مجید اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل گرما و زاد و ولد و فعالیت کنه ها که ناقل بیماری خطرناک و کشنده تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو هستند احتمال بروز و انتشار این بیماری افزایش پیدا می کند.
اسدی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام بدون علائم است و دام به عنوان ناقل بیماری ویروس بوده و انسان به شدت در معرض ابتلا به این بیماری از طریق گزش کنه یا تماس با ترشحات خونی دام آلوده است.
وی بیان کرد: این بیماری یک بیماری خطرناک و قابل انتقال به انسان است که در صورت ابتلاء فرد به این بیماری، اگر اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع انجام نشود، موجب مرگ فرد مبتلا می شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک ادامه داد: علائم بیماری در انسان تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی علائم خونریزی از روز سه تا شش روز شروع می شود.
وی گفت: خونریزی در مخاط، خط زیر بغل، محل های تزریق خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم و…رخ می دهد.
اسدی با اشاره به اینکه انتقال این بیماری بر اثر کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر صورت می گیرد، افزود: شهروندان به منظور اطمینان از سلامت گوشت با خرید از مراکز مجاز به مهر دامپزشکی بر روی لاشه ها دقت و از مصرف گوشت تازه خودداری کنند و لاشه گوشت را پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه) قرار دهند.
وی گفت: سمپاشی جایگاه دام و حمام دادن دام برای کاهش جمعیت کنهها، له نکردن کنه با دست، استفاده از مواد ضد عفونی کننده به منظور گندزدایی محیط آلوده به خون و ترشحات دام بیمار و آلوده، خودداری از خرید گوشتهای فاقد مهر دامپزشکی، استفاده از لباس کار، چکمه و دستکش هنگام مراجعه به دامداری را از جمله راه های پیشگیری از بروز این بیماری است.
نظر شما