به گزارش خبرنگار مهر ، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در حاشيه اولين كارگاه بين المللي ايمني و امنيت آزمايشگاهي در هتل لاله تهران ، افزود: مردم در اين فصل نيز بايد همچنان نكات بهداشتي به ويژه در تماس با پرندگان وحشي را رعايت كنند چون شكار پرندگان مهاجر يكي از مواردي است كه مي تواند باعث ايجاد خطر شود بنابراين امسال نيز مانند سال گذشته از شكار به عنوان شغل و يا تفريح خودداري كنند.
وي اظهار داشت: با توجه به اينكه از سال گذشته آمادگي هاي لازم براي پيشگيري از اين بيماري در كشور ايجاد شد خوشبختانه تا كنون مشكل خاصي را نداشتيم كه در اين مورد وزارت جهاد كشاورزي ، سازمان دامپزشكي ، سازمان حفاظت محيط زيست ، وزارت كشور ، بسيج با وزارت بهداشت و درمان همكاري كردند.
لنكراني افزود: وزارت بهداشت به جز مرگ و مير پرندگان مهاجر در شمال كشور ، تقريبا تمامي مرگ و ميرهاي پرندگان را كنترل كرده است و البته اين به معناي اين نيست كه كشور در معرض خطر اين بيماري وجود ندارد اما تا كنون اقداماتي كه انجام شده موثر بوده و حدود 5 كشور از كشورهاي همسايه به صورت رسمي عنوان كردند كه اين بيماري در كشورها آنها وجود داشته حتي مرگ و مير انساني هم داشته اند.
وي ادامه داد: ذبح پرندگان بايد در شرايط بهداشتي و با رعايت نكات خاص بهداشتي نظير استفاده از دستكش صورت گيرد و كشتار بايد در كشتارگاه ها صورت گيرد و با حفظ همين اصول ساده مي توان كشور را از برابر اين مخاطرات حفظ كرد.
وزير بهداشت با اشاره به اينكه كاركنان آزمايشگاه ها بايد مورد غربلگري قرار گيرند، گفت: اقدامات انجام شده در ايران در مقايسه با ديگر كشورهاي منطقه بسيار جلوتر بوده به همين علت پيشنهادي كه از سازمان بهداشت جهاني شد كه ايران ميزبان بين المللي ايمني و امنيت آزمايشگاهي در منطقه باشد و ايران نيز پذيرفت.
وي اظهار داشت: 22 كشور عضو دفتر منطقه مديترانه سازمان بهداشت جهاني براي حضور در اين كارگاه دعوت شدند همچنين نمانيدگاني از دفتر ژنو نيز حضور دارند تا باعث ايجاد سازماني براي پيگيري بحث حفاظت و ايمني آزمايشگاه در سطح منطقه شود.
وزير بهداشت تصريح كرد: در بحث شكل گيري اين سازمان، ايران تجربيات خود را كه به عنوان كيفيت آزمايشگاه ها در وزارت بهداشت تا كنون پيگيري مي شده، در اختيار كشورها قرار مي هد.
وي گفت: باتوجه به امكاناتي كه آزمايشگاه ها دارند بايد نوع خدماتشان تعريف شود كه اين كمك بزرگي به آزمايشگاه ها است كه اميدواريم تا چند ماه ديگر اجرايي شود و هدف از آن اين است كه هر آزمايشگاهي مجاز به انجام هر آزمايشي نباشد و آزمايشگاه ها ،آزمايش هايي را انجام دهند كه لوازم و استانداردها و توان لازم آن را داشته باشند.
وزير بهداشت گفت: متاسفانه در برخي آزمايشگاه ها اقداماتي انجام مي شود كه توان آن را ندارند و باعث انجام مجدد اين آزمايش ها شده و پاسخ هاي درستي حاصل نمي شود كه براي كنترل آن، اعتبار بخشي و كنترل كيفيت آزمايشگاه و رتبه بندي بايد صورت گيرد كه جز دستور فعاليت جدي آزمايشگاههاي ملي است.
