به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، سید هادی بهادری در خصوص اقدامات دولت در چهار سال گذشته پیرامون احیای دریاچه ارومیه، گفت: کارهای بسیاری برای احیای دریاچه ارومیه در طول چهار سال گذشته انجام شده؛ از جمله این اقدامات اتصال زرینه رود به سیمینه رود ارومیه ، لایروبی رودخانهها، تکمیل سد سیلو و انتقال آب رودخانه گدار به دریاچه ارومیه، حفاری انتقال آب از جنوب دریاچه، ایجاد آبیاری تحت فشار در بخشهای بسیار و غیره است.
نوی با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه نیازمند اقدامت وسیعی است، تصریح کرد: دریاچه ارومیه که ظرف مدت ۲۰ سال خشک شده را نمیتوان طی دو سال احیا کرد، بنابراین این انتظار گزافی است. با این حال خوشبختانه روند خشکی دریاچه متوقف شده و همین وضعیت نسبی امروز دریاچه نقطه امیدی برای منطقه است.
بهادری با بیان اینکه تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه باید به رقم ۱۲۷۴.۱ برسد، گفت: تراز اکولوژیک امروز دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۹۵ است و ۲۰ سانتیمتر نسبت به دو سال گذشته سطح آب افزایش یافته است اما تنها سه متر و چند سانتی متر ارتفاع آب دریاچه ارومیه کمبود دارد که در سالهای آتی و با ادامه برنامههای احیا، به میزان لازم خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در صورتی که دولت اقدامات اخیر را انجام نمیداد دریاچه به طور کامل خشک و نابود شده بود، گفت: دریاچه ۱۴ میلیارد متر مکعب آب لازم دارد و الان تنها ۲و نیم میلیارد مترمکعب آب دارد اما باید در نظر داشت که با این اقدامات همین ۲ و نیم میلیارد هم تامین نمیشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: احیای اکولوژیک دریاچه طبق برنامهریزی ها حدود ۱۰ سال زمان لازم دارد از این برنامه سه سال گذشته و با بودجه ریزی صحیح و عدم توقف پروژه ها ظرف ۷ سال آینده به احیا اکولوژیک خواهد رسید.
نظر شما