مهراب کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پسماندهای ویژه ی کشاورزی بیشتر شامل قوطی های خالی سموم کشاورزی می باشد که با اینکه در کشور قوانین زیادی برای بحث جمع آوری و انهدام علمی آنها وجود دارد اما تاکنون عملیاتی نشده است.
وی با بیان اینکه؛ پسماندهای ویژه ی کشاورزی برای محیط زیست زیان آورند و باید به شکل علمی و نوین جمع آوری شده و ازبین بروند اظهار داشت : طرح جمع آوری قوطی های خالی سموم کشاورزی برای نخستین بار در کشور در استان قزوین که از استانهای پیشرو در این زمینه است اجرا شده است.
کریمی اضافه کرد : این طرح تاکنون در سطح استان در شهرستان البرز بعنوان پایلوت اجراشده و با هماهنگی های انجام شده در دیگر شهرستان های تابعه نیز انجام خواهد شد.
کارشناس مسئول دفع آفات عمومی و همگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد : تاکنون بیش از ۲۰۰۰ قوطی خالی سم با تلاش و همت همکاران مراکزخدمات و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان البرز و مدیریت حفظ نباتات سازمان از طریق شرکت های کشت و صنعت و یا کشاورزان و بهره برداران جمع اوری شده برای معدوم کردن به شرکت مورد تایید اداره کل محیط زیست استان تحویل شد.
کریمی هدف از اجرای این طرح را؛ جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی و حفظ و صیانت از طبیعت و محیط زیست ذکرکرد.
وی جمع آوری این پسماندها در داخل گونی یا نایلون، نبود جایگاه مناسب جمع آوری، عدم رعایت استاندارد در مراحل جمع آوری و جابجایی را از مشکلات و نواقص این طرح دانست و گفت : همه دستگاه های دست اندرکار در این امر باید تعامل و همکاری لازم را داشته باشند تا این حرکت تبدیل به یک گام پایه ای، اساسی و برنامه ریزی شده شود.
کریمی؛ بر لزوم اهمیت اطلاع رسانی مناسب و نهادینه کردن این طرح و همچنین نظارت بیشتر بر پسماندهای ویژه ی کشاورزی و جمع آوری ظروف و قوطی های سموم کشاوری در اراضی کشاورزی تاکید کرد.
وی خاطر نشان کرد : برای اجرای این طرح مهم پسماند در استان تاکنون هیچگونه اعتباری از دستگاه های دولتی موظف تامین نشده و قوطی های جمع آوری شده حاصل همکاری و تلاش کشاورزان و بهره برداران استان و همکاران در جهادکشاورزی شهرستان البرز است.
نظر شما