۲۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۳:۴۲

فراخوان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استانی فارس منتشر شد

فراخوان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استانی فارس منتشر شد

شیراز- رئیس انجمن تئاتر فارس از انتشار فراخوان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیرخانه بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استانی فارس با هدف ارتقاء سطح کیفی آثار، ارتباط موثر تماشاگران با آثار نمایشی، گسترش تئاتر در سراسر نقاط استان و بهره گیری از ظرفیت های موجود در تئاتر استانی فراخوان خود را منتشر کرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن هنرهای نمایشی فارس ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به جزئیات بیست و هشتمین دوره تئاتر استانی گفت: تئاتر به عنوان هنری فراگیر با کارکرد قوی اجتماعی است که از دیرباز بر جوامع بشری موثر بوده است و اگر به نقش و ارزش والای آن بر بهبود زیرساختهای فرهنگی توجه شود مسلما بر ارتقاء فرهنگ انسانی و پیشرفت تفکر مدنی و بهبود اندیشه شهروندی جامعه موثر خواهد بود.

حمید وامق یکی از ابزارهای ایجاد انگیزه در تولید تئاتر کشورها را برگزاری جشنواره هایی با هدایت صحیح و برنامه ریزی موثر مسئولین بدور از آفت زدگی خواند و افزود:با این رویکرد جشنواره تئاتر استان فارس با تمرکز بر کیفیت گرایی و ارتباط موثر با مخاطبان و برنامه ریزی در جذب ایشان و گسترش تئاتر در تمام نقاط استان در نیمه دوم شهریور ماه ۱۳۹۶ برگزار می شود.

وی تصریح کرد: سعی تمام مجموعه انجمن نمایش استان بر آن است که بازدهی مناسبی از این رویداد فرهنگی، هنری حاصل شود و تقاضای من به عنوان خادم هنرمندان تئاتر از تمام نهادهای اجرایی و فرهنگی استان این است که با نگاه فرهنگی به این رویداد مهم بنگرند و حمایت های مادی و معنوی خود را از انجمن و هنرمندان تئاتر استان بیش از پیش انجام دهند که لطف و مهر همیشگی آنها این انتظار را ایجاد کرده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن نمایش فارس عنوان داشت:فراخوان جشنواره ۹۶ تفاوتهای عمده ای با فراخوان جشنواره های گذشته دارد و تقاضای ستاد جشنواره از هنرمندان این است که تمام بخش های فراخوان را با دقت مطالعه کنند و ضمن انتخاب و ارسال هوشمندانه متون نمایشی از امروز جهت پیش تولید نمایش خود اقدام کنند تا به محض اعلام نتایج مرحله بازخوانی بتوانند به صورت مفید و هدفمند به تولید و خلق اثر خود بپردازند.

وی تفاوت های مهم این فراخوان نسبت به فراخوان دوره های قبل را اینطور عنوان کرد: در مرحله بازخوانی، کارگردانان می بایست علاوه بر ارسال نمایشنامه و خلاصه متن، ایده و شیوه اجرائی خود را شرح دهند، بدیهی است که این اقدام ستاد جشنواره ، دیدگاه کارگردان را نسبت به تحلیل نمایشنامه و راه های انتقال ایده و ارتباط با مخاطب مشخص می کند و می تواند ملاکی نسبی در تشخیص اولیه توان و خلاقیت کارگردان باشد، لذا تقاضا دارم که کارگردانان عزیز با دقت و حوصله در مکتوب کردن ایده و شیوه اجرایی خود اقدام کنند و به صورت شفاف به تشریح آن بپردازند.

وامق یکی از معضلات  و آسیب های تئاتر استان در این سالها را عدم ثبت بسیاری از گروه های تئاتر شیراز و شهرستان ها دانست و افزود: از این رو با عنایت به تاکید مرکز هنرهای نمایشی بر این مورد و نظم دادن به برنامه های تئاتر استان همه گروه های  متقاضی جشنواره می بایست در سامانه مرکز هنرهای نمایشی کشور به ثبت رسیده باشند.