وي افزود: تاكيد براي آزمايشگاه هاي ملي اين بوده كه آنها از حالت اجرايي و ارائه خدمات خارج شوند و ظيفه اصلي آن كه نظارت و تدوين استانداردها و پايش آن در محيط است را بهتر و قوي تر انجام دهند.
كاهش زاد و ولد و مر گ و مير با فاصله گذاري بين زايمان ها
ويزي بهداشت در مورد بهداشت باروري گفت: بهداشت باروري از اركان و سياست ها در وزارت بهداشت است اين در قانون توسعه و برنامه هاي دولت مورد تاكيد قرار گرفته و هدف اصلي آن اين است كه توليد مثل و مسائل مربوط به آن با روند سالم و مناسبي اتفاق افتد و خطري براي كودك، مادر و جامعه ايجاد نكند.
وي افزود: اين برنامه ها شامل آموزش هاي لازم به زوج هاي جوان در ابتداي ازدواج، كنترل جمعيت و استفاده از روش هاي پيشگيري از بارداري، ارتقاي سيستم مراقبت از مادران طي بارداري است كه اين فعاليت مورد پيگيري وزارت بهداشت است .
لنكراني ادامه داد: نكته مهم در مورد بهداشت باروري اين است كه برنامه ريزي ها به گونه اي باشد كه در زمان زايمان لطمه اي براي مادر و فرزند ايجاد نشود چون اگر فاصله باروري ها از 3 سال كمتر باشد زيان هايي را هم براي مادر و هم فرزند ايجاد كرده و مرگ و مير مادر و كودك را افزايش مي دهد.
وي گفت: اصول بهداشت باروري فاصله گذاري بين فرزندان است كه اين فاصله گذاري همراه با كاهش زاد و ولد خواهد و بايد توانمندي براي خانواده ها ايجاد شود تا اضافه شدن فرزند ديگر دچار بحران هايي مي شوند بنابراين هدف نسل اينده را بهتر از نسل امروز تربيت كنيم چون خطراتي كه نسل آينده را تهديد مي كند در برخي موارد از خطرات پيش رو براي نسل هاي قبلي پيچيده تر است.
داروهاي بي هوشي در كشور استاندارد است
وزير بهداشت در مورد داروهاي بي هوشي گفت: ممكن است در برخي موارد برخي افراد تخلفاتي را انجام داده اند خطرات جاني را ايجاد كرد اما اين به مفهوم عدم استاندارد داروهاي بي هوشي در كشور نيست چون داروهايي كه وارد و توزيع مي شود بر اساس استاندارد خاص است كه با بهترين استاندارد هاي دنيا تطبيق مي كند.
وي افزود: داروي بي هوشي كه به كشور وارد مي شود براساس استاندارد هاي شناخته شده و مورد قبول همه است اما ممكن است در مصرف و نگهداري آن برخي اصول رعايت نشود كه بايد در بحث نظارتي به آن پرداخته شود.
لنكراني تصريح كرد: موادهاي بي هوشي طبق استانداردهاي تعريف شده اي است كه مورد قبول دنيا است يكي ازنكات مهم عدم توجه به فاصله گذاري بين جراحي ها است كه موجب ايجاد خطرات جاني براي بيمار خواهد شد كه اين نشان دهنده مشكل داروهاي بي هوشي نيست بلكه به چگونگي مصرف ان مربوط مي شود.
وي ادامه داد: در كشور داروي بي هوشي با نام هالوتان كه عنوان شده باعث عوارض كبدي مي شود در دنيا شناخته شده است و حدود 20 سال پيش عوارض كبدي اين دارو عنوان شد و جامعه بي هوشي دنيا باور نكردند كه مشخص شد كه آن گزارش عوارض صحيح بوده است و اين مشخص است كه اين دارو در يك نفر به ازاي 30 هزار نفر ممكن است واكنش هايي را ايجاد كند بنابراين براي بي هوشي هاي طولاني مدت بايد از داروهاي ديگر استفاده شود.
نظر شما