به گزارش خبرنگار مهر، محمود رضا رسولی پیش از ظهر شنبه در جلسه هم اندیشی با معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان که در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی در خصوص بیماری تب مالت تشکیل شد، گفت: بروسلوز یا تب مالت یکی از مهمترین بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه این بیماری با علائم سقط جنین در دام و کاهش تولیدات دامی باعث از دست رفتن ارزش اقتصادی دام های مبتلا می شود، گفت: این بیماری همچنین از طریق پخش عامل بیماری در محیط و فراورده های دامی از قبیل شیر باعث ابتلای انسان به بیماری تب مالت می شود.
رسولی در ادامه افزود: دفع ترشحات آلوده رحمی باعث آلودگی محیط، مزارع و مراتع شده و موجبات آلودگی سایر حیوانات و انسان را به وجود می آورد.
وی عنوان کرد: همچنین عامل بیماری از طریق شیر و محصولات لبنی یا محصولات گوشتی و حتی زخم و خراش پوست به انسان منتقل می شود.
وی گفت: این باکتری در محیط خاک و در دمای معمولی، ۴۰ روز و در مدفوع و کف اصطبل در دمای سرد تا ۱۲۰ روز و در ترشحات رحمی تا ۲۰۰ روز زنده می ماند.
رسولی اظهار داشت: بنا به اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان میزان بروز این بیماری در انسان در سال ۱۳۹۵ کاهش محسوس ۳۶ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۴ در سطح استان همدان داشته است.
وی گفت: پوشش خوب واکسیناسیون، تست و کشتار، راه اندازی پیش سرد کشتارگاه های دام و برخورد با متخلفین خرید و فروش دام از علل این کاهش محسوب می شود.
وی رعایت بهداشت عمومی، پاستوریزاسیون شیر و مواد لبنی و خودداری از مصرف گوشت خام دام آلوده را مهم بر شمرد و افزود: آموزش دامداران، واکسیناسیون دام ها از مهمترین راههای پیشگیری از بروز بیماری محسوب می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در این جلسه با تقدیر از انجام فعالیت های موثر اداره کل دامپزشکی استان همدان در خصوص مبارزه و پیشگیری با بیماری تب مالت در حیوانات که باعث کاهش چشمگیر بیماری در جامعه انسانی استان شده است، گفت:آمار ابتلا انسانی به بیماری تب مالت در استان رو به کاهش است و از ۹۱ در صد هزار سال ۱۳۹۳ و ۶۹ در صد هزار در سال ۱۳۹۴ به ۴۷ در صد هزار در سال ۱۳۹۵ رسیده است.
جلال الدین امیری همکاری های بین بخشی و تعامل سازنده ادارات دامپزشکی شهرستان ها با مراکز بهداشت رایکی دیگر از عوامل موثر کاهش این بیماری دانست.
نظر شما