به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرهادی ظهر سه شنبه در مراسم بهرهبرداری از کاوشگر خلیج فارس در بندرعباس با بیان اینکه این کاوشگر به دست متخصصان و دانشگاهیان کشور ساخته شده است، بیان داشت: کاوشگر دریایی یک ظرفیت علمی، فنی و تکنولوژیکی برای پژوهشگران و محققین کشور است. این کاوشگر می تواند دستاوردهای علمی خوبی در حوزه دریا برای جمهوری اسلامی داشته باشد.
وی عنوان کرد: دانشگاه ها و پژوهشگران می توانند مقالات و تحقیقات خوبی در عرصه دریاشناسی و اقیانوس شناسی داشته باشند و با حضور در ابهای دور و بین المللی دستاوردهای علمی مناسبی را به ارمغان بیاروند.
وی اظهارداشت: این شناور از تجهیزات پیشرفته و آزمایشگاه های کامل برخوردار است، و می تواند در زمینه های مرتبط با صنایع دریایی، شیلاتی و وضعیت زمین دریا کارهای تحقیقاتی کلان انجام دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این شناور توان عملیاتی بالایی دارد و قادر است تا با برد بیش از ۳ هزار مایل دریایی، میزبان انجام برنامههای تحقیقاتی ویژهای باشد.
فرهادی همین طور از پیگیری برای اختصاص اعتبارات ویژهای به منظور تجهیز هر چه بیشتر این شناور به ابزار علمی روز دنیا به منظور انجام پروژههای تحقیقاتی اشاره و ابراز امیدواری کرد که روند اجرای پروژههای تحقیقاتی در کشور با جدیت هر چه بیشتری از سوی فعالان علمی و دانشگاهی کشور دنبال شود.
به گفته وی، کاوشگر خلیج فارس در زمینه تحقیقات دریایی و علوم اقیانوسی و عرصه هایی همچون زیست شناسی دریا و ژئوفیزیک دریا فعال خواهد بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: توسعه فعالیت ها و رشته های آموزشی مرتبط با دریا نیز از دیگر برنامه های وزارت علوم است.
نظر شما