وی تصریح کرد:گروه هایی که از این  مهم برخوردار نیستند می بایست تا ۲۰ فروردین ماه ۹۶ کلیه مدارک مربوط به اعضای خود را تحویل انجمن نمایش شهرستان دهند و انجمن ها موظف هستند این مدارک را حداکثر تا ۲۵ فروردین ماه به انجمن نمایش استان ارسال نمایند تا در جهت ثبت گروه ها اقدام شود، بدیهی است که عواقب اهمال گروه ها متوجه ایشان خواهد بود و انجمن نمایش استان هیچ مسئولیتی در قبال حذف آنها از جشنواره نخواهد داشت ؛در دوره های قبل شاهد بودیم که چند متن توسط یک کارگردان به دبیرخانه ارسال می شد و این روند، جریان بازخوانی را با مشکل روبرو کرده بود.

وامق یادآور شد:امسال برای اولین بار و برای افزایش کیفیت مرحله بازخوانی، هر کارگردان مجاز به ارسال تنها یک متن است و پس از اعلام نتایج بازخوانی تغییر نام کارگردان برای یک اثر و تغییر نام نمایشنامه به هیچ وجه امکان پذیر نیست.

رئیس هیئت مدیره انجمن نمایش فارس خاطرنشان کرد: در جشنواره ۹۶ تمام گروه هایی که اثرشان در جشنواره پذیرفته می شود باید قبل از برگزاری جشنواره حداقل ۵ اجرای عمومی داشته باشند. این مسئله مورد تاکید مرکز هنرهای نمایشی و انجمن نمایش استان است و در این راه از تمام ادارات محترم و انجمن های عزیز شهرستان ها تقاضا دارم که با برنامه ریزی موثر این امکان را فراهم نمایند و سالنهای خود را برای تاریخ ۲۰ مرداد تا ۱۵ شهریور ماه ۹۶ آماده اجرای عمومی گروه های پذیرفته شده نمایند.

وی اجرای این شرایط را که در فراخوان آمده است جزء الزامات و ضروریات دانست و گفت: تردید ندارم که دوستان بزرگوار با مدیریت زمان و تعامل، به انجام این مهم دست می یابند.

وامق ابراز امیدواری کرد:با پشتیبانی همه نهاد های فرهنگی و حمایت مدیرکل و معاونین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تلاش ادارات شهرستان ها و روسای انجمن های نمایش و یاری هنرمندان فرهیخته تئاتر استان، شاهد یک تحول ارزنده و تاثیر گذار و جشنواره ی پویا و با کیفیت باشیم.

رئیس انجمن هنرهای نمایش فارس با اشاره به گاه شمار جشنواره تصریح کرد:اعلام و انتشار فراخوان  ۲۵ اسفند ۹۶،ارسال نمایشنامه ، طرح ، ایده اجرایی به همراه تکمیل فرم درخواست و لوح فشرده نمایشنامه حداکثر تا ۲۵ فروردین ۹۶ ،اعلام نتایج بازخوانی۲۰ اردیبهشت ۹۶،بازبینی زنده۱ تا ۲۰ مرداد ۹۶ و زمان برگزاری جشنواره  نیمه دوم شهریور ۹۶ خواهد بود.

فراخوان جشنواره بیست و هشتم

رئیس هیئت مدیره انجمن نمایش فارس محور های مورد تاکید جشنواره را بهره گیری از مفاهیم و جلوه های تاریخ ، فرهنگ و ادبیات غنی ایران، توجه به ارزش های معنوی، اخلاقی و انسانی، توجه به تئاتر ایرانی در جهت توسعه فرهنگی،توجه به فرهنگ عامه و ارزش های بومی نقاط مختلف استان، نگاه کاوشگرانه به جامعه و اندیشه ورزی در مسائل اجتماعی ازطریق هنر تئاتر،نفی خشونت، تروریسم و جنگ طلبی و تلاش جهت ایجاد صلح جهانی و تمرکز هنرمندانه و اندیشه گر بر شعار سال ۱۳۹۶ خواند.

