۲۴ خرداد ۱۳۹۶، ۲۰:۳۳

باب دیلن باز هم خبرساز شد/ اتهام سرقت ادبی متن سخنرانی نوبل

باب دیلن باز هم خبرساز شد/ اتهام سرقت ادبی متن سخنرانی نوبل

آیا باب دیلن متن سخنرانی نوبل ادبیات خود را از راه سرقت ادبی تهیه کرده است؟ این اتهام جدیدی است که در ادامه حرف و حدیث‌های نوبل این خواننده و موسیقیدان، به وی وارد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این احتمال وجود دارد که باب دیلن متن سخنرانی نوبل خود را با سرقت ادبی از «اسپارک نوتز» یک سایت آنلاین ادبی تهیه کرده باشد.

مجله «اسلیت» موفق شده تا شباهت‌هایی بین مدخل «موبی دیک» این سایت آنلاین و سخنرانی دیلن پیدا کند . این کتاب یکی از سه کتابی است که دیلن ادعا کرده بزرگ‌ترین تاثیر را برحرفه او گذاشته‌اند.

در حالی که این موسیقیدان نقل قولی را از «موبی دیک» را در متن سخنرانی نوبل خود مطرح کرده که در رمان هرمان ملویل وجود ندارد، این شائبه به وجود آمده است که او از جایی دیگر این متن را برداشته باشد.

دیلن در بخشی از سخنرانی نوبل خود و در پیامد توفانی که در دریا به پا می‌شود از قول کشیش به شخصیت دیگر می‌گوید: «برخی از آنهایی که آسیب می‌بینند به سمت خدا می‌روند، برخی به تلخی گرایش پیدا می‌کنند».

حالا بن گرینمن نویسنده «اسلیت» مشاهده کرده که این خط در رمان ملویل وجود ندارد، و به همین دلیل به این نتیجه رسیده که دیلن ممکن است از جایی دیگر این جمله را برداشته باشد و این در حالی است که سایت «اسپارک نوتز» جمله‌ای مشابه این را به نقل از کتاب ملویل آورده است.

این امر موجب مقایسه متن سخنرانی باب دیلن با مطالب این سایت درباره «موبی دیک» شده و ۱۹ مشابهت دیگر به دست آمده است. هر چند جملات دیلن عین مطالب این سایت نیست، اما با اندکی تغییر توصیفاتی است که این سایت در تحلیل از کتاب «موبی دیک» از آنها استفاده کرده است. و در عین حال کلمات کلیدی هر یک از این جملات در حالی که در متن دیلن و سایت ادبی وجود دارد، اما در رمان هرمان ملویل موجود نیست.

هنوز نه باب دیلن و نه کمیته نوبل پاسخی به این ادعا نداده‌اند.

باب دیلن در تاریخ ۴ ژوئن و در زمان تعیین شده برای تحویل متن سخنرانی خود، این متن را به صورت شفاهی و با پس‌زمینه‌ای از پیانو برای کمیته نوبل ارسال کرد تا مبلغ مالی این جایزه را که معادل ۹۰۰ هزار دلار بود دریافت کند.

در سال ۲۰۰۹ در حراجی کریستیز نیویورک یکی از نخستین دست‌نوشته‌های اشعار باب دیلن با عنوان «بادی کوچولو» برای فروش عرضه شد. اما بعد مشخص شد که این شعر بازنویسی ترانه‌ای با همین نام بوده است.

اوایل امسال نیز یک عکاس بریتانیایی شباهت‌هایی بین عکسی اثر خودش با یکی از نقاشی‌های باب دیلن را که از نورفولک بود، مطرح کرده بود.

این موسیقیدان پیشتر از احوالات درونی خودش به عنوان بخشی از سنت‌های فولکلور دفاع کرده است. او سال ۲۰۱۲ نیز در گفتگویی با مجله رولینگ استونز از خودش در برابر سرقت ادبی برای شعرهایش دفاع کرده بود.

کد خبر 4004991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha