۹ آبان ۱۳۸۵، ۱۲:۲۷

/ نشست "تاثير خبرگزاري ها بر فضاي رسانه اي كشور" -1 /

فياضي : بعد از انقلاب نقش و اهميت خبرگزاريها بيشتر شد / علي آبادي: مطبوعات به خاطر استفاده نامحدود از خبرگزاريها تنبل شده اند / اسماعيلي : اثر بخشي خبرگزاري ها منوط به حفظ استانداردهاي حرفه اي است

فياضي : بعد از انقلاب نقش و اهميت خبرگزاريها بيشتر شد / علي آبادي: مطبوعات به خاطر استفاده نامحدود از خبرگزاريها تنبل شده اند / اسماعيلي : اثر بخشي خبرگزاري ها منوط به حفظ استانداردهاي حرفه اي است

نخستين نشست تخصصي رسانه اي با عنوان "تاثير خبرگزاري ها بر فضاي رسانه اي كشور " صبح امروز با حضور علاء الدين ظهوريان، مدير كل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي، سيد جلال فياضي مديرعامل خبرگزاري ايرنا ، دكتر گيتا علي آبادي معاون آموزشي دفتر مطالعات و توسعه رسانه ها و پرويز اسماعيلي مدير عامل خبرگزاري مهر در خبرگزاري مهر برگزار شد .

به گزارش خبرگزاري مهر،  در ابتداي جلسه سيد جلال فياضي مدير عامل خبرگزاري ايرنا به ارايه توضيحي در خصوص رسانه ها و اهميت فعاليت خبرگزاريها پرداخت و گفت : ما با شتاب زيادي به سمت بهره گيري از دنياي اطلاعات و ارتباطات پيش مي رويم و در حال حاضر حجم تحولات رسانه اي در جهان گسترش يافته است. در اين ميان خبرگزاريها به عنوان توليد كنندگان تخصصي خبر نقش مهمي دارند. هنوز جهان از ارايه اطلاعات و اخبار كه در انحصار 4 يا 5 خبرگزاري بزرگ دنيا قرار دارد رنج مي برد و افكار عمومي جهاني توسط همين خبرگزاريها مهندسي مي شود.

وي ادامه داد : در كشور ما خبرگزاريها و مطبوعات در دهه اخير با رشد و توسعه قابل توجهي روبرو بوده اند و ارايه اخبار و اطلاعات كه زماني در انحصار چند رسانه بود، با تاسيس قابل توجهي از خبرگزاريها و منابع اطلاع رساني گسترش چشمگيري يافته است. اين مساله اهميت يافتن نقش افكار عمومي در جهان را نشان مي دهد و هر مقدار كه افكار عمومي در جهان اهميت پيدا كند رسانه ها نيز افزايش مي يابند.

فياضي با اشاره به اين نكته كه  بعد از انقلاب نقش و اهميت خبرگزاريها بيشتر شد افزود : اكنون تفكيكي ميان افكار عمومي و رسانه ها نمي توان قايل شد.

در ادامه نشست دكتر گيتا علي آبادي معاون آموزشي دفتر مطالعات و توسعه رسانه ها در خصوص تاثير خبرگزاريها بر فضاي رسانه اي كشور گفت : زماني كه خبرگزاريها فعاليت خود را در كشور ما آغاز كردند قرار بر اين بود كه چاپ و انتشار اخبار بر اساس دريافت مبالغي صورت بگيرد، در حالي كه اكنون فقط خبرگزاري ايرنا به اين صورت فعاليت مي كند.

وي افزود : خبرگزاريها معتبر و بزرگ جهان همچون آسوشيتدپرس، رويترز يا فرانس پرس نيز با توجه به دريافت وجه متن اخبار خود را در اختيار كاربران قرار مي دهند، اما بيشتر خبرگزاريهاي كشور از جمله  مهر، فارس ، ايسنا و ... اقدام به دريافت مبلغ امتياز انتشار اخبار خود از سوي ديگر رسانه ها نمي كنند.

