به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین اخوان علوی بعد از ظهر دوشنبه در مراسم رونمایی از کتاب «الفقه و العقل» که با حضور آیت الله علیدوست عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و به همت موسسه ادیب فقه جواهری یکی از واحدهای فناور مرکز رشد علوم انسانی در پارک علم و فناوری استان قم انجام شد گفت: خوشبختانه رویکرد حوزه به کارکرد اقتصادی و تجاری علوم انسانی نسبت به گذشته انعطاف پذیرتر شده است.
وی با تأکید بر اینکه نظام رسمی حوزه به مزایای فناوریهای نرم پی برده است گفت: در گذشته این تفکر وجود داشت که نباید ساحت مقدس علوم اسلامی را به مباحث اقتصادی و تجاری سازی آلوده کرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم با بیان اینکه میزان بیکاری در سطح کشور به بالای ۱۲ درصد رسیده است، افزود: متأسفانه این مطلب زمانی غم انگیزتر میشود که بدانیم عمده بیکاران جامعه فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.
گردش مالی بالای صنایع فرهنگی در جهان
اخوان علوی با تأکید بر اینکه پارک علم و فناوری استان قم به عنوان نماینده دولت در حوزه علم و فناوری به منویات حوزوی نیازم مبرم دارد، گفت: متأسفانه اقتصاد تک محصولی و نفت محور سبب شده به ارزش بالای درآمدزایی فناوری نرم توجهی نکنیم.
وی با اشاره به درآمدزایی بالای معاملات در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق در جهان گفت: واقعاً نباید به نقش مهم و اساسی صنایع فرهنگی در افزایش تولید ملی و اشتغال زایی بی مهری کرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم با تأکید براینکه باید حوزه علمیه در قبال مشکلات اقتصادی و معضل بیکاری جوانان احساس وظیفه کند، گفت: طلاب حوزه علمیه به رغم مناعت طبع و قناعتی که دارند اما به دلیل نداشتن درآمد مکفی و دریافت شهریههای ناچیز در مضیقههای جدی قرار دارند.
وی با بیان اینکه برخی از آثار حوزوی باید دارای دو رسالت دینی و تقویت بنیه اقتصادی حوزه باشد، گفت: برخورداری از رویکرد تجاری سازی منطقی و حرفهای در حوزه علوم اسلامی میتواند به اشتغال زایی و درآمد زایی حوزه علمیه کمک شایانی کند.
اخوان علوی با بیان اینکه نخبگان حوزوی مستعد و خوش فکری در مرکز رشد علوم انسانی فعالیت میکنند، گفت: طراحی و تدوین کتاب الفقه و العقل نمونهای بارز از نیاز سنجی معنوی و سپس آینده نگری مادی موسسه ادیب فقه جواهری در جامعه امروزی است.
نظر شما