به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد پرورش در نشست خبری مراسم امضای قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیما از سوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) از شرکت هواپیماسازی ایتالیایی «ای تی آر» گفت: این هواپیماها ۷۰ نفره با برد ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلومتر بوده که با هدف احیای فرودگاههای داخلی خریداری شده است؛ ضمن اینکه مصرف سوخت آنها ۶۵۰ کیلوگرم در هر ساعت پرواز است که بسیار کم مصرف و اقتصادی به شمار میرود.
مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این ۲۰ فروند هواپیما را تا پایان سال ۲۰۱۸ تحویل می گیریم، ادامه داد: ۲۰ فروند هواپیمای ای تی آر دیگر را، به صورت آپشنال به این شرکت هواپیما سازی سفارش داده ایم که در همین قرارداد، امکان اجرای آن دیده شده است.
مدیرعامل هما افزود: تا یک ماه آینده، ۴ فروند هواپیمای ای تی آر وارد کشور شده و تا پایان سال ۲۰۱۷ نیز، ۵ فروند دیگر به ناوگان هواپیمایی هما افزوده میشود که در مجموع تا زمستان امسال، ۹ فروند هواپیمای ای تی آر در خدمت هما قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به همکاری های هما با ایرباس در بخش تولید قطعات سخت افزاری و نرم افزاری هواپیما خاطرنشان کرد: این قرارداد در خصوص هواپیماهای ای تی آر نیز، تسری داده شده؛ به نحوی که این شرکت هواپیماسازی متعهد شده که خدمات پس از فروش، خدمات فنی و پشتیبانی قطعات را به هما ارائه دهد. همچنین آموزش خلبانان نیز با پشتیبانی ای تی آر، در مرکز آموزش خلبانان هما در تهران انجام میشود.
پرورش در خصوص هواپیماهای ایرباس نیز تصریح کرد: ۲۳ دی ماه نخستین ایرباس ۳۲۳ وارد کشور شد که از این تاریخ تا به حال، ۸۱۵ ساعت پرواز داشته و ۶۸ هزار مسافر را جابجا کرده است؛ ضمن اینکه این هواپیما توانایی پرواز تا سقف ۱۴ ساعت در هر پرواز را دارد.
پرورش در پایان مبلغ کل قرارداد را بیش از ۴۰۰ میلیون دلار ذکر و عنوان کرد: رقم قطعی آن بر اساس توافق طرف محرمانه است؛ ضمن اینکه در بخش هواپیماهای آپشنال، تغییرات مورد نظر هما می تواند تا ۱۰ درصد قیمت خرید را تغییر دهد.
به گفته وی، اولین فروند از بوئینگ ۷۷۷ که مرجوعی شرکت ترکیش ایرلاین است تا یک ماه و نیم دیگر تحویل هما خواهد شد.
در ادامه این نشست، کریستین شرر، مدیرعامل هواپیماساز ای تی آر در خصوص هواپیماهای فروخته شده به هما گفت: هواپیماهای هما مدل ۷۲-۶۰۰ است که یکی از موفق ترین هواپیماهای محلی و داخلی دنیا به شمار میرود و ۷۰ درصد سهم بازار هوایی را در اختیار دارد؛ بر این اساس بیش از ۲۰۰ ایرلاین در دنیا، مشتریان ای تی آر هستند که علت آن نیز، اقتصادی و راحت بودن عملیاتی کردن آن از سوی خلبانان است.
به گفته مدیرعامل این شرکت ایتالیایی، ای تی آر پشتیبانی عملیاتی، فنی و اقتصادی از هواپیماها را به شرکت هما ارائه خواهد کرد.
همچنین اصغر فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بازرگانی بین المللی در خصوص نوع حمایت مالی از خرید هواپیماهای ای تی آر گفت: این شرکت، فاینانسور ۸ فروند از ۲۰ فروند هواپیمای خریداری شده است و در قرارداد ذکر شده در صورتی که نتوانیم هزینه خرید این هواپیماها را تقبل کنیم، شرکت سازنده هواپیماها بخشی از هزینه خرید را برعهده خواهد گرفت.
نظر شما