وی با اشاره به شرایط عمومی جشنواره اظهار داشت:جشنواره در بخش صحنه­ای و به صورت رقابتی برگزار می شود و صرفا اختصاص به آثار ایرانی دارد.متون اقتباسی (آداپته ایرانی شده) می­توانند با ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر در جشنواره حضور داشته باشند.ارائه و تحویل مجوز کتبی نویسنده برای اجرای عمومی  و شرکت در جشنواره تئاتر استانی سال ۹۶ از  سوی کارگردان و گروه متقاضی به دبیر خانه جشنواره الزامی است. بدیهی است که  نمایشنامه های فاقد مجوز نویسنده مورد داوری قرار نخواهند گرفت.

وامق شرایط انتخاب آثار را اینطور ذکر کرد: متقاضیان شرکت در جشنواره، می بایست سه نسخه از نمایشنامه را به همراه مجوز کتبی نویسنده، خلاصه نمایشنامه، شیوه اجرایی، لوح فشرده نمایشنامه و خلاصه آن در محیط  Word   و  Pdf اثر به انضمام فرم تکمیل شده­ی درخواست حضور در جشنواره ( فرم شماره ۱) حداکثر تا ۲۵ فروردین ۹۶ به دبیر خانه جشنواره ارسال کنند.

وی با اشاره به اینکه مهلت ارائه آثار به هیچ وجه از سوی دبیرخانه جشنواره تمدید نخواهد شد،افزود: بدیهی است که ایده و شیوه اجرایی نقش موثری در مرحله بازخوانی خواهد داشت و کارگردان می بایست به صورت مکتوب ایده کارگردانی خود را تشریح کند.

وی با اشاره به تاکید مرکز هنرهای نمایشی و در جهت ساماندهی و هویت بخشی گروه­های نمایشی در سطح استان، گفت:کارگردانان متقاضی شرکت در جشنواره می­بایست عضو گروهای ثبت شده شهرستان باشند، لذا گروهایی که تاکنون نسبت به ثبت گروه خود اقدام نکرده­اند فرصت دارند تا تاریخ ۲۰ فروردین ماه نسبت به ارسال مدارک گروه به انجمن نمایش شهرستان اقدام نمایند. بدیهی است  عدم توجه و پیگیری در تکمیل و ارسال مدارک و عواقب ناشی از آن متوجه گروه­های نمایشی است و ستاد جشنواره مسئولیتی در این زمینه ندارد.

در تبصره دو فراخوان آمده است: هر هنرمند صاحب اثری می تواند تنها با ارسال یک متن نمایشی در جشنواره حضور یابد. بدیهی است به تقاضای بیش از یک نمایشنامه ترتیب اثر داده نخواهد شد .همچنین تبصره سه مربوط به گروه­های نمایش استان است که بیش از یک کارگردان دارند، به ازای هر کارگردان مجاز به ارسال یک نمایشنامه می باشند. ذکر این نکته نیز ضروری است که در مرحله بازبینی ، ملاک ستاد جشنواره ،فرم تقاضا و شیوه­ی اجرایی کارگردان می باشد و تغییر در نام کارگردان و نام نمایشنامه به هیچ عنوان پذیرفته نخواهد شد.

وی با اشاره به تبصره چهار جشنواره عنوان داشت: دانشجویان رشته نمایش که عضو گروه­های ثبت شده نیستند، می­توانند با ارائه­ی معرفی­نامه از گروه نمایش دانشکده محل تحصیل خود، در جشنواره شرکت نمایند. بدیهی است معرفی­نامه مذکور می­بایست به همراه فرم تقاضای حضور ضمیمه سایر مدارک لازم گردد.

