به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، دو ایالت «واشنگتن» و «نیویورک» آمریکا نیز در اقامه دعوی علیه دومین فرمان مهاجرتی «ترامپ» به ایالت هاوایی پیوستند.
گفتنی است که روز گذشته (چهارشنبه) دادستان کل ایالت هاوایی با اقامه دعوی علیه فرمان جدید مهاجرتی «دونالد ترامپ»، این فرمان را با نخستین چالش حقوقی روبرو ساخت.
روز دوشنبه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا یک فرمان اجرایی جدید را صادر کرد که ورود اتباع شش کشور مسلمان (ایران، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی) به خاک آمریکا را به مدت نود روز ممنوع می سازد.
ایالت نیویورک این دستور اجرایی جدید را ممنوعیتی علیه مسلمانان می داند؛ از سوی دیگر ایالت واشنگتن ادعا می کند که این دستور اجرایی برای این ایالت زیان آور است.
گفته می شود که ایالات «مینه سوتا» و «اورگن» نیز دادخواستهایی را برای ممانعت از اجرایی شدن این ممنوعیت مهاجرتی- که از شانزدهم ماه مارس آغاز می شود- اقامه کرده اند.
این چالشهای حقوقی پس از آن مطرح شد که دادستان کل ایالت هاوایی روز گذشته علیه دومین فرمان مهاجرتی ترامپ اقامه دعوی کرد و مدعی شد که این فرمان به جمعیت مسلمانان، صنعت گردشگری و دانشجویان خارجی آسیب می رساند.
لازم به ذکر است که ایالت هاوایی از جمله ایالاتی است که پیشتر علیه نخستین فرمان مهاجرتی ترامپ نیز اقامه دعوی نمود؛ اما روند رسیدگی به این دادخواست حقوقی در پی صدور حکم دادگاههای مختلف در سراسر آمریکا در مورد دعاوی مشابه، متوقف شد.
شایان ذکر است که این فرمان جدید مهاجرتی صدور ویزای جدید برای اتباع کشورهای ایران، سومالی، سوریه، سودان، لیبی و یمن را ممنوع می سازد و روند پذیرش تمام پناهجویان را بطور موقت متوقف می نماید.
نخستین فرمان مهاجرتی ترامپ که در ماه ژانویه به امضاء رسید، با صدور حکم دادگاههای فدرال آمریکا به حالت تعلیق درآمد و به برگزاری تظاهرات گسترده ای در سراسر آمریکا و همچنین بروز اغتشاش و سردرگمی در فرودگاههای این کشور انجامید.
«اریک تی. اشنایدرمن» دادستان کل ایالت نیویورک پس از اعلان دعوی حقوقی خود گفت: «فرمان جدید ترامپ یک ممنوعیت علیه مسلمانان تحت عنوانی دیگر است، وضع و تحمیل سیاستها و پروتکلهایی که یکبار دیگر ماده قانونی حمایت برابر و ماده قانونی مؤسس قانون اساسی آمریکا را نقض می کند».
شایان ذکر است که اتباع ایران، سوریه، لیبی، سومالی، سودان و یمن بار دیگر با یک ممنوعیت مهاجرتی ۹۰ روزه به خاک آمریکا مواجه می شوند. در این میان، نام کشور عراق از فهرست کشورهای ممنوعه خارج شد؛ زیرا به ادعای مقامات کاخ سفید، دولت عراق روند غربالگری برای صدور ویزا و مشارکت اطلاعاتی را تقویت کرده است.
افزون بر این، فرمان جدید مهاجرتی ترامپ اعلام می کند پناهجویانی که پیش از این از سوی وزارت خارجه آمریکا پذیرفته شده اند، می توانند وارد خاک آمریکا شوند. این فرمان همچنین ممنوعیت نامحدود بر پذیرش تمام پناهجویان سوری را لغو می کند.
نظر شما