت داشت و خیلی مهم بود که حادثه جبران ناپذیر دیگری صورت نگیرد.

حضور به فاصله ۳۰ ثانیه

عباس جعفری، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم هم در این جلسه با اشاره به اینکه ساعت ۱۱ و هفت دقیقه حادثه مترو به آتش‌نشانی اطلاع رسانی شد، گفت: در مدت ۳۰ ثانیه به محل حادثه رسیدیم.

وی با شرح جریانات روز پنجشنبه ابراز داشت: لحظات اول به صورت احساسی مطرح شد که ممکن است بیش از ۱۰ نفر زیر آوار باشد که بر این اساس گروه‌های کمکی و ۸۰ نفر نیروی عملیاتی به محل حادثه اعزام شدند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم گفت: ورود به محل حادثه و عملیات بسیار سخت بود و هر لحظه خطر ریزش وجود داشت.

وی افزود: شکل و شمایل ریزش به نوعی بود که هر لحظه امکان وخیم‌تر شدن ماجرا وجود داشت و ۱۰۰ تا ۱۵۰ کامیون خاک در حال ریزش بود.

احتمال ریزش دوم

جعفری با اشاره به سختی‌های امدادرسانی در این شرایط اظهار کرد: سعی میکردیم با حداقل نیروها کار را پی بگیریم که اگر ریزش دوم اتفاق افتاد تلفات کمتر باشد.

وی با اشاره به استفاده از بهترین تجهیزات در جریان این عملیات گفت: پیش بینی اولیه این بود که این کار ۲۰ ساعت زمان ببرد اما در مدت ۱۴ ساعت به پایان رسید.

مدیرعامل آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم ابراز داشت: ۲۰۰ نفر از همکاران شیفت استراحت را به صورت آماده باش نگه داشتیم تا در صورت ریزش مجدد به کمک بیایند.

وی افزود: قطعات بتنی بسیار حجیم و سنگینی در آوار وجود داشت که وزن برخی به ۵۰ تن هم می‌رسید که با جرثقیل بلند می‌شد.

جعفری با اشاره به اینکه خاکبرداری در چنین مواردی که ریزش به صورت کیک خامه‌ای است کار بسیار سختی است، اظهار کرد: به ویژه در جایی که احتمال زنده بودن کسی وجود دارد، نمی‌توان از هر تجهیزاتی استفاده کرد.

وی ادامه داد: از ساعات ورود به محل حادثه ریزش باران هم شروع شد که نگرانی بیشتری برای ریزش مجدد به وجود آورد و کار بسیار سخت شد.

کد خبر 3904610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha