به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچیزاده در چهارمین همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان، گفت: هم اکنون سامانه ای در حال تدوین است که مدیریت شرکتهای فعال در زمینه نوآوری ساختمان را برعهده بگیرد.
وی افزود:به روز کردن کتاب صنعت ساختمان که آخرین ویرایش آن در سال ۸۸ انجام شد در دستور کار مرکز تحقیقات قرار دارد و میتواند مرجع قانونی انجام کارهای ساختمانی باشد.
شکرچی با انتقاد ازتوزیع ساختمانهای بلندمرتبه در ۲۲ منطقه تهران، گفت: درحال حاضر ظرفیت زیستی تهران چهار تا پنج میلیون نفر است ولی جمعیتی هشت میلیون نفری در تهران سکنی داده شده اند که با پیرامون تهران به ۱۴ میلیون نفر میرسد و این توزیع جمعیتی نشان دهنده عدم توجه به ظرفیتهای زیست محیطی است که میتواند مقوله حقوق شهروندی را با مخاطره مواجه کند.
وی با اشاره به آخرین مطالعه ای که توسط معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی درمورد ساختمانهای بلند مرتبه انجام شده است، گفت:اطلاعاتی از نحوه ساخت و نوع مصالح ۲۳۱ ساختمان بلند در پایتخت وجود ندارد. تعداد این ساختمانها قبل از سال ۵۰، ۱۳ مورد بود و بین سالهای ۵۰ تا ۵۹ برابر ۲۴ مورد بود درحالیکه از سال ۷۰ به بعد تعداد ساختمانهای بلندمرتبه ناگاه افزایش بیرویه یافت و همین مسئله اثرات منفی جدی بر حقوق شهروندی گذاشت و سکونت درتهران را با مشکل مواجه کرد.
شکرچی زاده ادامه داد: درحال حاضر تعداد ساختمان های ۱۲ تا ۱۵ طبقه ۵۶۳ مورد، ۱۶ تا ۲۰ طبقه ۲۷۷ ساختمان، ۲۱ تا ۲۵ طبقه ۱۰۳ مورد و بیش از ۳۰ طبقه هشت مورد وجود دارد که این موضوع نگرانیهای زیادی را درحوزه حقوق شهروندی ایجاد میکند.
وی درباره تعداد ساختمانهای بلند مرتبه در معابر مختلف گفت: ساختمانهای بلندمرتبه در عرض معابر شش متری سه برج، در عرض بین ۶ تا ۱۲ متری ۲۷۵ مورد، بیش از ۲۰۰ بلند مرتبه در معابر ۱۲ تا ۲۰ متری و ۳۱۶ بلند مرتبه در معابر ۲۰ تا ۳۵ متری و چهار بلند مرتبه نیز در معابر بیش از ۳۵ متر قرار گرفتهاند.
نظر شما