علي آبادي در ادامه توضيح داد :  مطبوعات ما به خاطر استفاده نامحدود از خبرگزاريها تا اندازه اي تنبل شده اند و خيلي راحت با استفاده از مطالب سايتها صفحات خود را پر مي كنند. در صورتي كه رسالت مطبوعات اين است كه مطالب را با توجه به شرايط روز انعكاس دهند و ضمن كمك گرفتن از رسانه هاي مختلف از جمله خبرگزاريها سوژه هايي را انتخاب و مطرح كنند كه به اطلاع رساني صحيح و كامل جامعه منجر شود.

در ادامه اين نشست پرويز اسماعيلي مدير عامل خبرگزاري مهر نيز به مساله حضور خبرگزاريها به عنوان رسانه هاي نوپديد اشاره كرد و گفت :  پديده هاي ارتباطي جديد راهي تازه در جهت اطلاع رساني نوين محسوب مي شود و در حال حاضر SMS  پديده ارتباطي جديدي است كه همانند رسانه عمل مي كند. رسانه هاي نو پديد فضاي پيشرونده اي به وجود آورده اند كه به تغيير مفهوم و كاركردهاي رسانه اي منجر شده است و در عرصه سياستگذاريها و برنامه ريزيها اهميت خاصي يافته است.

وي خاطر نشان كرد:  در جامعه سنتي بحث رسانه و مخاطب در قالب فرستنده پيام، كانال پيام و گيرنده پيام تعريف مي شود در حالي كه خبرگزاريها و رسانه هاي نو پديد فضاي جديدي را بر عرصه اطلاع رساني تحميل كرده اند. اين فضاي جديد از ظرفيتها و در عين حال آسيبهايي برخوردار است كه مي تواند براي دولتها شرايط تازه اي را به وجود بياورد.

اسماعيلي افزود : خبرگزاريها به عنوان رسانه هاي نوپديد موج تازه اي در عرصه اطلاع رساني به وجود آورده اند و به اندازه اي اهميت دارند كه از مرزها نيز عبور مي كنند. در فضاهاي نوين نمي توان اهميت خبرگزاريها را در ايجاد فراز و فرودهاي سياسي كشورها ناديده گرفت و ما در همه كشورها اين تاثيرات را مي توانيم شاهد باشيم.

وي در خصوص اينكه انتشار اخبار توسط خبرگزاريها بدون دريافت وجه موجب تنبلي مطبوعات شده است، اعلام كرد :  فضاي جديدي كه خبرگزاريها به وجود آورده اند بحث رقابت را پيش مي كشد. من با اين مطلب مخالفم كه خبرگزاريها مطبوعات را تنبل كرده اند. حضور رسانه ها نو بحث توجه به كيفيت اخبار و مطالب را مطرح مي كند. اين فضا موجب مي شود رسانه هاي رسمي در برابر رويدادهاي جديد حرفه اي عمل كنند.

مدير عامل خبرگزاري مهر ادامه داد : حضور خبرگزاريها فرصتها و آسيبهايي را به وجود مي آورد كه حجم فرصتها بسيار بيشتر از آسيبها است. گرچه بي توجهي حاكميتها به آسيبهاي اين بخش پژواك آن در رسانه هاي كشور را در پي خواهد داشت. به عقيده من، مهيا كردن حضور موثر خبرگزاريها در اطلاع رساني خارج از كشور و پر رنگ كردن حضور آنها مي تواند فرصت بزرگي براي نظام باشد.

وي يادآور شد :  اخلاق رسانه اي و توجه به حريم خصوصي و عمومي نكته ديگري است كه در بحث گسترش خبرگزاريها مطرح مي شود. شرايط رسانه اي جديد وضعيت حقوقي را به هم مي ريزد و بازنگري جدي، اصلاح، تغيير و پي ريزي قوانين جديد با توجه به نيازهاي روز جامعه را طلب مي كند.  در حال حاضر رسانه هاي مكتوب از خبرگزاريها و رسانه ها به عنوان منبع خبري استفاده مي كنند ولي متاسفانه ميان يك سايت خبري با منابع مجهول وعقايد سياسي خاص با يك خبرگزاري رسمي كه به اصول و قوانين كشور متعهد است تفاوت قايل نمي شوند و به عقيده من وزارت ارشاد بايد در اين زمينه اقدامهاي لازم را انجام دهد.

کد خبر 400172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha