به گزارش خبرگزاري مهر، رئيس دفتر سياسي جنبش حماس در گفتگو با روزنامه "الحيات" چاپ لندن اظهار داشت كه هراسي از تهديدهاي اسرائيل براي ترورش ندارد زيرا پيشتر نيز تا آستانه مرگ پيش رفته بود و اين اقدام مانع از فعاليت سياسي وي نمي شود، اما در عين حال با جديت با اين تهديدات برخورد مي كند.
وي درپاسخ به اين سوال كه جنبش فتح، مقام هاي حماس را مسئول شكست طرح شش ماده اي قطر مي داند، گفت: رهبران جنبش حماس در دمشق و غزه به طور كاملا مثبت با ميانجيگري قطر تعامل كردند، زيرا ما تمايل فراواني به موفقت هرگونه تلاشي داريم، به ويژه اگر اين تلاش از سوي يك كشور عربي صورت گيرد ودر تلاش براي كاستن از موانع پيش روي تشكيل دولت وحدت ملي هستيم.
مشعل در پاسخ به سوال ديگري افزود: ما ملاحظاتي درقبال طرح وزير امورخارجه قطر داشتيم و موضع سياسي حماس درباره افكار و ايده ها به ويژه آنچه مربوط به مسائل (به رسميت شناختن) اسرائيل و تشكيل دو كشور است، روشن است، اما بعد از آن چارچوب انعطاف پذيري را مطرح كرديم كه يك پايه و مبناي مشترك براي تشكيل دولت وحدت ملي و سپس طرح آن در سطح جهاني ارايه مي داد.
وي در پاسخ به اين سوال كه "بنابراين چرا پيشرفتي حاصل نشد"، گفت: زيرا با ديوار اصرار و پافشاري آمريكا بر پذيرش شروط كميته چهارجانبه برخورد كرديم و برادران در تشكيلات خودگردان فلسطين موافقت خود با هرگونه چارچوب سياسي را با پذيرش آن از سوي دولت آمريكا تفسير مي كنند و از اين منظر سخن مي گويند كه دولت وحدت ملي ناگزير بايد مورد قبول جامعه بين المللي باشد و اين غير قابل قبول است و عاقلانه نيست كه تفاهم فلسطيني ها و تشكيل دولت وحدت ملي براساس معيارهاي دولت آمريكا و كميته چهارجانبه باشد.
وي درباره ميانجيگري قطر گفت كه اين اقدام با اطلاع آمريكا صورت گرفت و تلاشها ادامه دارد و شكست نخورده است.
مشعل افزود: در مرحله اول با سند آشتي ملي مورد اجماع همه جريان هاي فلسطيني به عنوان پايه و اساس سياسي دولت وحدت ملي موافقت كرديم، اما اين طرف ديگر قضيه بود كه عقب نشيني كرد، سپس تلاش هاي ديگري براي گفتگو و دستيابي به محورهاي سياسي صورت گرفت، اما طرف ديگر بعد ازدخالتها و فشارهاي آمريكا، از شروط كميته چهارچانبه سخن گفت.
رئيس دفتر سياسي جنبش حماس درباره موضع حماس در قبال شروط كمينه چهارجانبه گفت: ما اعلام كرده ايم كه در برابر شروط كميته چهارجانبه تسليم نخواهيم شد، زيرا اين شروط ظالمانه و اجحاف آميز است و ما مخالف مرتبط كردن سرنوشت كامل خود به شروط دشمنان هستيم، مسئله چگونگي تعامل با جامعه بين المللي امري متفاوت است، اما مرتبط كردن امور داخلي و سرنوشت خود به شروط دشمنان جايز نيست.
وي همچنين خاطرنشان كرد: شروط كميته چهارجانبه چيز جديدي هم نيست و از قديم مطرح بوده و كساني هم آن را به رسميت شناخته اند، اما چه نتيجه اي حاصل شد؟هيچ چيزي به دست نيامد، يعني طرف هاي فلسطيني و عربي كه اين شروط را پذيرفتند هيچ چيزي عملي كسب نكردند پس چرا بايد تجارب گذشته را به ويژه كه به بن بست نيز رسيده است، بار ديگر تكرار كنيم؟.
به گزارش مهر، مشعل در بخش ديگري از گفتگوي خود درباره احتمال رهبري ملت فلسطين گفت: اگر تكليف و مسئوليت اقتضا كند، هركسي كه در خود توانمندي مي بيند براي خدمت به ملت و ميهن خويش ترديدي به خرج نمي دهد و ما از مسئوليت هاي خود شانه خالي نمي كنيم.
وي در اشاره به مسئولان تشكيلات خودگردان و جنبش فتح افزود: برخي در تلاش براي كودتا و بحراني كردن اوضاع داخلي فلسطين به منظور سرنگون كردن دولت اسماعيل هنيه هستند.
مشعل گفت : اين افراد براي شعله ور كردن هرج و مرج در بين مردم و بحراني كردن عملي امور جهت انفجار اوضاع داخلي نفت روي آتش مي ريزند.
وي خاطرنشان كرد كه موافق برپايي كشور فلسطيني در مرزهاي سال 1967ميلادي و آتش بس با اسرائيل، اما بدون به رسميت شناختن اين رژيم است .
رئيس دفتر سياسي حماس تاكيد كرد: بله رژيمي به نام اسرائيل وجود دارد، اما آن را به رسميت نمي شناسم.
مشعل درباره توافقنامه هاي امضا شده با اسرائيل گفت : چرا بايد به همه آنها به عنوان يك بسته كلي پايبند باشيم درحالي كه (اسرائيل) به صورت گزينشي به آنها پايبند است؟ ما به عنوان مردم فلسطين و هرگونه دولتي حق داريم كه در تعامل با اين توافقنامه ها منافع كلي و موازين قدرت را مد نظر قرار دهيم و معيار تعامل با آنها را در نظر گرفتن منافع ملت فلسطين بدانيم.
مشعل درباره نظامي اسير شده اسرائيلي اظهار داشت : اين نظامي نه در دمشق و نه در محدوده جغرافيايي مشخصي است، تصميم گيري بستگي به موضع جنبش حماس دارد و حماس تنها در چارچوب تبادل اسيران فلسطيني، اين نظامي را آزاد خواهد كرد و تصميم به اسارت وي اقدامي است كه به آن افتخار مي كنيم واز آن پشيمان نيستيم.
رئيس دفتر سياسي حماس درباره ميزان جديت تلاشهاي حماس براي نسخه برداري از تجربه حزب الله در نوار غزه گفت كه شرايط نوار غزه با جنوب لبنان متفاوت است، زيرا ما در زندان بزرگي به سر مي بريم، نسخه برداري به معناي حرفي و كامل آن نه، اما مي توانيم از تجربه حزب الله استفاده كنيم.
وي در پاسخ به سوالي وضعيت كنوني ملت فلسطين و محاصره اقتصادي آنها تاكيد كرد: ملتي كه خواهان آزادي و آزاد سازي سرزمين خويش و تعيين سرنوشت و استقلال و رهايي از سلطه اشغالگران است؛ بايد صبر واستقامت پيشه كند؛ زيرا گزينه اي جز پايداري و صبر و جانفشاني و مقاومت نيست و ملت اصيل ما اين كار را دهها سال است كه كرده و مي كند.
نظر شما