بازبینی زنده آثار مردادماه ۹۶

رئیس هیئت مدیره انجمن نمایش فارس بیان داشت:آثاری که نمایشنامه و ایده اجرایی آنها در مرحله بازخوانی تصویب شود، در مرحله دوم و در نیمه اول مرداد ۹۶ به صورت زنده مورد قضاوت و بازبینی قرار می­گیرند و اعلام نتایج آثار پذیرفته شده جشنواره بر اساس ویژگی­های هنری، فنی و محتوایی در ۲۰ مرداد ۹۶ اعلام می­شود .

وی با تاکید بر اینکه تعداد آثار پذیرفته شده در این مرحله برای حضور در بخش رقابتی جشنواره براساس تشخیص ستاد برگزاری جشنواره با در نظر گرفتن کیفیت آثار، خواهد بود،گفت:بر اساس تاکید مرکز هنرهای نمایشی و مطابق مفاد شیوه نامه ارسالی از مرکز،کلیه­­ی آثار پذیرفته شده در مرحله نهایی جشنواره می­بایست تا دو هفته قبل از برگزاری جشنواره حداقل ۵ اجرای عمومی در شهرستان خود داشته باشند و مدارک اجرا اعم از پوستر، بروشور و گزارش اجرا را به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند. بدیهی است دریافت تعهد اجراهای عمومی از گروهای متقاضی به منظور انجام این مهم پس از جشنواره ۹۶ به هیچ  وجه پذیرفتنی نخواهد بود و مسولیت ناشی از حذف اثر متوجه گروه اجرایی می­باشد . ضروری است که ادارات ارشاد و انجمن نمایش شهرستان­ها شرایط اجرای عمومی را برای گروه­های پذیرفته شده جشنواره فراهم آورند  و اکیدا از صدور مجوز اجرا جهت گروه­های دیگر ، در فاصله ۲۰ مرداد تا ۱۵ شهریور ۹۶ خودداری کنند.

وامق عنوان داشت:بنابر تشخیص هیئت داوران، حداکثر دو اثر نمایشی به عنوان منتخب جشنواره استانی  به اداره  کل هنر های نمایشی و دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی خواهند شد ، لذا در صورت عدم کیفیت لازم، هئیت داوران می توانند گزینه ای برای انتخاب نداشته باشند .

او با تاکید بر اینکه میزان بودجه حمایت از گروه های پذیرفته شده جشنواره و جوایز نفرات برگزیده متعاقبا اعلام خواهد شد،تصریح کرد،هنرمندان گرامی می­توانند اخبار مربوط به جشنواره را از طریق کانال تلگرام انجمن نمایش و سایت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس دنبال کنند.

رئیس انجمن هنرهای نمایش فارس اظهار کرد:شرکت کنندگان در جشنواره تئاتر استانی با ارسال فرم تقاضا و متن نمایشی مورد نظر متعهد به پذیرش قوانین و سیاست گذاری های جشنواره هستند. عدم رعایت این قوانین، خصوصا در مورد تعداد آثار مرحله نهایی جشنواره و نیز زمان بندی مصوب جشنواره، موجب حذف آثار خواهد شد. چنانچه مواردی در این فراخوان درج نشده باشد، موضوع از طریق استعلام علاقه مندان حضور در جشنواره و تصمیم ستاد برگزاری جشنواره اعلام و اجرا خواهد شد.

وی در پایان بیان داشت:ستاد جشنواره ضمن آرزوی موفقیت برای کلیه گروه­های نمایشی استان، تقاضا دارد که آثار را بر مبنای کیفیت و ارتباط موثر با مخاطب تولید نمایند و ادارات ارشاد  و انجمن نمایش شهرستان ها در این راه تعامل موثری با هنرمندان برقرار نمایند .

کد خبر 3935306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha