دکتر محمود شیخ زین الدین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص علل عدم تحقق توسعه سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی، اظهار داشت: دلیل این عدم تحقق می تواند عدم وجود نتیجه پژوهش در کشور باشد زیرا سیاستگذاران کشور هنوز تاثیر فعالیت دانش بنیان در اقتصاد توسعه را به صورت ملموس نمی بینند.
وی افزود: برای این کار باید شرکت های دانش بنیان سعی کنند خروجی پژوهشی خود را بیشتر کنند تا به سمت تجاری شدن پیش بروند؛ از سوی دیگر هم سرمایه گذاران می توانند با مشاهده خروجی پژوهش ها، به راحتی روی این طرح ها و پروژه ها را مورد حمایت دهند.
زین الدین خاطر نشان کرد: هر چه خروجی پژوهش ها بیشتر باشد، بیشتر مسئولان به این سمت پیش می روند که از پروژه های تحقیقاتی حمایت کنند.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاون علمی و فناوری عنوان کرد: وقتی، سرمایه گذاری هنگفتی روی پژوهشی می شود و نتیجه ای ندارد، سرمایه گذاران ناامید می شوند؛ عدم حمایت در قبال عدم خروجی یک پژوهش منطقی است.
زین الدین افزود: در کشورهایی که ۳ تا ۴ درصد سهم تحقیق توسعه خود از سهم تولید ناخالص داخلی می کنند، بخش خصوصی بیشترین فعالیت را می کند.
وی افزود: شاید فعالیت این بخش های خصوصی بیشتر از ۸۰ درصد باشد ولی این موضوع در کشور ما کمتر از ۲۰ درصد است.
زین الدین با بیان اینکه قطعا بخش خصوصی در این کشورها از نتیجه پژوهش ها سودی دریافت کرده اند، گفت: وقتی فعالیت دانش بنیان به سمت بخش خصوصی برود می توانیم سود ببریم.
وی تاکید کرد: مهم ترین گلوگاه در کشور ما، بازارسازی شرکت های دانش بنیان از طریق بخش خصوصی، دولت و سپس سایر دستگاههاست. این بازار سازی نیاز به فرهنگ سازی دارد. البته لازم است که در کنار فعالیت بخش خصوصی در بخش پژوهش، دولت هم به فرایندهای مجوز، ایجاد بازار برای شرکت های دانش بنیان و محدودیت واردات را جدی بگیرد.
نظر شما